ulvhedinn Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Dlaczego? Za co? Czym zawiniły te wszystkie psy, które trafiają do schronisk? Babuleńka prawdopodobnie popełniła jeden niewybaczalny grzech- zestarzała się... Nie jest już wesołym, ozdobnym psiaczkiem, jak kiedyś. Nie ma ząbków, więc wypada jej języczek. Może wymaga już opieki, weterynarza? Zabawka się popsuła. A co się robi z popsutą zabawką? Proste- wyrzuca się. Staruszka jest naprawde maleńka, waży 3,5-4 kilo, może mniej. Nie ma wielu ząbków, niedowidzi... Kiedyś musiała być śliczna. Najgorsze jednak, że maleńka już nie wierzy w to, że może ją cokolwiek dobrego spotkać- zamnknięta w klatce w szczeniakarni juz nie chce dotyku, człowieka... Wpada w depresję. Odwraca główkę, jakby mówiła: "Odejdź, przecież i tak mnie nie zechcesz. Jestem za stara..." :-( Czy pomożecie znaleźć jej dom? Proszę- niech jej obawy się nie spełnią, niech zazna jeszcze ciepła człowieka, dotyku, miłości.... Nie pozwólmy, żeby jej życie skończyło się na zimnym stole schroniskowego ambulatorium:-( EDIT_ mała ma zaklepany domek, ale ktos musiałby ja jutro odebrac z Dworca Centralnego o 13.30 i przetrzymac do soboty!!! POMOCY!!!!! Ed.Morisowa sie tym zajmie :loveu:, teraz tylko kciuki potrzebne... Quote
oktawia6 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 :eek2: :flaming: :placz: co teraz Ulv? allegro nawet nie wiem co mądrego zapytac:shake: .................... umieściłam ją na grupie 9-tej: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74687 Quote
ulvhedinn Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 A jeszcze był strasznie stary psiak, ledwo wstał... nie wiem, czy go zastanę w sobotę, a nawet jeśli, to co? :placz: A on był podobny do Pałka:placz: Quote
oktawia6 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 ulvhedinn napisał(a): A jeszcze był strasznie stary psiak, ledwo wstał... nie wiem, czy go zastanę w sobotę, a nawet jeśli, to co? :placz: A on był podobny do Pałka:placz: to po prostu tragedia:wallbash: a wziąc go do domu Ulv nie da rady? on umiera - uśpią go zaraz albo sam............:placz: :placz: :placz: Quote
malagos Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Czy to jest ta "ratlerka", o której pisała Bianka, ze jak byla po kociaki w schronisku, to ją widziała? Czy to ta 16-letnia bieda? Czy ratlerek swoją drogą, a ta starowinka swoją? :shake: Quote
malagos Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Ta suczka nie ma za wiele czasu na czekanie :-( Quote
desdemona Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 biedna sunka:( nie tak powinna wygladac jej starosc... Quote
ulvhedinn Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 malagos napisał(a):Czy to jest ta "ratlerka", o której pisała Bianka, ze jak byla po kociaki w schronisku, to ją widziała? Czy to ta 16-letnia bieda? Czy ratlerek swoją drogą, a ta starowinka swoją? :shake: Tak, to ta "ratlerka"... Może nie wygląda całkiem jak pinczer, ale jest wielkości ratlerka... takie mikro. Jutro spróbuję ją zważyć,bo mi się wydaje, że waży mniej niż podałam, ale pewna nie jestem. Była jeszcze 10-letnia sunia rzeczywiście bardzo podobna do ratlerka, tylko biszkoptowa- ale wczoraj pojechała do wspaniałego domku- do babci Dziuby:p Quote
BIANKA1 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Ja ją widziałam tylko przez chwilkę . Trzęsąc się podeszła do kraty . Pewnie ta , bo ile może być takich starowinek naraz w schronie . Quote
ulvhedinn Posted September 7, 2007 Author Posted September 7, 2007 No to ta, innej nie było:shake: Muszę coś wymyslić do jutra, bo mnie nerwy zeżrą.... Quote
Tola Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Biedna maleńka:-( Ludzie są straszni:shake: Jak mozna cos takiego robić żywemu stworzeniu i potem spokojnie spać... Quote
agamika Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Pająk ma dom, Mika 16 letnia sunia z Wieluia, jedzie do domu, Czarusiowi, staremu jamniorowi moze tez sie uda, to te które znam przypadki... znajoma z osiedla, niała ze schronu wzuętą staruszke, niewidzącą z nowotworem i innymi...zawsze trzeba próbować :oops: i na początek wrzuciłam ogłoszenie wykorzystując tekst U;v tu http://wroclaw.gumtree.pl/wroclaw/65/13307165.html zawsze moge usunąć :oops: Quote
malagos Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 [quote name='agamika']Pająk ma dom, Mika 16 letnia sunia z Wieluia, jedzie do domu, Czarusiowi, staremu jamniorowi moze tez sie uda, to te które znam przypadki... znajoma z osiedla, niała ze schronu wzuętą staruszke, niewidzącą z nowotworem i innymi...zawsze trzeba próbować :oops: i na początek wrzuciłam ogłoszenie wykorzystując tekst U;v tu http://wroclaw.gumtree.pl/wroclaw/65/13307165.html zawsze moge usunąć :oops: ...i ja mam sunię chyba 100-letnią, wyrzuconą z samochodu.... Quote
Hala Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 Zal mi tej babcinki...starosć jest straszna. Quote
oktawia6 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 podnoszę bo mało czasu malutka ma:placz: Quote
BIANKA1 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 oktawia6 napisał(a):podnoszę bo mało czasu malutka ma:placz: Bardzo mało , ledwie parę dni :placz: Quote
agamika Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 biedne maleństwo:placz: to moze tytułogłoszenia jakśzmienić?????? doradżcie Quote
BIANKA1 Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 agamika napisał(a):biedne maleństwo:placz: to moze tytułogłoszenia jakśzmienić?????? doradżcie Domek na cito potrzebny :roll: Quote
agamika Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 ALLEGRO NIE UMIEM ROBIĆ, NIESTETY :placz: http://krakow.gumtree.pl/krakow/32/13309632.html jeszcze na łódz i Katowice wrzuce http://katowice.gumtree.pl/katowice/46/13309746.html http://lodz.gumtree.pl/lodz/26/13309826.html Quote
Agnieszka i Ogiś Posted September 7, 2007 Posted September 7, 2007 jak staruszka sie ma??? :( nikt nie może jej wziąść na Tymczasowy domek? ona długo nie pożyje :( Quote
Recommended Posts