Jump to content
Dogomania

Skierniewice-szara bida w szarym schronisku-mastiffka-MA DOM!!

Recommended Posts

Posted

Kochane dziewczyny, powiedzcie proszę co wiadomo o Sofii - ile ma lat, co z lapami (tzn. jakie ma objawy, i czy coś wiecej niz to zaognienie miedzy palcami) !!

Przekonujemy z mężem panią Krysię, która miesiac temu straciła 14-letniego kaukaza (nowotwór), a która kocha psy. Sunia byłaby w domu, miałaby ogródek do dyspozycji i sacery po okolicy. No i plus taki, ze to kilka domów od nas, więc i porada lekarska (mąż :cool3:) i inne porady ( od Was :cool3:) na życzenie.
Jutro pani Krysia obejrzy zdjecia suni i moze sie zakocha :roll:
Wiec moze poczekajcie z hotelikiem do jutra wieczór? Proszę....
No i do nas bliżej niż do Krakowa, to 1oo km od Warszawy :cool1:

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie, nie zna. I my też nie, bo wśród tylu psów, co miałam tu na wsi, nie było mastiffa. Mam nadzieje jednak, ze dobre checi i wiele serca na poczatek znajomosci powinny wystarczyć.

Chyba, ze to taka rasa, ze lepiej jej nawet nie propnowac "normalnemu", zwykłemu czlowiekowi?...
Setka, Ewusek, co tym sądzicie?

Posted

ja jestem jak najbardziej ZA !

MASTINO nie jest bandyta jak wiele osob sugeruje, to jest naprawde wspanialy pies, trzeba go tylko dobrze ulozyc :-)
Z tego co sie dowiadujemy to Sofija jest kochana przylepiasta sunia, mozna powiedziec, ze taka jak Sigma czy Faldka.
Twoja znajoma miala kaukaza - to tez molos i tez rasa trudna.

Mysle, ze Sofija mialaby raj na ziemi u tej Pani :-)
Trzymam kciuki :-)

A gdybym miala wybierac na oslep i do wyboru byly dwie osoby - jedna, ktora miala amstafa, ta ktora poczatkowo interesowala sie Sofija i druga, ktora miala kaukaza oddalabym Sofije osobie, ktora miala kaukaza.
Molos to molos :-)

Malgos, jak bedziecie chcieli bede mogla Was odwiedzic :-) A poza tym od wiosny do poznej jesieni bedziemy prawie sasiadkami, bo kupilismy dom w Nasielsku :-)

Posted

ja jak zdecydowalam kupis sie mastino to nigdy wczesniej nie mialam takiego psa... mialam border colli i kundelka... kiedys musi byc ten pierwszy raz :-):evil_lol:

Posted

Ewusek napisał(a):
ja jestem jak najbardziej ZA !

MASTINO nie jest bandyta jak wiele osob sugeruje, to jest naprawde wspanialy pies, trzeba go tylko dobrze ulozyc :-)
Z tego co sie dowiadujemy to Sofija jest kochana przylepiasta sunia, mozna powiedziec, ze taka jak Sigma czy Faldka.
Twoja znajoma miala kaukaza - to tez molos i tez rasa trudna.

Mysle, ze Sofija mialaby raj na ziemi u tej Pani :-)
Trzymam kciuki :-)

A gdybym miala wybierac na oslep i do wyboru byly dwie osoby - jedna, ktora miala amstafa, ta ktora poczatkowo interesowala sie Sofija i druga, ktora miala kaukaza oddalabym Sofije osobie, ktora miala kaukaza.
Molos to molos :-)

Malgos, jak bedziecie chcieli bede mogla Was odwiedzic :-) A poza tym od wiosny do poznej jesieni bedziemy prawie sasiadkami, bo kupilismy dom w Nasielsku :-)

:loveu:
To my to wszystko opowiemy pano Krysi... Pocieszajacy jest fakt, ze po śmierci psa, którą tak bardzo przezyła (p. Krysia pracuje w naszej wiejskiej bibilotece, a ze często tam bywam, to często gadamy o psach...) nie mówi "już nigdy nie wezmę psa..." i postaramy się, zeby to była Sofija. Tylko w jakim ona jest wieku? Powiedzielismy p. Krysi, ze ok. 5 lat...Bardzo skłamaliśmy? :cool3: I co z tą łapinką? Czy to moze być gronkowcowe zalpalenie skóry?

