Jump to content
Dogomania

Kraków => pies - sitko, Knapik - bardzo gryziony w schronisku. MA DOM!

Recommended Posts

Posted

Rozliczenie na grudzień (do zapłacenia 465 zł):
38,50 pozostałość po wpłatach na AFN
50 zł od mamy Boryska
23 zł pomoc od AniB
50 zł Topi
20,50 zł dominik_a za bazarek
30 zł za książki od moany
dostałam dzisiaj 23 zł od AniB z bazarków
20 zł odejmuje za odrobaczanie Roksy, więc do hotelu zostaje 3 zł
50 zł :crazyeye: od Topi (bezinteresownie ;) :loveu:)
20 zł za torbe lnianą od moany
8 zł od Bili z bazarku
5,70 zł Kuba P z bazarku
40 zł z bazarku z torbami od moany
[SIZE=2]50 zł od elik :loveu:

potrzebujemy jeszcze 76,30 zł za grudzień

30 zł od elak23 :iloveyou: (torba wróciła na licytacje) bardzo bardzo dziękuję!!!!

potrzebujemy jeszcze 46,30 zł za grudzień

[quote name='Topi']Brakuje Knapika na Allegro !!!!
Cioteczki !!!!

Knapik miał już pare razy allegro, zero odzewu, ja nie mam konta, ale racja, że to trzeba na bierząco.... już piszę w tytule...

• Replies 578
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jagienko, ja mu zrobie allegro, tylko nich mi, prosze ktos podpowie jak sie wstawia zdjecia w tekscie na allegro... :roll: Tzn nie takie na koncu (platne ) tylko w tekscie...

Posted

[quote name='moana']Jagienko, ja mu zrobie allegro, tylko nich mi, prosze ktos podpowie jak sie wstawia zdjecia w tekscie na allegro... :roll: Tzn nie takie na koncu (platne ) tylko w tekscie...
Rany nie mam zielonego... może przez serwery? Np www.fotosik.pl. że najpierw na serwer a potem link w tekście?
Może ktoś ma konto i wie?
moana, dziękuje!

Posted

[quote name='Jagienka']... Może ktoś ma konto i wie? ...

Jagusiu ja mam konto i już kiedyś wystawiałam na allegro więc sobie przypomnę. Trzeba mi tylko tekst podrzucić i powiedzieć, które zdjęcie wstawić.

No i z pewną nieśmiałością prosiłabym także o tekst dla Rendusi (tej z mojego podpis - w końcu to ja ją "wynalazłam" samą w baraku), to także ją wystawię. :lol:

Posted

elik, skoro chcesz to bardzo prosze. Ja w takim razie wystawie jakiegos innego biedaka. Tekst o Knapiku mozna mysle wziac z plakatu (na 1 stronie watku).
No i mam prosbe, zebys, jak juz sobie przypomnisz, wyslala mi na pw informacje o tym, jak sie wstawia te zdjecia:oops:... Dzieki!

Posted

[quote name='moana']...jak juz sobie przypomnisz, wyslala mi na pw informacje o tym, jak sie wstawia te zdjecia:oops:... Dzieki!

Oczywiście :lol:

Posted

Sorry ale te teksty wydają mi się zbyt mało dramatyczne. No bo my tu na dogo to wszystkie zwierzaki kochamy i żadnych tekstów nie potrzebujemy, żeby nieść im pomoc. Ale ogół trzeba wzruszyć, żeby wydobyć ludzki odruch :evil_lol:

Może ktoś taki tekst ułożyć ?

Posted

Knapik ma szanse na dom, chce go poznać pewna Pani, która już wcześniej dzwoniła z ogłoszenia z dziennika, Pani z 5-letnim wnuczkiem.
Potrzebuje transport, bo ani Pani ani ja nie mamy samochodu :oops:
Obojętnie w jaki dzień... któryś z najbliższych w tygodniu wieczorem... :modla:

Posted

[quote name='Jagienka']Knapik ma szanse na dom, chce go poznać pewna Pani, która już wcześniej dzwoniła z ogłoszenia z dziennika, Pani z 5-letnim wnuczkiem.
Potrzebuje transport, bo ani Pani ani ja nie mamy samochodu :oops:
Obojętnie w jaki dzień... któryś z najbliższych w tygodniu wieczorem... :modla:

Wazne! Kto pomoze w transporcie??

Posted

O jeny, co za zmiana, to już allegro niepotrzebne !!
A ja właśnie tu wpadłam, bo zabierałam się za zrobienie tekstu i zdjęć.

Fantastyczna wiadomość. :multi::multi:

Posted

[quote name='moana']...jak juz sobie przypomnisz, wyslala mi na pw informacje o tym, jak sie wstawia te zdjecia:oops:... Dzieki!

[quote name='elik']Oczywiście :lol:

Wiśta, wio - łatwo powiedzieć :evil_lol:

Nie wystawiłam na allegro Knapika, bo jak sie okazuje jutro jedzie do domku, ale za to wystawiłam Rendi i wiecie co ? Ze wstydem muszę przyznać, że nie udało mi się wstawić zdjęć. Jest teraz (nie wiem od kiedy) zupełnie inny sposób wklejania zdjęć.
Inna sprawa, że nie miałam zdjęcia Rendusi w formacie wymaganym na allegro - jpg. Chciałam wykorzystać te, które robiła bodaj Karolinka z Jagusią, gdy ostatnio były u Rendi.
Perfi robiła zdjęcia z telefonu, może ona coś ma, bo na wątku, te które wklejała gdy założyła wątek. Teraz nie wyświetlają się.

To adres strony na allegro z Rendusią

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=314481598

Posted

:kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki:

Posted

[quote name='karusiap']Jaga opowiedz wiecej,jak zareagowala Pani na niego i ona na nia....co mowila??
Generalnie wszyscy są sytuacją trochę przejęci i przestraszeni...
Pani mama z Nami rozmawiała wszystko dla niej nowe.. bo to pierwszy taki SWÓJ pies, więc dużo pytań itd, Córka podchodziła, ale tak troche obok, a mąż córki niechętnie raczej... ale nie, że wrogo, tak... obojętnie.
Myśle, że ta Pani będzie z tym sama i wszyscy dawali temu wyraz. Wnuczek stwierdził, ze to jego pies, i na smyczy go oprowadzał po domu, Knapik niby zaintereowany, chodził po domu, ale wracał cały czas sprawdzał czy jestesmy podchodził sie zapieścić i oglądał dalej, przestraszył się szczekającego psa zabawki, wskakiwał na stół i kanapę. Pazerny na jedzenie, zjadł szynke z kanapki dziecka. Jak się zaczęłyśmy ubierac to był gotowy do wyjścia, ale dali mu jeść więc się tym zajał.
Pani się boi, zeby nie szczekał... no ja tez się boje, bo miauczeć na bank nie będzie a ze szczekaniem to moze być różnie ;).
Trasy spacerowe są, Pani na spacery bardzo chętna.
Może agamika albo Yorija jak wejdą tutaj to napiszą cos innego, bo ja troche nieobiektywnie chyba pisze :oops:
Bardzo dziekuję agamika i Yorija, za pomoc!!!

Posted

[quote name='Jagienka']
Pani się boi, zeby nie szczekał... no ja tez się boje, bo miauczeć na bank nie będzie a ze szczekaniem to moze być różnie ;).
quote]
eno co Ty Jagus,Knapik zdolny chlopak,jak sie postara to i zamiauczy:evil_lol:

Posted

hehe , wrażenia mamy podobne .
szczególnie to :

Myśle, że ta Pani będzie z tym sama i wszyscy dawali temu wyraz

choć mysle ze Pani dobrze sobie z tego zdaje sprawę , (myśli o zabieraniu go ze soba do pracy choćby ) . W każdym razie kciuki trzymam mocno bo potrzebne, żeby Pani sie w Knapiku zakochała z wzajemnością, a wnuczek nie zadręczył Knapika . Knapik to będzie świetny towarzysz zabaw ;) , o ile go nie zrazi mały do siebie .

PS. czekam jutro na wiesci jak sie Knapik sprawuje ;)

Posted

A jak wychodziłyśmy to nie było Knapika słychać :p. Naprawdę musiał się zająć michą. Trzymam kciuki za nich wszystkich. A za Klapika szczególnie. Poradzi sobie chłopak.

Posted

Kto tam w tym domu rządzi ???
Bo jeżeli wnuczek to ja o Knapika się boję.
Miałam Kubusia. Był po miesięcznym pobycie u rodziny w ktorej rządziły dzieci.
Prostowanie jego psychiki trwało kilka lat i nie w pełni się udało.

Posted

Topi napisał(a):
Kto tam w tym domu rządzi ???
Bo jeżeli wnuczek to ja o Knapika się boję.
Miałam Kubusia. Był po miesięcznym pobycie u rodziny w ktorej rządziły dzieci.
Prostowanie jego psychiki trwało kilka lat i nie w pełni się udało.

Topi, rany nawet mnie nie strasz :crazyeye:
Szczerze... myśle, że mały jest na prowadzeniu. Przy nas nie robił niepokojących rzeczy i w sumie Pani go temperowała, jak wparował z tym szczekającym pieskiem, pieska mu odebrano, zeby nie denerwował Knapika i mały nie protestował.
Nie wyglądał na jakiegoś strasznego łobuza, pani go nazwała łobuzem, bo jakiemus dzieciakowi po głowie dał w przedszkolu. Dzieciak mu zabrał zabawke, ja nie wiem czy w wieku 5 lat jest coś takiego już wykształcone jak "męska duma"? ;)
Sa czasami takie dzieci, ze aż błysk mają w oku, i widać, ze już im trybiki pracują, zeby coś nabroić... on naprawde nie miał tej iskry... (wg mnie). Nie popisywał się przed Nami... nie wiem na co się u dzieci ptrzy, zeby ocenić :roll:
Wieczorem zadzwonie i zapytam o wszytsko.