Ewusek Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 czy to nie jest Sofija ? http://www.allegro.pl/item252634303_mastif_neapolitanski_mastino_neapolitano.html przyjrzyjcie sie dokladnie na krawat. czy pani wet moglaby sprawdzic czy przypadkiem Sofija nie jest po szczeniakach ? Quote
setka Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 [LEFT]Krawacik naszej Sofijki na szczęście kończy się niżej. Ale podobne suczki, to fakt. [/LEFT] Quote
malagos Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 setka napisał(a):Sterylka jest wymogiem na karcie adopcyjnej;) ale ze schronisko musi opuscić PO sterylizacji, czy opiekun ZOBOWIAZUJE sie do sterylizacji? Quote
setka Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 malagos napisał(a):ale ze schronisko musi opuscić PO sterylizacji, czy opiekun ZOBOWIAZUJE sie do sterylizacji? W umowie adopcyjnej jest warunek, a raczej zobowiązanie, że w ciągu jakiegoś tam czasu zabieg ten będzie na koszt osoby adoptującej wykonany. Quote
AniaB Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 dzisiaj - rozumiem - wszystko sie rozstrzygnie.. Trzymam kciuki bardzo bardzo mocno:loveu: Młodą sunie mozna nauczyć wszystkiego - mastino przeciez rozwija sie do 3go roku zycia.. Nie jest to starszy pies z nawykami.. Och zeby sie udało!! malagos - badź przekonująca, tak cie prosze!!!:lol::lol::lol: sterylka bedzie kosztowna niestety.. Sofija wyglada na dosć sporą - zreszta błękitne mastino są dosć duze zazwyczaj. Ja za starylke brendy zapłaciłam 450 zł - a brenda wazyła wtedy 40 kg... Narkoza to główny skałdnik ceny zabiegu - i zalezy niestety od wagi psa... Tutaj sterylka moze kosztować wiecej.. Ale trzeba bedzie zrobic ja na pewno.. Tak bym chciała zeby Pani od malagos wzieła Sofijke - wtedy malagos dopilnowałaby wszystkiego na miejscu... Quote
AniaB Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 [quote name='ziuta-23']Ale Sofia nie do Krakowa tylko w okolice Ostrołęki :cool3: :cool3: ziuta-23 - ja zabiore małą do Krakowa JESLI Pani z okolic Ostrołęki sie na nią NIE zdecyduje..;) Bardzo bym jednak chciała zeby Sofia nie musiała sie tułać az do krakowa...:shake: Bardzo... Quote
natija Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 trzymaqm mocniutko,zeby sie udalo i Sofijka miala domek.... Quote
Ewusek Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 ja w 2001 roku zaplacilam za sterylke Sigmy 400 zl, w sierpniu 2007 placilam za sterylke Faldki 380 zl. Sigme kroił dr Garncarz a Faldke ktos z Multiwetu na Gagarina. Faldka byla tam na Stowarzyuszenie i pewnie dlatego bylo taniej. Ja sie ze swojej strony moge zobowiazac do zalatwienia taniej sterylki w Multiwecie i dolozenia troche grosza Quote
Ziutka Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 [quote name='AniaB']ziuta-23 - ja zabiore małą do Krakowa JESLI Pani z okolic Ostrołęki sie na nią NIE zdecyduje..;) Aha........teraz rozumiem :oops: :oops: Quote
setka Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 [LEFT]Możemy mówić o ewentualnej adopcji, ale zrozumcie, że hotel nie wchodzi w rachubę. Sofia jest caly czas leczona i wyjasniamy sprawę jej adopcji w Skierniewicach. Jest Pani, ktora sie nią interesuje, przychodzi do Sofii. [/LEFT] Quote
Ewusek Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 dlaczego dopier teraz sie o tym dowiadujemy ??? Quote
setka Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Ewusek napisał(a):dlaczego dopier teraz sie o tym dowiadujemy ??? Ja o tej pani dowiedziałam się z godzinkę temu, ale to nie jedyna osoba w pobliżu, która się nią interesuje. Niunia jest w trakcie leczenia, schowana w pomieszczeniu, gdzie jest jej sucho i ciepło. Najważniejsze żeby do końca wyzdrowiała i znalazła dobry domek:loveu: Quote
