Jump to content
Dogomania

Młody Piękny Rudy Wesoły Labko-Akito-Owczarkowaty - w nowym domu - trzymajmy kciuki!

Recommended Posts

Posted

Są plany wyjazdowe na sobotę, tak jak pisałam, ale na 100% wszystko zostanie potwierdzone w czwartek, bo wtedy samochód będzie odebrany od mechanika. Trzeba trzymać kciuki :) .

• Replies 283
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jutro bede sie widziec z siostra pana, powiem jej o zblizajacym sie terminie!
a jezeli wyjedziecie w sobote, to czy to bedzie tak rano ze bedziecie w katowicach kolo 15?bo ja musze jechac do wroclawia i pociag mam o 17.30 a bardzo chcialabym byc przy przekazywaniu psiaka!
chyba, ze w ogole chcecie go gdzies podwiezc i ja mialabym go przejac i dowiezc na miejsce?

Posted

Niestety na razie jest problem z samochodem... Został u mechanika - mam nadzieję, że jutro będzie już wiadomo, czy jest szansa na naprawienie go do weekendu...
Jeśli okaże się, że nie... to chyba trzeba będzie poczekać do następnego weekendu - i byłaby to pewnie niedziela, bo w przyszłą sobotę mąż pracuje.

Ale na razie jeszcze nic nie wiadomo, może jutro okaże się, że samochód jest gotowy. Gdyby wyjazd był w najbliższą sobotę, to mąż planuje wyjechać bardzo wcześnie, tak, żeby być najpóźniej o 14:00 w Katowicach.

Posted

Kako, niezależnie od terminu, mąż pyta, gdzie to jest dokładnie i gdzie możecie się umówić. Będzie jechać od Częstochowy drogą nr 1.

Posted

ja jestem slaba w drogach..:oops:
zapytam TZa, ktora to jest droga,
i dam znac gdzie mozemy sie spotkac:lol:
ale to dopiero pozniej, jak moj TZ z pracy wroci..

Rozmawialam dzis z Pania Marcelina(czyli siostra Pana;))
juz czekaja na psiaka, powiedzialam jej, ze jak dobrze pojdzie to juz w sobote a jak gorzej to za tydzien..

Pani Marcelina pyta co psiak jadl do tej pory?
(Jej Brat zawsze psu gotowal)
czy byl u weta?
jakie ma szczepienia?

Posted

nie mam pojęcia jak zrobić dla niej JEJ sobisty banerek,więc piszę o niej to co wiem... :oops: :roll: :-(:-(:-(

Wilczyca miała dom i człowieka, nie wiadomo, czy była kochana... Zestarzała się i stała się niepotrzebna. Ktoś przywiązał ją do drzewa koło schroniska, wyrzucił jak niepotrzebny śmieć. Ona nie może sobie poradzić z samotnością. Owczarki niemieckie to psy, które kochają pracować - pilnować lub brać udział w różnych zawodach, po prostu potrzebują zajęcia. Nie są to psy dla osób, które nie lubią ruchu. Z braku zajęć i tęsknoty Wilczyca biega całymi dniami dookoła drzewa, czeka i tęskni, choć nikt po nią nie przyjdzie...
Boi się ludzi - jak pracownik wchodzi do kojca, to wycofuje się.
Natomiast zza krat wydaje się być "bojowa" - obszczekuje wszystich, pilnuje swojego terenu. Dobrze byłoby, aby trafiła do domu z ogrodem, aby miała czego pilnować - w ten sposób zapracuje na swoją miskę i dach nad głową w nowym - miejmy nadzieję - lepszym domu...

Wilczyca jest starsza, ma jednak sprężyste chody, jest energiczna i ZDROWA - mimo to ma zostać uśpiona, bo zajmuje sama duży kojec,
z którego można zrobić dwa mniejsze.
W schronisku jest przepełnienie, a ona jest już stara i nikt jej nie chce... więc po co trzymać takiego psa? Najlepiej i najłatwiej uśpić... - problem z głowy...

Sunia znajduje się w schronisku w Cieszynie - jednak jeśli znajdzie się dla niej dobry dom,
możliwy jest dowóz dziewczynki na miejsce.
W sprawie adopcji oraz bliższych informacji w tej sprawie można zasięgać u jej opiekunki Kasi (Dea) tel. kom. 603-244-518.

POMÓŻCIE !!!

link na wątek dziewczynki:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74441

Posted

Rudi był głównie karmiony gotowymi karmami -suchymi i z puszek. Ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby go przestawić na naturalne jedzenie. Ja osobiście wypróbowałam w swojej psiej karierze wszystkie możliwe opcje i ostatecznie karmię moje psy naturalnie, co im wychodzi na zdrowie.
Co do weta - było szczepienie na wściekliznę, teraz trzeba go zaszczepić na wirusówki.

Posted

mozemy sie spotkac na stacji bp w katowicach przy autostradzie na wroclaw.
dostaniesz sie tam jadac trasa nr 1 na katowice, w momencie gdy z dwoch pasow robia sie trzy czekasz az po prawej stronie bedzie IKEA niedaleko za nia zamiast jechac prosto na centrum katowic odbijasz w lewo na bielsko biala, przejezdzasz pod wiaduktem tam troche dalej sa juz znaki na autostrade na wroclaw(skrecasz w prawo).stacja na ktorej mamy sie spotkac jest kilkaset metrow za zjazdem, trzymaj sie prawego pasa, bedzie praktiker i na ten praktiker zjezdzasz i tam juz jest ta stacja.

Posted

Rudi w aucie to wielka niewiadoma -do tej pory nie był przetestowany.
Trzymajcie kciuki, żeby wszystko dobrze poszło, bo mąż będzie sam, więc Rudy MUSI być grzeczny, żeby mogli normalnie jechać.