Jump to content
Dogomania

Kraków => pies - sitko, Knapik - bardzo gryziony w schronisku. MA DOM!

Recommended Posts

• Replies 578
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam już z Panią Małgosią... ma kobieta poczucie humoru.
"Chciałam powiedziec, że wszytsko w porządku, że takiego grzecznego i spokojnego psa jeszcze nie widziałam"
po czym w trakcie rozmowy okazało się, że:
- Knapik je wszytsko i w każdych ilościach,
- nie śpi, łazi po domu,
- zjadł swoje posłanie
- zjadł tapete
(był sam w domu przez godzinę)
- zjadł swoje szelki
- i sika tylko w domu, na spacerze niucha
- nie robi qpy....

poza tym wszytsko w porządku :lol: czyli:
- z wnuczkiem kontakty super, małemu podobno na dobre wychodzi, są dla siebie delikatni, mały słucha jak się mu mówi co wolno a czego nie, chwali się Paniom w sklepach i w przedszkolu i znajomym (5-latki mają znajomych? przyp.autora), że ma psa;
- Knapik jeszcze nie szczekał... (przyjdzie kryska na matyska :diabloti:)

No nie wiem... jeszcze się wstrzymuje przed radochą.... ciężko tak na wdechu :roll:

Zakupy już zrobione, nowe szelki regulowane, smycz, smakołyki, karmy, puszki, cudawianki na patyku... nawet "zupki chińskie" dla psów... nie wiedziałam, że takie cos jest, makaron, miecho i warzywa suszone... i sie wrzatkiem zalewa, czeka aż przestygnie i podaje... :lying:

Posted

Jagienka napisał(a):
Rozmawiałam już z Panią Małgosią... ma kobieta poczucie humoru.
"Chciałam powiedziec, że wszytsko w porządku, że takiego grzecznego i spokojnego psa jeszcze nie widziałam"
po czym w trakcie rozmowy okazało się, że:
- Knapik je wszytsko i w każdych ilościach,
- nie śpi, łazi po domu,
- zjadł swoje posłanie
- zjadł tapete
(był sam w domu przez godzinę)
- zjadł swoje szelki
- i sika tylko w domu, na spacerze niucha
- nie robi qpy....
...

Ho ho ho

To może tak jak u Hitchcocka? Na początku trzęsienie ziemi a potem powoli zwiększamy napięcie...
Toż to przyprawiające o palpitacje wieści. Zniszczenia na starcie i taka reakcja?
No to liczę, że teraz to już nic im straszne nie będzie.
A do Knapika fluidy trzeba słać, żeby nie przeginał. :loveu:

Posted

monita napisał(a):
Hmmmm ... czyżby Pani się zakochała ;) :razz:

jak juz sie pozna Knapika to nie da sie nie zakochac:loveu:
dobre wrazenie to podstawa,dobry Knapis:loveu:PRAWIE tak go uczylysmy:cool1::oops:

Posted

Yorija napisał(a):

No to liczę, że teraz to już nic im straszne nie będzie.
A do Knapika fluidy trzeba słać, żeby nie przeginał. :loveu:

Ja się jeszcze tej qpy boje w domu... ze względu na dziecko, bo higiena bo coś tam...
No i tego szczekania, bo ja myśle, że on to stróż będzie jak tylko sie pewniej poczuje :eek2:

Posted

Będzie dobrze.
Choć nie znam Knapika osobiście, myślę że hałaśliwy ponad normę nie będzie
i zanim zacznie stróżować - Pani zauważy jego wdzięk, a wtedy szczekanie (w normie) stanie się sprawą trzeciorzędną.
O sprawy czystości też się nie martwię bo jeżeli Pani miała już psa to zapewne te sprawy zrozumie i wie że to się szybko zmieni.
Nadal podchodzę z rezerwą do wnuczka i bardzo chciała bym się pomylić.
Śledzę wątek Knapika od początku. Bardzo zależy mi na jego szczęściu.
Powodzenia Piesku.

Posted

Trzymam Kciuki... Miło Było Zobaczyć Dziś W Hotelu że ... Jego Nie Ma Tam Już, Lecz Ma Domek...

Posted

AgaG napisał(a):
Trzymam Kciuki... Miło Było Zobaczyć Dziś W Hotelu że ... Jego Nie Ma Tam Już, Lecz Ma Domek...

:evil_lol: ciocia Agnieszka zabiegana w tak drastyczny sposób się dowiedziała... a my tu na watku od kilku dni przeżywamy :loveu:

Posted

[quote name='Perfi']cztli co? :) po takim czasie juz go nie powinni zwrocic :)
zostaly jeszcze dlugi :(

sorry ze tutaj ale nie moge znalezc watku z rozliczeniem kasy z afn...

dzisiaj wieczorem zadzwonie... zobaczymy, Perfi, nie wiadomo co Knapik wymysli jak sie poczuje pewniej, a to nie sa psiarze, którzy wiedza jak się zcahowac w różnych sytuacjąch, które jeszcze mogą miec miejsce tfu tfu... tak jak pisałam, ja ciągle jestem na wdechu...

a co do afn, to juz nie ma wątku, teraz wszytsko jest na stronie afn www.afn.pl (nie wiem czy tak jawnie można pisać), a wgląd do pieniądzy maja tylko opiekunowie skarpet, a nie wszyscy jak było wcześniej....

