Jump to content
Dogomania

Młody Piękny Rudy Wesoły Labko-Akito-Owczarkowaty - w nowym domu - trzymajmy kciuki!

Recommended Posts

Posted

Z tego co pisała outsi, to psiak kocha cały świat :)
Pies jest zdrowy, entuzjastyczny, niezwykle towarzyski i zupełnie bez agresji.
Bardzo żywiołowy, natychmiast nawiązuje przyjaźnie.
Odnalazłby się idealnie w rodzinie z dziećmi, lubiącej ruch i długie spacery, najlepiej w domu z ogrodem, gdzie mógłby wybiegać swoje wielkie pokłady energii.

Ze zdjęć też raczej na agresora nie wygląda :). Izis- myślę, że warto spróbować. Może to jest właśnie domek dla Rudolfa?

• Replies 283
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na zdjęciach, które zamieściłam w wątku, Rudi integrował się z moimi psami.
Wszystkie były na smyczach, więc nie miałam możliwości zaobserwować interakcji w otwartej przestrzeni. Moja suka jest bardzo "waleczna" i od czasu do czasu odgryzała się Rudkowi, gdy próbował położyć jej łapę na karku. Ale takie ustalanie pozycji i dominacji jest naturalne i jestem absolutnie przekonana, że Rudi błyskawicznie przystosowałby się do bycia z drugim psem.

Natomiast podstawowa sprawa jest taka: jeżeli miałby mieszkać na zewnątrz, to w grę wchodzi tylko buda w ogrodzie, ze stałym kontaktem z domownikami - w żadnym wypadku zamknięty kojec. Rudi bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem, a poza tym potrzebuje dużo ruchu i świetnie czułby się w ogrodzie.

Posted

Odwiedza, odwiedza :).
No Rudolf - duży chłopak jesteś. Szczeknij tak, aby całe dogo usłyszało. Może znajdzie się chętny/ chętna do przytulenia takiego przystojniaka.

Właśnie skończyło się allegro. Wznowić?

Posted

Dzięki raz jeszcze za Allegro - oczywiście będziemy z Rudim wdzięczni za wznowienie.
A czy było jakiekolwiek zainteresowanie -czy ktoś obserwował aukcję?
Myślę, że w tytule aukcji warto wypunktować walory Rudiego, a imię nie ma takiego znaczenia dla oglądalności. Można wspomnieć np., że jest młody, przyjacielski i wymienić rasę/y, do której/ych jest podobny - to powinno przyciągnąć uwagę (mam nadzieję).

Posted

Kacedy, jeśli mogę - chciałabym Cię poprosić jeszcze o małą zmianę.
Myślę, że w tytułach aukcji warto nawiązac do urody Rudka -dla niektórych osób to ma duże znaczenie. Zatem : "Młody, piękny, przyjacielski" - byłoby super.
I druga prośba: czy byłaby możliwość zamieszczenia w aukcjach któregoś z tych zdjęć - jest na nich cała sylwetka Rudaska:

Z góry dzięki!

Posted

Na adopcjach i na schronisko ogłoszenia Rudaska poprawiłam.
Na allegro zmienię zdjęcie jak się skończy obecna aukcja. Jeśli chodzi o zmianę tytułu na allegro to chyba nie ma potrzeby, bo aktualnie właśnie jest " Młody Wesoły Przyjacielski-DOM PILNIE POTRZEBNY". Zatem co zmienić- wesoły na piękny? Tam nie za bardzo mam pole manewru do rozpisywania się, bo jest ograniczona ilość znaków. A może chodziło Ci o zmanę w nagłówku w samej treści ogłoszenia? Teraz jest "Młody Piękny Rudy Wesoły Labko-Akito-Owczarkowaty -musi znaleźć dom przed zimą!"

Posted

Kacedy - Rudi wirtualnie Cię wylizuje z wdzięczności za ogłoszenia :loveu: .

Chodziło mi właśnie o zamianę "wesoły" na "piękny" :lol: w tytule aukcji, bo pomyślałam sobie, że może podziała to na osoby wrażliwe na kwestię urody ;) i wejdą z ciekawości, żeby zobaczyć Rudaska :razz: .

Posted

Dodałam Rudaska jeszcze na kupiepsa. Kurcze, tylko zdjęcia powiększyli z automatu i wyszła "pikseloza" :(
outsi- a może dobrze byłoby podać jakiś numer tel, bo czasami ludzie wolą mówić niż pisać :)

Posted

Poprawione allegro dla Rudaska. Telefon wstawię po Twoim powrocie, bo teraz chyba nie ma sensu. Na tej aukcji było 168 wejść, nikt nie obserwował.
No przystojniaku- szukaj domku na Gwiazdkę!. Ludziska- dajcie domek Rudaskowi. Zmieści się pod duuuuuużą choinką:)

Posted

Kacedy - dziękujemy za wszelką pomoc! :Rose::Rose::Rose:
Jutro wyjeżdżam, więc zostawiam wątek Rudaska pod Twoją opieką.

Rudasku, trzymam mocno kciuki -niech ktoś się wreszcie w tobie zakocha...

Biedny Rudasek siedzi wciąż sam w kojcu, tymczasowi opiekunowie nie mogą niestety zapewnić mu lepszych warunków - a on tak bardzo tęskni za kontaktem z człowiekiem i za spacerami...

Posted

Kacedy napisał(a):
No cóż, najwyraźniej wczoraj nie rozdawali. Spróbujemy dzisiaj :)

Tak próbujmy.
Jak to mówią... kto puka temu będzie otworzone:cool1:
wiec pukajmy...

HOP! HOP! Domku czy to TY? No weź się w końcu odezwij cholero jedna :mad:
ja tu czekam i czekam a cisza ciągle - mam sie zestarzec od tego czekania czy jak :diabloti:

Posted

Hej Domki, gdzie jesteście?
Kurcze taki fajny pies się marnuje :(. Czego mu brakuje, dlaczego nie chcecie otworzyć mu drzwi?
Jest młody, zdrowy, ładny (choć to podobno kwestia gustu), towarzyski, wesoły, szukający kontaktu z człowiekiem. A że duży? - toż to zaleta! przypilnuje, postraszy złodzieja, pociągnie sanki i przytarga ciężkie zakupy:evil_lol:
Otwierajcie się serca na tego młodziaka!