Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Aukcja Bandusia na allegro się skończyła!
Zostały sprzedane wszystkie cegiełki - 200 sztuk! :multi:

Serdecznie dziękuję wszystkim kupującym!!

Asiu co z drugą aukcja Bandusia?
Chcesz robić czy ja mam ponownie wystawić? :lol:

Posted

Fidelek2!!!:multi::multi::multi::loveu:
Jeśli mogę Cię o to prosić :oops:, to Ty wystawiaj :p - masz szczęśliwą rękę!:loveu:

Byłam już dziś u Bandoska, wykąpany i zadowolony.:loveu:
Niestety nie można mu dawać żadnych przysmaków, bo po uchu znowu ma trochę biegunkę. Ale z głodu nie umiera, wcina karmę po dwie michy na raz, boczki ma już całkiem-całkiem.:cool3:
No właśnie, niedługo trzeba będzie zamówić kolejny worek, może ma ktoś pomysł gdzie najtaniej można kupić Royal Canine Sensitive Skin?:oops:

Bandoś po dokładnym obejrzeniu dziś ząbków plasuje się w wieku pomiędzy 11 - 15 mies. Więc niby już dorosły pies, ale wiadomo, te wielkie dojrzewają późno i zanosi się na to, że Bandoś jeszcze długo zachowa szczenięcy urok.:lol: Z resztą może on tak ma i tak mu już zostanie?:lol::loveu:

Przepraszam Was, teraz kładę się do łóżka bo niezaleczone przeziębienie mnie znowu bierze, zrobiłam przelew do lecznicy (1247 zł), mam fakturę i wypis leków i zabiegów wraz z kosztami, wstawię wszystko wieczorem.

Posted

:loveu:Dzięki fidelek!!!Super aukcja!!!:multi:

Wklejam wpłaty z 2 dni (dzisiejsze i wczorajsze):

B. AGNIESZKA - 5
Dwadziescia - 5
KRZYSZTOF S. - 5
ALEXA_25 - 5
ROBERT - 5
TARANTOM - 5
MichaLlina_2005 - 10
asica211 - 10
KAROLINA P. - 10
brzoskwineczka81 - 10
MADZIORNA1980 - 10
NOSIU197 - 10
ASZMI1 - 10
JURECZEK 4 - 10
MICHAŁ K. - 20
ivii999 - 50
KEJT2 - 50
MAŁGORZATA S. - 200
KAMILA Z. - 10
WIGA2- - 5
Adikite - 60
Magdalena B.-R. - 100
MALWINA Ł. - 50
AGNIESZKA S. P. - 5
justysia0 - 5
POLA 1983 - 40 (dwie wpłaty po 20 zł od dwóch pań [FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT] )
LAURCIA 2004 - 10
P.EWA - 10
EWA P. - 20
BEELL EPOG - 15
S. ALDONA - 20

RAZEM: 780 ZŁ :multi::multi::multi:

W SUMIE WSZYSTKIE WPŁATY: 1921, 50 zł :multi::loveu::crazyeye:
MINUS 1247,- zł pierwsza faktura
= 674 zł 50 gr. - tyle mamy na zapłacenie kolejnego rachunku (plus pieniądze na AFN od VitisVini :loveu:)

Jestem w głębokim szoku...nie spodziewałam się aż takiej pomocy i to tak szybko...Ludzie, jesteście WSPANIALI, a ja się zaraz pobeczę więc idę.

DZIĘKUJĘ Z CAŁEGO SERCA DARCZYŃCOM, W IMIENIU BANDOSKA - BARDZO DZIĘKUJĘ !!!:placz::iloveyou:

Posted

Kąpiel w czwartek.:p Nie wiem tylko czy wetka jest na ranną zmianę czy na popołudniową, zapytam jutro telefonicznie. Dzięki zdrojko i dzięki paula :loveu:.

Paula, cykaj jutro foteczki bo ci piękne wychodzą!Jesteś zapowiedziana w lecznicy na "po piątej":lol::cool3: Gałgan na pewno się ucieszy, bo ja dziś nie zdążyłam go wyspacerować.

A muszę wam powiedzieć jaki jest mądry :loveu::lol: - wczoraj wetka przyjechała ze swoimi dziećmi (6 i 9 lat) specjalnie żeby Bandośka wyprowadzić. No i nasze słoniątko zachowało się wzorowo - gdy ta 6-letnia dziewczynka trzymała smycz, wcale nie ciągnął, nie skakał na nią i był w ogóle bardzo szczęśliwy, lizał po rękach i co chwilę się oglądał czy wszyscy idą.:p Takie mądre psisko!:loveu:
Bo mnie to na spacerach ciąga na lewo i prawo.:lol: A z dzieciaczkiem od razu wiedział, że tak nie wolno!

Posted

[quote name='AśkaK']Paula, cykaj jutro foteczki bo ci piękne wychodzą![/quote]
Jutro nie będę miała aparatu, jest u siostry. Będę dopiero około 17.30, więc już nie ma dobrego światła o tej porze i wychodzą za ciemne albo kiepskie :roll:

[quote name='AśkaK']Bo mnie to na spacerach ciąga na lewo i prawo.:lol: A z dzieciaczkiem od razu wiedział, że tak nie wolno![/quote]
Mam nadzieję, że mnie tak nie przeciągnie :evil_lol:

Posted

By formalnościom na dziś dzień stało się zadość, wklejam zdjęcia faktury oraz opisu leczenia:

Faktura
http://img233.imageshack.us/img233/3084/dsc03182ik8.jpg

Opis:
http://img219.imageshack.us/img219/3504/dsc03189jv6.jpg

http://img233.imageshack.us/img233/3787/dsc03198zu5.jpg

I jeszcze faktura za rzeczy kupione przez wetkę pierwszego dnia (miski, koce, obroża)
http://img233.imageshack.us/img233/2628/dsc03194nw1.jpg

Posted

Fidelku myślę, że skoro zaznaczamy że to już 2 aukcja Bandiego wklejenie linków do ogólnej faktury i do pierwszego z opisów, gdzie wszystko jest ładnie wyszczególnione byłoby jak najbardziej na miejscu.Poza tym można by dać zdjęcia 2 zdjęcia Bandoska w kontraście" przed" i "po" żeby było widać jaka jest poprawa.
Uzbieraliśmy kupę forsy na ten pierwszy rzut, tak się cieszę, starczyło bez problemu na pierwszą fakturę i zostało jeszcze sporo na drugą.
Dzieki Bogu, że są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie bo marnie by z nami było, nie mówiąc o Bandosku.
DZIĘKUJE WSZYSTKIM Z CAŁEGO SERCA!!!!!!!:Rose: Niech wam dobry los odpłaci za waszą dobroć.

Myślę, że czas już powoli zacząć akcję szukania domku Bandiemu,ja go wkleję w trójmiejskie ogłoszenia, a kto może gdzie indziej to też niech wkleja. Może by plakaty z nim drukować do rozwieszania na słupach i gdzie się da? Ja takie mało profesjonalne typu raczej ogłoszenie ze zdjęciem mogę zrobić, tylko jeszcze chwila bo nie mam swojego kompa na razie i korzystam z pożyczonego.

Asiu już mi nie wysyłaj tego priva,a co do cefaleksyny to jakby miał po niej rzygać to faktycznie trzeba psią dawać bo on jeszcze słaby jest.Dobra wiadomość, że Bandi do dzieci jest cierpliwy.On w ogóle sprawiał wrażenie jakby liznął przynajmniej domowego życia i to nie bynajmniej jako pies podwórkowy. Na smyczy chodzi, załatwił się na chodniku pod przymusem bo wczesniej próbował nas zaciągnąć na skrawek trawniczka ale my nie kumaci byliśmy, nie stresuje się zbytnio ruchem ulicznym i ludźmi, samochodem też jakoś przyjechał do lecznicy, słowem wcale nie taki dzikus jakiego można by się spodziewać.Odrobina pracy i będzie z niego fantastyczny kanapowiec.
Acha, dziewczyny przed wydaniem go musimy chyba pomyśleć o kastracji co nie?

Posted

[quote name='fidelek2']Jak myślicie - wkleić w aukcji cegiełkowej Bandosia zdjęcia faktury i opis aby ludziki widzieli, że te koszta są naprawdę ogromne...?[/quote]
Jasne że tak fidelek!:p

VitisVini, z tym jeżdżeniem samochodem to nie do końca tak kolorowo było:evil_lol:, bo Bandoś za nic nie chciał sam wleźć do auta, no i jechał w klatce. Pierun wie co się z nim działo, ale na wsiowego burka się nie zachowuje - nie jest spłoszony miastem; z drugiej strony jak na razie nie wyobrażam go sobie w mieszkaniu :oops:- pozrywał w swoim pokoju wertikale, stłukł szklane drzwiczki od szafki, lubi też zajrzeć co tam ciekawego na stole jest i wszystko pozwalać.:roll: Bandosek potrzebuje przestrzeni i idealnym dla niego domkiem byłby dom z ogrodem. Jak się wybiega po ogródku, to w domu będzie grzecznie spał.:p

Posted

[FONT=Arial]A wiecie, ja tam wcale nie jestem taką fanką domków z ogrodem dla psa.Owszem wygodne to gdy się nie chce na spacer biegać ale moim zdaniem( a mieszkałam z moją smoczycą i w ogrodzie i w bloku) pies lepiej się socjalizuje w bloku- siłą rzeczy codziennie wystawiany jest na wiele bodźców i uczy się funkcjonować bezkolizyjnie w społeczeństwie podczas gdy ogród rozwija tylko instynkt terytorialny, ponadto pies np mój zamiast biegać to tylko się nudzi w ogrodzie i kopie dziury co nie jest zaletą dla ogrodu.Moja DA też podkrada rzeczy ze stołu, to kwestia wychowania [/FONT][FONT=Arial](czyt.rozpieszczenia;)), z racji wymiarów nawet niechcący robi demolkę, szczególnie kiedy się cieszy wtedy ratuj się kto może, a ogonem zwala kwiatki z kwietników i małe dzieci. Taki los właścicieli dużych psów i basta.Ale za to mogę iść z nią na spacer w najgorsze chaszcze i wszyscy omijają nas łukiem. Poza tym świetnie sie na niej trzyma nogi podczas wspólnego oglądania telewizji:evil_lol:[/FONT]

