Wanilka Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 Fajna babulinka...Z charakterkiem:evil_lol:Szkoda ,że jej nie wzięłam,bo może moje psiury by mi wychowała skoro taka energiczna:-)Wreszcie porządek by w domu zapanował:evil_lol: Quote
morisowa Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 Mała nazywa się teraz Lizetta i jest już ze swoją nową rodziną :multi: Quote
Witokret Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 Ooooooo!!! To juuuuz??????????????????????? A jak nowa Pani zareagowala na sunieczke? Quote
oktawia6 Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 na razie niedowiemy się bo Ulv ma poważna awarię kompa:placz::shake: Quote
morisowa Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 Sunia bardzo się spodobała, zarówno Pani jak i Panu :cool3: Powiedzieli, że jest piękna, urocza, śmieszna itd, itp. Przegadałam z nimi ponad 3 godziny. W tym czasie sunia pare razy sprawdzała miskę ;) bo na początku dostała trochę jedzenia. Ludzie byli zdziwieni jej ufnością, skoro jest po przejściach. Liczyli się z tym, że sunia będzie potrzebowała czasu po tym wszystkim. A ona wdrapywała się im na kolana, łapą stukała, żeby poczęstować ją ciastem, dawała buziaki. Z ich Kubusiem bezproblemowo. Obwąchały się i ok. Kubuś był trochę taki rozbity, bo obca po domu się kręci, ale suńcia akurat do tego tematu podchodzi bezstresowo. Kubuś na dzień ma posłanku, a w nocy śpi w łózku. Sunia dostała swoje posłanko obok, pokazali małej, że to jej. No i po jakimś czasie sama tam się ułożyła. Więc została nazwana mądrą i pojętną :p Ale ona wogóle jest przebojowa. Oczywiście potem wypróbowała też posłanko Kubusiowe. A tak się pospała, że chrapała :evil_lol: Po weekendzie czeka ją wizyta u weta, tak kontrolnie. Warunki i traktowanie będzie miała dobre. Dla nich pies to część rodziny. Nasłuchałam się opowieści o poprzednich, obecnych w rodzinie, znajdach, którym znaleźli dom... Pan powiedział, że spodziewał się jakiegoś brzydala, a to taki ładne. Podobało im się, że tak żwawo biega i tak się cieszyć potrafi, tak ogonkiem merda, ale i że spokojna, że śpi ładnie, że czuje się z nimi dobrze. Na koniec podziękowali mi za psa. Quote
Witokret Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 Strasznie milo sie to czyta :loveu::loveu::loveu: Oby jak najwiecej takich ludzi i takich... madrych staruszek :cool3: Morisowa, super, ze jej taki domek znalazlas :) Quote
morisowa Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 domek sam się znalazł, z ogloszenia - tylko ogłaszana sunia z Palucha była za duża (ale juz i ona ma dom :eviltong: ), a ja takiego drobiazgu nie posiadam, no to musiałam sprowadzić :razz: Quote
oktawia6 Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 wspaniałe wieści:loveu:takie mini drobiazgi a maxi cieszą serca!:evil_lol:to malutka ma bajecznie-dobrzy ludzie się trafili:p Quote
Witokret Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 morisowa napisał(a):domek sam się znalazł, z ogloszenia - tylko ogłaszana sunia z Palucha była za duża (ale juz i ona ma dom :eviltong: ), a ja takiego drobiazgu nie posiadam, no to musiałam sprowadzić :razz: No cos Ty... ostatnio taki drobiazg byl na Paluchu: Quote
morisowa Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 ten to chyba został odebrany przez właściciela, chyba, że go z innym mylę ale znależć starą sukę max 4 kg i żeby jeszcze była zdrowa (czytaj: do adopcji) na Paluchu jakoś nie było łatwo, 6-10 kg, jasne, ale nie mniejsze. I do tego żeby koniecznie suka i stara. No ale pies to pies. Dobrze, że ona ma dom, tylko jedna mogła tam trafić. A takie drobiny jak są na paluchu do adopcji, to idą najłatwiej. Quote
oktawia6 Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 a jeszcze zaoff-uje: to też widac starsze maleństwo:-( i taka kruszka:-( Quote
BIANKA1 Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Ale się cieszę , że maleństwo mo taki wspaniały domek . W schronie to była taka maleńka trzęsąca się galaretka . A tu masz ............ pełna życia , pojętna dziewczyna :loveu: Quote
morisowa Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Oktawio, nie było mnie w Warszawie, nie mogłam szukać na Paluchu, sprawdzać każdego z nowo przyjętych, czy jeszcze jest, czy to małe nie waży np 8 kg i czy jest do adopcji. Np. 2522/07 jeszcze na kwarantannie. Załozyłam wątek na "przyjmę psa", mogłaś proponować odpowiednie z Wawy. Jeden z psów w potrzebie ma dom i chyba o to chodzi. A że tym razem z Wrocławia? "Moje" z Wawy do Wrocławia już jeździły, więc teraz było dla wyrównania ;) Quote
Gosiapk Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Morisowa, popłakałam się przeczytawszy Twój opis o dowiezieniu malej do nowego domu i posłanku i Kubusiu i mądrej malutkiej itp. Quote
Tola Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Bardzo sie cieszę, ze sunia juz bezpieczna i szczęśliwa.:loveu: I ze trafiła do dobrych ludzi:multi: Quote
agamika Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Ej przepraszam za OT ale tu sporo osób zagląda:oops: wiecia moze kto mialby czas i ochote zrobićallegro?:oops: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=81646 szczeniak wyrzucony na śmietnik :angryy: Quote
ulvhedinn Posted September 18, 2007 Author Posted September 18, 2007 Oby wszystkie staruszeczki tak szybko trafiały do nowych ludzi:p Ale fakt, ta jest wyjątkowa- mikroskopijna, słodka, a jednocześnie charakterna, odważna i przytulna... Cud miód ultramaryna:loveu: ...no i w naturze jest ładniejsza niz na fotkach:eviltong: Quote
morisowa Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Pozdrowienia od Lizettki! Panna ma pełną władzę, kilka razy pogryzła Kubusia :crazyeye: oczywiście tylko go pomemłała :diabloti: Kubuś jej ustępuje, pozwala sobie zabierać przysmaki nawet. Sunia ma charakterek, czuje się bardzo pewnie. Ludzie mówią o niej dobrze, reklamacji na razie nie ma :eviltong: Quote
Koperek Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 No popatrz, a w schronisku to taki POTULNY BARANEK BYŁ:cool1: (a raczej BARANKOWA;)) Quote
BIANKA1 Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Koperek napisał(a):No popatrz, a w schronisku to taki POTULNY BARANEK BYŁ:cool1: (a raczej BARANKOWA;)) Właśnie . Tak jak Kobi w schronie był grzeczny :evil_lol: No , ale kto by to wziął , jakby byli niegrzeczni . Quote
Koperek Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 No właśnie BIANKA... kto????:p:diabloti: Quote
Witokret Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 Ludziki kochane, moze przy okazji znacie jakis domek dla naszej Misi??? Przywiozlysmy ja do nowego domu do Warszawy ze schroniska z Rudy Sl. Niestety nie moze zostac w swoim nowym domu :( Pilnie szukamy domu - sunia jest przekochana, niestety nie moze byc dlugo sama bo wyje :placz: Ma ok 12-14 lat. W schronisku mieli ja uspic... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=79266 Quote
Recommended Posts