Posted

malagos - wspaniale! dajesz nam nadzieje na dom dla Sofii:loveu:

Jesli jednak Pani sie nie zdecyduje to ja w najblizsza sobote bede wracać z delegacji z Włoclawka - zahacze o Skierniewice i zabiore Sofie do Krakowa.. Tylko dajcie mi proszę namiary na schronisko.. Czy mozna tam rezerwować psy? CZy w razie czego ktos na miejscu mógłby dopilnowac zeby suni nie wydano nikomu spoza naszego grona..?

Czekam niecierpliwie na wiesci od malagos..
Oby wszystko sie skonczyło pomyślnie..Sunia musi trafic do dobrego i sprawdzonego domu - wiec najlepiej zeby zabrał ją ktos kogo znamy lub tez wyadoptujemy ją same.. Po drugie tzreba szybko zaczać leczenie łapki i zrobic sterylizacje..

Posted

[LEFT]Dziewczyny... toż to roczne maleństwo:loveu:. Tak został określony jej wiek. Najważniejsze jest to żeby osoba która ją zaadoptuje była dyspozycyjna. Suczysko młode, może jeszcze w domciu rozrabiać. Nie wiemy przecież gdzie i jak wychowana. Sunia jest ulubienicą w schronisku i jest w pomieszczeniu, więc napewno tak źle nie jest. A jak ze sterylką? Czy wykona ją ta pani na swój koszt?
[/LEFT]

Posted

Jesli pani Krysia sie zdecyduje, pomyślimy o sterylizacji, tu u nas.
Jutro, mam nadzieję, dowiemy sie wszystkiego. Jeśli nie Sofija, to innego psa damy pani Krysi. Taki dobry domek nie moze zostć niezapsiony :p

Posted

[LEFT]Sterylizacja jest konieczna przecież:roll:. Nie rozumiem sformułowania 'pomyślimy o sterylce'. Po za tym to wymóg schroniska. Dobrze by było gdyby trafiła do 'swojego człowieka', ale sterylka musi być:p
[/LEFT]

Posted

setka napisał(a):
Sterylizacja jest konieczna przecież:roll:. Nie rozumiem sformułowania 'pomyślimy o sterylce'. Po za tym to wymóg schroniska. Dobrze by było gdyby trafiła do 'swojego człowieka', ale sterylka musi być:p

w Sschronisku ją wysterylizuja? To ok.

Posted

tia, jak mi kaktus na dłoni wyrośnie... tam chodza na wybiegu niesterylizowane suki z niekastrowanymi psami, nikt sie tym nie przejmowal jak sie pojawialy szczeniaki, tam nie ma warunkow, zeby to zrobic.

Uwazam, ze jak Pani Krystyna sie zdecyduje na Sofije, powinna ja jak najszybciej adoptowac a sterylka po cieczce. Skoro Sofija ma podobno rok, to cieczki jeszcze nie miala...

Posted

To nie jest takie pewne czy ją właśnie w schronie nie wysterylizują. Wykonują już sterylizację. Zobaczymy, problem jest (fakt)ze zorganizowaniem miejsca po sterylce dla dużego psa.
Bez umowy adopcyjnej też już nie wydadzą:p. Dla p. Krystyny było by napewno też lepiej, ale utrzymanie mastino jest na tyle kosztowne, że lepiej by było gdyby jednak było ewentualnie stać na sterylkę (ale długie i zaplątane zdanie). Na łapkach opuchlizna już zniknęła albo jest znikoma:multi:
Tfu, oby nie zapeszyć, ale jakby się udało to fotorelacje pewnie będzie można co jakiś czas uzyskać??:lol:

Posted

słabo mi :nerwy:

boże, jakby było cudownie gdyby ten domek wypalił.
Ja też służę radami!Mnie akurat trafiło się konfliktowe mastino, ale uważam, że to najcudowniejsze psy pod słońcem, ta miłość w ich oczach przenika serce, ciało.... Sofijko najcudniejsza i ukochana, zaciskaj maleńkie piąsteczki, być może twój los się odmieni!!

Posted

Ewusek napisał(a):
Setka, jezeli Pani miala kaukaza to wie ile kosztuje utrzymanie molosa.

no pewno!a gdyby kiedykolwiek Pani potrzebowała pomocy, to jestem pewna, że może na nią liczyć.Byleby już wyciągnąć bidę ze schroniska.