Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

SUPER FIDELEK!!!:multi::multi::multi::loveu:
Ludziska jesteście wspaniali!:Rose::Rose::Rose:

Fidelek, najlepsze zdjęcia ma Paula więc ja już nie wysyłam. :p
Widziałam dziś na własne oczy cud zwany zarośniętym Bandosiem :lol:, skóra jest już różowa a nie szara, grudek prawie nie ma... Bandi już teraz może wyprowadzać się do nowego domku!!! Super Paula że zrobiłaś ogłoszenia, bardzo fajnie wyszły!:loveu: Jak u mnie się skończy allegro to wystawię Bandośka z nowymi zdjęciami, na pierwszą stronę, niech go ludki podziwiają i do domu zabierają!

Za chwilkę wpłaty i rachunek z lecznicy.

Posted

:lol:

Dzisiejsza faktura (779 zł):
http://img339.imageshack.us/img339/337/dsc03377ki9.jpg

Rozpiska leczenia cz.1
http://img510.imageshack.us/img510/4199/dsc03379gw3.jpg

Rozpiska cz.2
http://img164.imageshack.us/img164/7486/dsc03380fi3.jpg

Wpłaty 08.10:

shim1 -10
IZRAF -5
Ogrzyca_Katowice -25
Pyzio81 -25
KACHA2215 -5
F. JOANNA -5
_SZARLOTKA_ -10
EWA W. -5
JUSTYNA N. -10
SYNEK2511 -10
OLGA S. -10
W. MAŁGORZATA -10
dorotabat -5
PAULINA K. -20

Razem dzisiejsze wpłaty: 155 zł :multi:

Razem środków na koncie: 1054,50 zł + 155 zł = 1209, 50 - 779zł (dzisiejsza faktura) = 430,5 zł (tyle mamy na dalsze leczenie)

Posted

[quote name='AśkaK']Super Paula że zrobiłaś ogłoszenia, bardzo fajnie wyszły!:loveu:
Tekst wzięłam z Twojego allegro :lol:

Wystawiłam jeszcze dwa:
http://www.kupsprzedaj.pl/zwierzeta/psy/wielorasowe/showAdvert966764.html

http://www.ogloszenia.24polska.pl/darmowe_ogloszenia/psy/bandi_bez_siersci_caly_w_strupach_cierpiacy_pomoz_9743.html

Aśka, weź jedną fakturę na AFN, bo inaczej nie wypłacą Ci tej Kasy od Vitis.

Posted

[quote name='paula_z']Tekst wzięłam z Twojego allegro :lol:

Wystawiłam jeszcze dwa:
http://www.kupsprzedaj.pl/zwierzeta/psy/wielorasowe/showAdvert966764.html

http://www.ogloszenia.24polska.pl/darmowe_ogloszenia/psy/bandi_bez_siersci_caly_w_strupach_cierpiacy_pomoz_9743.html

:multi::loveu:

O AFN pamiętam;), tylko wetka się teraz pośpieszyła i na mnie wypisała...:roll:

Dobranoc Bandosku.:loveu:
Dobranoc ciocie!:p

Posted

heja!
zgodnie z prosba zajrzalam...no niestety ja w nim wyzla nie widze...raczej DN...
nie mam za bardzo czasu przejrzec calego watku teraz i zobaczyc wszystkich zdjec, wiec moze poprosze je na maila ([email protected])
co do zwisajacej skory...to czesto mają ją wyzly i dogo niemieckie ktore byly przepasione (mialy olbrzymia nadwage) a potem nagle przeglodzone...
i jeszcze jedno w jakim on jestv wieku?

Posted

Dzięki Niki:lol:(dla niewtajemniczonych- poprosiłam Niki jako właścicielkę wyżła o "ekspertyzę")
Bandi ma około 15 miesięcy,możliwe że gwałtownie schudł. A zdjęcia mogłabym skopiowac i ci wysłać ale obawiam się, że ci skrzynkę zapchają.Zerknij prosze na str 23-25 i 33-34 tego wątku, tam są wszystkie ostatnie powklejane.
czyli dozio... hmmm. no to dobrze:lol:
Ta druga faktura to jak dobrze rozczytałam to za okres od 26.09 do 04.10, czyli za 9 dni. To wychodzi na to, że mamy środki w przybliżeniu na kolejne 9 dni.Trzeba szukać domu albo chociaz tymczasu zatem. Odzyskalam swój net i wieczorem zajme się produkcją ogłoszeń. A w piątek chyba będe w warszawie to możemy naradę wojenną zrobić;)
No tak, na AFN już zaksięgowano moją wpłatę,tylko jak ją wziąć skoro na całą fakturę nie starczy?:crazyeye:

Posted

Ale on nie jest ciężki, a co to znaczy limfatyczny?
A może mieszanka wyżła z dogiem? wiadomo że to jakiś mix.Chodzi mi głównie o charakter, bo tak mysle, że wyżły są dużo ruchliwsze niż dogi, no i myśliwskie raczej.