Posted

Perfi napisał(a):
aha nie wiedzialam... to trzymam kciuki...

Ja też.
Oby domek zakochał się w psiaku, a psiak w domku - wtedy nic nie będzie straszne, poradzą sobie ze wszystkim :loveu:

Posted

Rozmawiałam z Panią Małgosią.
Knapik się już nie załatwia w domu, już nie niszczy jak zostaje sam. W weekend czeka go kąpiel :cool3:
Z Kacprem nadal super i Knapik nadal nie szczeka :lol:
I słuchajcie co najlepsze, Knapik się przejadł ostatnio, bo odmawiał smakołyków, kto zna Knapika ten wie, że to wyczyn nad wyczyny, przejeść tego psa :eviltong:

Posted

Jagienka napisał(a):
Rozmawiałam z Panią Małgosią.
Knapik się już nie załatwia w domu, już nie niszczy jak zostaje sam. W weekend czeka go kąpiel :cool3:
Z Kacprem nadal super i Knapik nadal nie szczeka :lol:
I słuchajcie co najlepsze, Knapik się przejadł ostatnio, bo odmawiał smakołyków, kto zna Knapika ten wie, że to wyczyn nad wyczyny, przejeść tego psa :eviltong:

Knapik sie przejadl??:crazyeye::crazyeye::crazyeye:moze lezal brzuchem do gory i nie mial sily sie ruszyc....ale chetka byc musiala:cool3::evil_lol:

Posted

karusiap napisał(a):
Knapik sie przejadl??:crazyeye::crazyeye::crazyeye:moze lezal brzuchem do gory i nie mial sily sie ruszyc....ale chetka byc musiala:cool3::evil_lol:

:grin::grin::grin::grin: to po qpie było... pozytywne reakcje na zachowanie, które chcemy aby było kontynuowane, a qpa na zewnątrz do nich nalezy i nie przyjął pochwały... może sie urażony poczuł :eviltong:

Posted

Aaaa co do małego. Ostatnio miał pomysł, żeby wsiąść na Knapika, na szczeście wcześniej zapytał czy może i Pani Małgosia mu wytłumaczyła, że wsiada się na konika, a piesek to nie konik i mały się nie kłócił, bo to prawda niepodważalna ;)
Aha no i zostaje Knapik... bo reaguje :lol:

Posted

Kamień z serca ...
Pani Małgosia MĄDRĄ BABCIĄ jest więc ma mądrego wnuczka.
Ogromnie się cieszę.
I to że Knapikowi imienia nie zmieniono też dobrze świadczy o rodzinie.
Moim zdaniem.
Knapiś, sprawuj się !!!
Nie przynieś Ciotkom wstydu !!!1

Posted

A zostaje , Knapik czy Klapik :evil_lol:

Jej, żeby już nie było żadnych niespodzianek :loveu:

Mysle ze Maciek mnie nie udusi ,, jak tu fotki jego autorstwa wrzucę , z ostatniego weekendu Knapika w hotelu :cool3:

Odi jak w końcu dorwał sie do Knapika to go strasznie wylizywał :evil_lol: , nie wiem czy chciał go zmiękczyć przed konsumpcja :diabloti: .

powodzenia dla Knapika :loveu:

Posted

Pewnie zmiękczyć. Klapik ponoć klucha - co widać na zdjęciach -a Odik biedny wychudzony taki. Więc sobie Klapika przygotowywał.
A właśnie - Klapik to mówił senior - więc może Klapik zostanie :lol:

Posted

Rozliczenie na grudzień (do zapłacenia 465 zł):
38,50 pozostałość po wpłatach na AFN
50 zł od mamy Boryska
23 zł pomoc od AniB
50 zł Topi
20,50 zł dominik_a za bazarek
30 zł za książki od moany
dostałam dzisiaj 23 zł od AniB z bazarków
20 zł odejmuje za odrobaczanie Roksy, więc do hotelu zostaje 3 zł
50 zł :crazyeye: od Topi (bezinteresownie ;) :loveu:)
20 zł za torbe lnianą od moany
8 zł od Bili z bazarku
5,70 zł Kuba P z bazarku
40 zł z bazarku z torbami od moany
[SIZE=2]50 zł od elik :loveu:
30 zł od elak23 :iloveyou: (torba wróciła na licytacje) bardzo bardzo dziękuję!!!!

potrzebujemy jeszcze 46,30 zł za grudzień

20 zł od mestudio za torbę od moany

potrzebujemy jeszcze 26,30 zł za grudzień

[quote name='Yorija']
A właśnie - Klapik to mówił senior - więc może Klapik zostanie :lol:
pojade.. podłucham, ale jeszcze nie teraz, myśle, że za wcześnie...
pewnie dzisiaj wieczorem zadzwonie :oops: