Jump to content
Dogomania

Skierniewice-szara bida w szarym schronisku-mastiffka-MA DOM!!

Recommended Posts

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

setka napisał(a):
Sterylka jest wymogiem na karcie adopcyjnej;)

ale ze schronisko musi opuscić PO sterylizacji, czy opiekun ZOBOWIAZUJE sie do sterylizacji?

Posted

malagos napisał(a):
ale ze schronisko musi opuscić PO sterylizacji, czy opiekun ZOBOWIAZUJE sie do sterylizacji?

W umowie adopcyjnej jest warunek, a raczej zobowiązanie, że w ciągu jakiegoś tam czasu zabieg ten będzie na koszt osoby adoptującej wykonany.

Posted

dzisiaj - rozumiem - wszystko sie rozstrzygnie..
Trzymam kciuki bardzo bardzo mocno:loveu:

Młodą sunie mozna nauczyć wszystkiego - mastino przeciez rozwija sie do 3go roku zycia.. Nie jest to starszy pies z nawykami.. Och zeby sie udało!! malagos - badź przekonująca, tak cie prosze!!!:lol::lol::lol:

sterylka bedzie kosztowna niestety.. Sofija wyglada na dosć sporą - zreszta błękitne mastino są dosć duze zazwyczaj. Ja za starylke brendy zapłaciłam 450 zł - a brenda wazyła wtedy 40 kg... Narkoza to główny skałdnik ceny zabiegu - i zalezy niestety od wagi psa... Tutaj sterylka moze kosztować wiecej.. Ale trzeba bedzie zrobic ja na pewno.. Tak bym chciała zeby Pani od malagos wzieła Sofijke - wtedy malagos dopilnowałaby wszystkiego na miejscu...

Posted

[quote name='ziuta-23']Ale Sofia nie do Krakowa tylko w okolice Ostrołęki :cool3: :cool3:

ziuta-23 - ja zabiore małą do Krakowa JESLI Pani z okolic Ostrołęki sie na nią NIE zdecyduje..;) Bardzo bym jednak chciała zeby Sofia nie musiała sie tułać az do krakowa...:shake: Bardzo...

Posted

ja w 2001 roku zaplacilam za sterylke Sigmy 400 zl, w sierpniu 2007 placilam za sterylke Faldki 380 zl.
Sigme kroił dr Garncarz a Faldke ktos z Multiwetu na Gagarina. Faldka byla tam na Stowarzyuszenie i pewnie dlatego bylo taniej.

Ja sie ze swojej strony moge zobowiazac do zalatwienia taniej sterylki w Multiwecie i dolozenia troche grosza

Posted

[quote name='AniaB']ziuta-23 - ja zabiore małą do Krakowa JESLI Pani z okolic Ostrołęki sie na nią NIE zdecyduje..;)

Aha........teraz rozumiem :oops: :oops:

Posted

[LEFT]Możemy mówić o ewentualnej adopcji, ale zrozumcie, że hotel nie wchodzi w rachubę. Sofia jest caly czas leczona i wyjasniamy sprawę jej adopcji w Skierniewicach. Jest Pani, ktora sie nią interesuje, przychodzi do Sofii.
[/LEFT]

Posted

Ewusek napisał(a):
dlaczego dopier teraz sie o tym dowiadujemy ???

Ja o tej pani dowiedziałam się z godzinkę temu, ale to nie jedyna osoba w pobliżu, która się nią interesuje. Niunia jest w trakcie leczenia, schowana w pomieszczeniu, gdzie jest jej sucho i ciepło. Najważniejsze żeby do końca wyzdrowiała i znalazła dobry domek:loveu:

Posted

nie bede ukrywac, ze wkurzyla mnie cala ta sytuacja :angryy: Ludzie szukaja domu dla Sofiji, podnosza do gory i dopytuja co u niej i NIKT nie nie chce nas poinformowac, ze jest ktos chetny do adopcji ? BA ! 3 osoby sa chetne !
Czy my jestesmy tylko osobami, ktore sobie siedza na dogo i pierdza w stołek a i tak na gadaniu się kończy ???
Bez przesady, chyba powinniśmy być informowani na bieżąco.

Na co Sofija jest leczona ?
Czy zostały wykonane badania krwi + biochemia + białko + Fe ?
Co to za rodziny ?
Od kiedy pani ze Skierniewic odwiedza Sofije ?
Kto podejmie decyzje do kogo pojedzie sunia ?

Chciałabym wreszcie poznać odpowiedzi na te pytania !

Dlaczego cały czas szukamy domu, skoro i tak brane są tylko trzy domy pod uwage ??? Kto bedzie decydował ? Dlaczego sasiadka malagosi nie jest wzieta pod uwage ? :angryy:

Posted

hmmm - ale ciesze sie ze nie bede musiała ciągać Sofiji do krakowa..:roll:

Tylko błagam, błagam, błagam - wysterylizujcie ją, a jesli ona jest za młoda to prosze niech adoptuje ją ktos kogo znamy i gdzie bedziemy pewne ze nie bedzie rozmnazania i pseudohodowli... Błagam..!

Posted

malagos napisał(a):
To ja i p. Krysia nie? :cool1:

tak:loveu:

Ewusek napisał(a):
a kto jest w Minsku i w Rudzie Śląskiej ?

W Mińsku ta pani od Malagos a w Rudzie śląskiej inna pani zainteresowana adopcją.

Posted

AniaB napisał(a):
hmmm - ale ciesze sie ze nie bede musiała ciągać Sofiji do krakowa..:roll:

Tylko błagam, błagam, błagam - wysterylizujcie ją, a jesli ona jest za młoda to prosze niech adoptuje ją ktos kogo znamy i gdzie bedziemy pewne ze nie bedzie rozmnazania i pseudohodowli... Błagam..!

Spokojnie, nie damy skrzywdzić młodziaka:mad::p

Posted

wiem, ze nie dacie jej zrobić krzywdy...
ale co wysterylizowane to wysterylizowane...No...:lol::lol:

Juz sie ciesze ze Sofcia pójdzie do domu..:multi::loveu: No bo chyba pójdzie, skoro tylu chętnych jest..?:roll:

Posted

Ewusek napisał(a):
to Maków Mazowiecki a nie Mińsk :-)

Drobna pomyłka a tyle zamieszania:evil_lol: Toż wiecie, że za ten domek mocno ściskam kciuki:cool3:

Posted

[LEFT]Ewo, nie gniewaj się, że informuję nie na bieżąco o pojawiających się osobach. 1/10 tylko po poinformowaniu o rasie i problemach decyduje się starać o adopcję nadal. Po za tymi osobami są jeszcze ludzie spod kielc, którzy też nas czytają (pozdrawiam), pan z Warszawy, choć już chyba zrezygnował... Dowiadywało się chyba ze 30 osób i naprawdę mało kto konkretnie myśli, raczej to na zasadzie:'a może by...' Uwierz mi, że ciężko jest ekscytować się każdym, kiedy wiadomo, że jeszcze nic nie wiadomo...
[/LEFT]