Jump to content
Dogomania

Skierniewice-szara bida w szarym schronisku-mastiffka-MA DOM!!

Recommended Posts

Posted

Nasza wetka od sterylek brała 50zł od suni, ALE: Po pierwsze nie ma miejsca na przechowanie dużych suk, jedynie klatkę na malutkie. Po drugie klatka ta jest zajęta, bo znalazła i przygarnęła małą sunie ze szczeniaczkami, szczenięta już wydane, sunia nie ma coś szczęścia... Więc ktoś bezpośrednio po sterylce musiałby zabrać Sofię do siebie. No i jeszcze jedna sprawa - do tej pory wetka po zabiegu wystawiała rachunek a za sterylki płaciło miasto. Ostatnio jednak panom urzędnikom coś się posr*** i płacić za sterylki już nie będą. No i nie wiem czy wetka podtrzymuje cenę, 50zł za tak dużego psa to śmiesznie mało, a ona i tak jest za dobra. Wybieram się do niej w środę odrobaczyć mojego psa, zapytam jak to teraz jest. Z takiego "interesowania się" młodą i rasową suką niekoniecznie musi wyniknąć coś złego, ale lepiej dmuchać na zimne ;)

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam, że się wtrącę ale myślę, że domek niedaleko cioci Malagos byłby najodpowiedniejszy........blisko nas a zarazem blisko Malagos co by oczko na sunię miała :cool3:
Dziękuję....(całuski dla cioteczki Malagos :loveu: :loveu:)

Posted

tak, tak !!! jak sie przeprowadzimy, bedziemy miec do siebie niedaleko :-) Bedziemy prawie sasiadkami :-)
Nasza hacienda jest za Nasielskiem, czyli od Twojej strony przed Nasielskiem ;-)

Posted

Ewusek napisał(a):
tak, tak !!! jak sie przeprowadzimy, bedziemy miec do siebie niedaleko :-) Bedziemy prawie sasiadkami :-)
Nasza hacienda jest za Nasielskiem, czyli od Twojej strony przed Nasielskiem ;-)

Noooo........to już dwie dogo cioteczki miałyby oczka na Sofijkę :loveu: :loveu:

P.S. Ja się do Was piszę na lato w odwiedzinki.....mieszkam niedaleko :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

ziuta-23 napisał(a):
Nie omieszkam :cool3: :cool3:........pokój z fioletowym fotelem jest mój :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

fotela nie bedzie, bo go zabieraja poprzedni wlasciciele :-) w pokoiku, bedziesz mogla sie zatrzymac jak sie chlopcy zgodza - to ich pokoj :-)

Posted

Bardzo mi przykro :-( :-(

Pani Krysia nie zdolała przekonać męża.
Dzis mi opowiadała, jakich argumentów uzyła, miała poparcie dorosłej córki i wnuczek.
A mąż swoje, ze na razie nie chce psa, bo potem się przeżywa rozstanie i takie tam. Ale zgoda w rodzinie świeta rzecz i nie można działać na siłę.
Pani Krysia zapewniła, że powolutku przekona męża, ale to potrwa.
Na razie nie weźmie żadnego psa :shake:
Sofijko, przykro mi. Małabym taką niezwykłą sąsiadkę. I sterylizację prawie omówiliśmy wieczorem z naszym przyjacielem, pół darmo by zrobił...

Kiszka.

Posted

moj BC odszedl 5 lat temu. Moja mama nie chciala miec po nim zadnego psa... w niedziele dalam im w prezencie Ringo ... mimo, ze jest u nich kilka dni i zdążył nabroic, pokochali go calym sercem i ciesze sie, ze ja podjelam ta decyzje za nich...
Fakt, gdyby go naprawde nie chcieli, wzielabym go do nas :-)

Posted

Ewusek, co nie zmienia faktu, ze zapraszamy Cię serdecznie do nas! Wprawdzie do Nasielska mamy kawał drogi, bo to jadąc od Warszawy w bok od Pułtuska (my mamy 40 km do Pułtuska...)
Masz u nas znizkę w lecznicy :cool3:
Ziuta - 23 podobnie!
a jak zlocik był u nas w sierpniu, to dlaczego się nie przyjechało ? :mad:

Posted

bo sie nie wiedziało...
a poza tym 5 sierpnia dopiero podpisalismy umowe i teraz trwaja caly czas procedury, najpierw geodeta, podzial dzialki, potem gmina, agencja rolnicza, rzeczoznawca, teraz kredyt...
Tak wiec dopiero na wiosne sie tam zadomowimy, chociaz mam nadzieje, ze swieta spedzimy juz tam :-)

Posted

malagos napisał(a):

Ziuta - 23 podobnie!
a jak zlocik był u nas w sierpniu, to dlaczego się nie przyjechało ? :mad:

Też nie wiedziałam :placz: :placz: :placz: :placz:
Ale obiecuję poprawę :evil_lol:..........i mam nadzieje, że jak tylko zrobi się ciepło to spotkamy się na jakiejś miłej pogawędce przy dobrej naleweczce na przykład :cool3:

Posted

przykro mi... Liczyłam, że jednak Pani Krysia sie zdecyduje.. Ale cóz, decyzje zawsze tzreba dobrze przemyśleć, bo to obowiazek na lata..

To jakie teraz mamy domki do wyboru..? Wszystkie domki są nam znane?
Sofijko - kochanie...

Posted

Jutro mam nadzieję, że się coś wyjaśni.
Jeśli uda mi się poukładać swoje sprawy to odwiedzę małą w schronie i pocykam foteczki. Bardzo bym chciała.

Posted

A pani Krysia dzis przyszła "na przeglad "do gabinetu z ...koteczkeim, maleństwem rudo-białym, znalezionym.... No to maluch trafił dobrze, a i domek się "zazwierzęcił" :cool3:

Posted

Ewusek napisał(a):
o kuźwa ! zobaczcie, teraz nie przesadzam ! Sofija to Zara, ktora adoptowala Blejd1974 z molosow !!!

:angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy:
:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
czy ktoś zna jej adres zamieszkania :cool1:.........może Ci z molosów wiedzą komu oddali Zarę