Posted

VitisVini, Bandos jest jak najbardziej "ciężki"!:lol: Dosłownie i w przenośni, bo ciężki ma też chód i ruchy.:pA w ostatnim tygodniu to tak się spasł cielaczek, że zaraz trzeba będzie go odchudzać.:evil_lol:

Ja wczoraj przeglądałam atlas ras i rzeczywiście znalazłam wyżła o profilu identycznym jak Bandos - obwisłe podgardle i fafle (nie pamiętam czy frencz czy hiszpan czy jakiś inny, dziś jeszcze sprawdzę:p). Tylko czy u nas takie wyżły występują w ogóle..?:lol:Nie mówiąc już o tym, że taki rasowy osobnik musiał się dopuścić mezaliansu.:evil_lol:

Posted

kochani jesli chodzi o charakter...to kazdy wyzel jest inny...nie znajac sie na nich mozna je wrzucic do jednego worka wyzel to wyzel...ale tak nie jest:)
wyzlow jest po prostu ogrom wygladaja niektore zupelnie nie na typowe wyzly (a typowe to dla nas niemieckie badz czeskie)
to sa psy mysliwskie wiec ich wspolna cecha to pasja do aktywnosci, wrecz niewyczerpana energia, sklonnosci z tego tytulu do ADHD...
wlasciciel powinien wiec byc nastawiony na prace ze swoim psem...niekoniecznie chodzenie na polowania, tylko spedzanie ze swoim psem aktywnie czasu...te psy są nastwione na prace z ludzmi,p[otrzebują kontaktu z czlowiekim i domagaja sie go, ale nieumiejetnym zachowaniem czlowiek moze sprawic ze bedzie mial niewychowanego agresora lub pokreconego psa nad ktorym nikt nie jest w stanie zapanowac...

Posted

VitisVini napisał(a):
A w piątek chyba będe w warszawie to możemy naradę wojenną zrobić;)

:multi: To się dobrze składa, bo w piatek planuję być u Bandosia :razz: Tylko jeszcze muszę dwa spacerki dla Maksia załatwić :roll: Jutro, ani w czwartek nie mogę, jestem zarobiona :cool1:

Niki-lidka napisał(a):
to sa psy mysliwskie wiec ich wspolna cecha to pasja do aktywnosci, wrecz niewyczerpana energia, sklonnosci z tego tytulu do ADHD...

Hmmm, to chyba nasz Bandoś pod tym względem bardziej doga przypomina :evil_lol: przynajmniej na razie ;)

Posted

Nie mogłam się dziś dodzwonić do lecznicy, nawet po 23 próbowałam...a wetka nagrała mi się w dzień, że prosi o kontakt... Mam nadzieję że Bandosiek nic nie przeskrobał...:oops:

VitisVini, a o której w piąteczek przybywasz?!:multi::loveu:

Posted

Asiu dodzwoniłaś się? Mam nadzieję, że żadnych złych wieści olaboga. A czy oni nie mieli tam jeszcze jakiś wyników mieć dodatkowych, bo coś się chyba hodowało w laboratorium.
Zrobiłam plakat w Wordzie, Asiu wstawiłam tam twój numer tel. jako kontakt, bo jesteś koordynatorem Bandosa(przymusowym:eviltong:) ale jakby co to zawsze można zmienić. Napisałam, że oferujemy bezpłatny transport na terenie całego kraju( w razie jak nie będzie innych możliwości to ja go zawiozę albo sfinansuję) i pomoc na początek- dość ogólnikową, ale to już do ustalenia gdyby ktoś był chętny, np możemy pomóc w leczeniu dalszym czy też worek karmy zasponsorować póki Bandos na domowe jedzonko by nie przeszedł.
Wstawiam tu link do fotosika, tam jest plakat do obejrzenia i ewentualnych uwag.
Kto by był chętny do powieszenia chociaż paru sztuk w swojej miejscowości niech poda mi adres mailowy to wyślę, albo adres jak nie ma drukarki to gotowce dostanie.
Bardzo prosze o pomoc w rozwieszaniu, bo do netu to nie każdy zagląda a zwierzece ogłoszenia są pełne bezdomnych sierot.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1ed61d9efae3d525.html

Posted

jeżeli chodzi o uwagi - ja mam tylko jedną, maleńką - że na karteczkach z zrywania można by napisać "Bandi", wtedy od razu się pamięta, co to za telefon, który mamy tutaj na jakiejś karteczce... :) bo samo Asia niewiele mówi, szczególnie, że nie ma jej wymienionej w tekście ogłoszenia :)

i ja poproszę ogłoszenie na maila - [email protected] . porozwieszam w mojej dzielnicy - Warszawa Włochy :)

Posted

Dodzwoniłam się, wszystko w porząsiu!:lol: Jakaś ostatnio zestresowana jestem, że od razu czarne scenariusze mam przed oczami...:roll: Bandoś grzeczny i w dobrym humorze, zaraz wysyłam do wetki maila ze zdjęciami - fotki Bandosia uświetnią lecznicową stronę www.:cool3:

VitisVini, dzięki za plakat!:loveu:Ja tylko nie rozumiem tych wątpliwości...pewnie że mój numer podawaj!:p

Bandośkowi pora się zbierać z lecznicy...nikt go nie wygania, a wetki uwielbiają, ale on przecież potrzebuje własnego pana i własnego domu...:oops:

Posted

Znikam, mówisz i masz:lol:Zamieniłam Asię na Bandiego dla ciebie.Już wysłane, dzięki serdeczne i oczekujemy innych ochotników. To nie musi byc dużo, jeden dwa plakaty , zawsze zwiększa to nasze szanse, a raczej Bandiego.Umieściłam go też na portalu trójmiejskim, jutro pomyślę o innych możliwościach w necie.
No faktycznie, ja też zestresowana jestem i od razu czekałam na złe wieści z lecznicy. Asiu a czy wyniki tych badań laboratoryjnych hodowlanych to już były? Wykryto coś oprócz nużeńca?
Dziewczyny będe w W-wie( o ile jakaś siła wyższa nie przeszkodzi) w piątek około 15-16. To ciebie Paula moge zabrac jak poprzednio po drodze do lecznicy bo wybierałaś się i tak w piątek prawda? A ty Asiu? Jak nie będziesz u Bandiego to może zgarniemy cię wracając:lol: i pójdziemy sobie wszyscy na pifko ???