Posted

są natomiast psy, które nie nadają się absolutnie do bloku. zwykle są to wielkie czworonogi które już sporo czasu spędziły w schronie, ponadto mają już utrwalony instynkt terytorialny. i takiego psa do bloku sie po prostu nie da.

za to myślę, że Bandisiowi nie przeszkadzałoby mieszkanie (tylko o sporym metrażu) :D jest młody, ładny, to już niedługo się będą domki o niego kłócić :D

Posted

Byłam dziś u Bandosia, byliśmy na godzinnym spacerku. Bandi trochę ciągnie na smyczy, ale da się go opanować, cfaniaczek jest - czasem obniża środek ciężkości, aż musiałam się zaprzeć, żeby mnie w chaszcze nie wciągnął, a jak wracaliśmy do lecznicy, to tak biegł, że leciałam za nim :evil_lol: Troszkę pobiegaliśmy nawet, ale ja mam za kiepską kondycję ;) Jak biega, to wygląda, jak wielki, pokraczny szczenior :loveu: Przydałaby się linka, mógłby trochę pobiegać po polu. Jest bardzo ciekawski, wszystko go interesuje, ludzie, inne psy, rowery, wózki, a szczególnie kaczki :lol: Przestraszył się ciężarówki, wyjeżdżającej z budowy, ale przechodziliśmy obok przystanku pełnego ludzi i ruchliwej ulicy i się nie bał. Chciał się wytarzać w kupie, ale w porę się zorientowałam :evil_lol: Pięknie zarasta :multi: już wygląda lepiej niż w niedzielę :multi: Uciekam wybiegać mojego robaczka, jak mi się coś przypomni to dopiszę.

Posted

To jest krzyzówka łyżwa ze smokiem maltańskim, chcemy go potem sprzedać na allegro jako potomka zaginionej prehistorycznej rasy, za grubą kasę oczywiście:eviltong:
Paula to ty przy Maksiu masz taką słabą kondycję, ojoj, na następnym spacerku to ty będziesz biegać z patyczkiem a Maksio dostanie frytki:lol:
Znikam, masz rację z tymi wielkimi czworonogami ze schronu, nawyk to nasza druga natura. Ale dla Bandiego jeszcze nie za późno żeby skończyć na kanapie, za co mocno trzymam kciuki.

Posted

Paulosia, super że byłaś z Bandziorkiem!:loveu::lol:
[quote name='paula_z']Bandi trochę ciągnie na smyczy, ale da się go opanować, cfaniaczek jest - czasem obniża środek ciężkości, aż musiałam się zaprzeć, żeby mnie w chaszcze nie wciągnął, a jak wracaliśmy do lecznicy, to tak biegł, że leciałam za nim :evil_lol:
:lol: Mówiłam, mówiłam że drań ciągnie!:evil_lol:Tylko wetka zapatrzona w niego i mówi, że wcale nie...ach te biedne, zakochane kobiety!:shake::evil_lol:;)
Ale wiecie co, jakby tak mu szory założyć, to tylko rolki na nogi i hajda!:lol:Albo w zimie narty!
Trzeba tylko popracować nad ukierunkowaniem tych zapędów, bo rzeczywiście w krzakach można wylądować.:evil_lol:

[quote name='VitisVini'][FONT=Arial]A wiecie, ja tam wcale nie jestem taką fanką domków z ogrodem dla psa.Owszem wygodne to gdy się nie chce na spacer biegać ale moim zdaniem( a mieszkałam z moją smoczycą i w ogrodzie i w bloku) pies lepiej się socjalizuje w bloku- [/FONT]
Racja VitisVini, nie da się ukryć że jak ma się ogródek, to na spacery z psiakiem jakoś tak rzadziej ciągnie.:oops: Cóż, ja liczę na to że przyszli Państwo Bandosia (albo Pani lub Pan :cool3:) bez względu na warunki mieszkaniowe zaakceptują szczenięce wybryki cielaczka i będą cierpliwie nad nimi pracować.:p

[quote name='VitisVini']][FONT=Arial]Ale za to mogę iść z nią na spacer w najgorsze chaszcze i wszyscy omijają nas łukiem. Poza tym świetnie sie na niej trzyma nogi podczas wspólnego oglądania telewizji[/FONT]:evil_lol:

:evil_lol: I takie właśnie zalety Bandośka musimy podkreślać!;)
A z wadami można sobie poradzić...on na razie jest wniebowzięty, że tyle osób wokoło niego się kręci, trochę też nie wie kogo i kiedy ma słuchać... Ale jak zrozumie kto jest jego Panem, to myślę że szybko okaże chęć współpracy, grunt to konsekwencja. Tak więc PANA, NOWEGO PANA BANDOŚKOWI POTRZEBA!!!