setka Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 [LEFT]Pozostaly tak naprawde trzy osoby-brane pod uwage. Minsk(bo wiemy kto i co),Skierniewice ( na miejscu) i Ruda Sląska. [/LEFT] Quote
Ewusek Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 a kto jest w Minsku i w Rudzie Śląskiej ? Quote
malagos Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 No nic, na razie nie bede tego komentować. Rodzina pani Krysi dziś zebrała się na naradę. Quote
Ewusek Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 nie bede ukrywac, ze wkurzyla mnie cala ta sytuacja :angryy: Ludzie szukaja domu dla Sofiji, podnosza do gory i dopytuja co u niej i NIKT nie nie chce nas poinformowac, ze jest ktos chetny do adopcji ? BA ! 3 osoby sa chetne ! Czy my jestesmy tylko osobami, ktore sobie siedza na dogo i pierdza w stołek a i tak na gadaniu się kończy ??? Bez przesady, chyba powinniśmy być informowani na bieżąco. Na co Sofija jest leczona ? Czy zostały wykonane badania krwi + biochemia + białko + Fe ? Co to za rodziny ? Od kiedy pani ze Skierniewic odwiedza Sofije ? Kto podejmie decyzje do kogo pojedzie sunia ? Chciałabym wreszcie poznać odpowiedzi na te pytania ! Dlaczego cały czas szukamy domu, skoro i tak brane są tylko trzy domy pod uwage ??? Kto bedzie decydował ? Dlaczego sasiadka malagosi nie jest wzieta pod uwage ? :angryy: Quote
AniaB Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 hmmm - ale ciesze sie ze nie bede musiała ciągać Sofiji do krakowa..:roll: Tylko błagam, błagam, błagam - wysterylizujcie ją, a jesli ona jest za młoda to prosze niech adoptuje ją ktos kogo znamy i gdzie bedziemy pewne ze nie bedzie rozmnazania i pseudohodowli... Błagam..! Quote
setka Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 malagos napisał(a):To ja i p. Krysia nie? :cool1: tak:loveu: Ewusek napisał(a):a kto jest w Minsku i w Rudzie Śląskiej ? W Mińsku ta pani od Malagos a w Rudzie śląskiej inna pani zainteresowana adopcją. Quote
setka Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 AniaB napisał(a):hmmm - ale ciesze sie ze nie bede musiała ciągać Sofiji do krakowa..:roll: Tylko błagam, błagam, błagam - wysterylizujcie ją, a jesli ona jest za młoda to prosze niech adoptuje ją ktos kogo znamy i gdzie bedziemy pewne ze nie bedzie rozmnazania i pseudohodowli... Błagam..! Spokojnie, nie damy skrzywdzić młodziaka:mad::p Quote
AniaB Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 wiem, ze nie dacie jej zrobić krzywdy... ale co wysterylizowane to wysterylizowane...No...:lol::lol: Juz sie ciesze ze Sofcia pójdzie do domu..:multi::loveu: No bo chyba pójdzie, skoro tylu chętnych jest..?:roll: Quote
Ewusek Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 setka napisał(a): W Mińsku ta pani od Malagos to Maków Mazowiecki a nie Mińsk :-) Quote
natija Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 jak siedziala to siedziala,a teraz wileu chetnych,ale to dobrze mam nadzieje,ze w koncu cos wypali i da jej swoje serducho.... Quote
setka Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Ewusek napisał(a):to Maków Mazowiecki a nie Mińsk :-) Drobna pomyłka a tyle zamieszania:evil_lol: Toż wiecie, że za ten domek mocno ściskam kciuki:cool3: Quote
setka Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 [LEFT]Ewo, nie gniewaj się, że informuję nie na bieżąco o pojawiających się osobach. 1/10 tylko po poinformowaniu o rasie i problemach decyduje się starać o adopcję nadal. Po za tymi osobami są jeszcze ludzie spod kielc, którzy też nas czytają (pozdrawiam), pan z Warszawy, choć już chyba zrezygnował... Dowiadywało się chyba ze 30 osób i naprawdę mało kto konkretnie myśli, raczej to na zasadzie:'a może by...' Uwierz mi, że ciężko jest ekscytować się każdym, kiedy wiadomo, że jeszcze nic nie wiadomo... [/LEFT] Quote
Recommended Posts