Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dlaczego? Za co? Czym zawiniły te wszystkie psy, które trafiają do schronisk?
Babuleńka prawdopodobnie popełniła jeden niewybaczalny grzech- zestarzała się... Nie jest już wesołym, ozdobnym psiaczkiem, jak kiedyś. Nie ma ząbków, więc wypada jej języczek. Może wymaga już opieki, weterynarza? Zabawka się popsuła. A co się robi z popsutą zabawką? Proste- wyrzuca się.

Staruszka jest naprawde maleńka, waży 3,5-4 kilo, może mniej. Nie ma wielu ząbków, niedowidzi... Kiedyś musiała być śliczna.
Najgorsze jednak, że maleńka już nie wierzy w to, że może ją cokolwiek dobrego spotkać- zamnknięta w klatce w szczeniakarni juz nie chce dotyku, człowieka... Wpada w depresję. Odwraca główkę, jakby mówiła: "Odejdź, przecież i tak mnie nie zechcesz. Jestem za stara..." :-(

Czy pomożecie znaleźć jej dom? Proszę- niech jej obawy się nie spełnią, niech zazna jeszcze ciepła człowieka, dotyku, miłości.... Nie pozwólmy, żeby jej życie skończyło się na zimnym stole schroniskowego ambulatorium:-(

EDIT_ mała ma zaklepany domek, ale ktos musiałby ja jutro odebrac z Dworca Centralnego o 13.30 i przetrzymac do soboty!!! POMOCY!!!!!

Ed.Morisowa sie tym zajmie :loveu:, teraz tylko kciuki potrzebne...

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ulvhedinn napisał(a):

A jeszcze był strasznie stary psiak, ledwo wstał... nie wiem, czy go zastanę w sobotę, a nawet jeśli, to co? :placz: A on był podobny do Pałka:placz:

to po prostu tragedia:wallbash: a wziąc go do domu Ulv nie da rady? on umiera - uśpią go zaraz albo sam............:placz: :placz: :placz:

Posted

Czy to jest ta "ratlerka", o której pisała Bianka, ze jak byla po kociaki w schronisku, to ją widziała? Czy to ta 16-letnia bieda? Czy ratlerek swoją drogą, a ta starowinka swoją? :shake:

Posted

malagos napisał(a):
Czy to jest ta "ratlerka", o której pisała Bianka, ze jak byla po kociaki w schronisku, to ją widziała? Czy to ta 16-letnia bieda? Czy ratlerek swoją drogą, a ta starowinka swoją? :shake:

Tak, to ta "ratlerka"... Może nie wygląda całkiem jak pinczer, ale jest wielkości ratlerka... takie mikro. Jutro spróbuję ją zważyć,bo mi się wydaje, że waży mniej niż podałam, ale pewna nie jestem.

Była jeszcze 10-letnia sunia rzeczywiście bardzo podobna do ratlerka, tylko biszkoptowa- ale wczoraj pojechała do wspaniałego domku- do babci Dziuby:p

Posted

[quote name='agamika']Pająk ma dom, Mika 16 letnia sunia z Wieluia, jedzie do domu, Czarusiowi, staremu jamniorowi moze tez sie uda, to te które znam przypadki... znajoma z osiedla, niała ze schronu wzuętą staruszke, niewidzącą z nowotworem i innymi...zawsze trzeba próbować :oops:

i na początek wrzuciłam ogłoszenie wykorzystując tekst U;v tu
http://wroclaw.gumtree.pl/wroclaw/65/13307165.html

zawsze moge usunąć :oops:
...i ja mam sunię chyba 100-letnią, wyrzuconą z samochodu....