Wilejkaros Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Nie zgłasza z wpłatami czy jako potencjalny płatny DT? Napisz PW do lika z zapytaniem, gdzie daje ogłoszenia o płatne DT? Wiem, że się znajdują nawet w miarę szybko (tylko że tu chodzi o W-wę). Quote
Edi100 Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Popytam ciotek czy mają na oku jakiś DT płatny. Kurcze, chyba musi byc blisko, żeby mu transport nie zaszkodził! Ciotki pomocy! Quote
neverend Posted October 2, 2007 Author Posted October 2, 2007 [quote name='Wilejkaros']Nie zgłasza z wpłatami czy jako potencjalny płatny DT? Napisz PW do lika z zapytaniem, gdzie daje ogłoszenia o płatne DT? Wiem, że się znajdują nawet w miarę szybko (tylko że tu chodzi o W-wę).[/quote] no właśnie nikt się nie zgłasza... gdzie mam napisać?? do Lika??? Quote
Wilejkaros Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 lika, przez małe l ona gdzieś szuka płatnych DT na terenie W-wy, ale chodzi tu o sposób tego szukania. Quote
neverend Posted October 2, 2007 Author Posted October 2, 2007 [quote name='Wilejkaros']lika, przez małe l ona gdzieś szuka płatnych DT na terenie W-wy, ale chodzi tu o sposób tego szukania.[/quote] aha...zaraz poszukam...dzięki...:) a Ty ją znasz?? Quote
neverend Posted October 2, 2007 Author Posted October 2, 2007 czy to ta dogomaniaczka?? http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=21336 Quote
neverend Posted October 2, 2007 Author Posted October 2, 2007 [quote name='Wilejkaros']Tak, to właśnie nasza lika (Ania).[/quote] oki.... wyślę PW... Quote
Edi100 Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Oby się udało z tym DT, choć płatnym. Jakos damy radę, prawda cioteczki? Tak jak obiecałam przygotuję i wyslę wypraweczkę- legowisko, kocyk, zabwkę i cos smacznego na początek. Quote
Edi100 Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Tylko dajcie mi adres do której ciotki wysłać. Co prawda zakupy dopiero w piątek ale adres już zapiszę:) Quote
neverend Posted October 2, 2007 Author Posted October 2, 2007 [quote name='Edi100']Oby się udało z tym DT, choć płatnym. Jakos damy radę, prawda cioteczki? Tak jak obiecałam przygotuję i wyslę wypraweczkę- legowisko, kocyk, zabwkę i cos smacznego na początek.[/quote] napisałam PW do Ani:) Quote
Edi100 Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 To trzymam kciuki z całych sił! Guziczku, wytrzymaj jeszcze trochę. Wiem że jestes tam samiusieńki i cierpisz:( Quote
AśkaK Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Witajcie, prześledziłam na razie pobieżnie tylko wątek. [quote name='neverend']A analizy były prowizoryczne...ukazały tylko pchły...[/quote] Neverend, co to znaczy? Czy wszystkie te choroby (nużeniec, grzyb, świerzb) są potwierdzone badaniami? Na zdjęciach maluch wygląda całkiem nieźne jeśli chodzi o skórę, póki jest w tak dobrym jeszcze stanie trzeba dołożyć wszelkich środków by to się nie rozwinęło dalej. Wtedy dopiero będzie kosztowne leczenie... Mam tu w W-wie świetną wetkę-dermatolog, leczymy u niej obecnie Bandiego (w moim podpisie), efekty są wspaniałe... Bardzo się zastanawiam nad przyjęciem malca do siebie, ale boję się też o swoje psy, mieszkam w kawalerce, nie mam jak ich izolować (poza tym 2 mies. temu miałam bardzo chore szczeniątko i było podejrzenie parwo:oops:). W lecznicy u wetki mogę wynegocjować zniżkę za dobę hotelową, byłoby to pewnie też 20 zł plus leczenie... Ale kilka osób deklaruje pomoc, psiaczek jest mały więc dawki leków nie są tak kolosalne jak w przypadku Bandiego, więc i leczenie będzie tańsze... Kąpałabym psiaka sama w lecznicy, więc koszty kąpieli odpadają. Im dłużej pies siedzi w schronisku tym gorzej dla niego i pozostałych, ktore mają z nim kontakt. Quote
Edi100 Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 AśkaK, chyba Guziczkowi z nieba spadłaś! Ja nie decyduję ale bardzo bym chciała by był zdrów i miał szansę na dom. Przeciez On taki cudny i taki malutki:( Quote
neverend Posted October 2, 2007 Author Posted October 2, 2007 [quote name='matusz5']Guziczek w tej chwili malec tak wygląda... na początku nie wiadomo było co mu jest... diagnoza była zła, bo podejrzewano uczulenie dróg pokarmowych, gdy już rozwijała się choroba skóry...Po wizycie u innego weta, który wykrył owe choroby ( to było tydzień temu, w poniedziałek), mały dostał zastrzyk (imovox) i co 2 dni przymuje zewnętrznie immaverol, kąpałam go też w nizoralu... Jutro ma jechać do weta na kolejną dawkę imovoxu...Poprawia mu się, choć wiadomo,że choroby skóry leczy się najdłużej... Lecznice i hotele braliśmy pod uwagę,ale są duże koszty, dlatego zastanawiamy się nad płatnym DT...i szukamy, szukamy... Quote
AśkaK Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Widziałam to zdjęcie. Płatny tymczas, czyli za ile? Za 10-15 zł? Okej, 10 zł a 20 to róznica, ale czy taki się znajdzie? 20 a 15 to już niewielka różnica, a czekanie na ten DT, który jak na razie się nie zgłasza, może potrwać niewiadomo ile... Neverend, ale JAK ten wet wykryl choroby? Popatrzył i orzekł, że to jest to i to, czy pobrał zeskrobinę? Quote
Wilejkaros Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Napisałam też PW do liki. Naprawdę nie jestem pewna, jak znalazła płatne DT w W-wie, coś mi się kojarzy jakieś ogłoszenie w "Ofercie", ale głowy nie dam. Mam nadzieję, ze odpisze. Quote
neverend Posted October 2, 2007 Author Posted October 2, 2007 [quote name='AśkaK']Widziałam to zdjęcie. Płatny tymczas, czyli za ile? Za 10-15 zł? Okej, 10 zł a 20 to róznica, ale czy taki się znajdzie? 20 a 15 to już niewielka różnica, a czekanie na ten DT, który jak na razie się nie zgłasza, może potrwać niewiadomo ile... Neverend, ale JAK ten wet wykryl choroby? Popatrzył i orzekł, że to jest to i to, czy pobrał zeskrobinę?[/quote] to już było widoczne gołym okiem!!!... po 1-szej zeskrobinie wykryto tylko pchły... Quote
AśkaK Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Neverend, piszę Ci pw, sorry ale zaraz mnie coś trafi...Nie ma nawet rzetelnej diagnozy, tak? Więc skąd wiadomo że pies ma grzyba, świerzba i nużeńca zarazem? Quote
neverend Posted October 3, 2007 Author Posted October 3, 2007 [quote name='AśkaK']Neverend, piszę Ci pw, sorry ale zaraz mnie coś trafi...Nie ma nawet rzetelnej diagnozy, tak? Więc skąd wiadomo że pies ma grzyba, świerzba i nużeńca zarazem?[/quote] jest diagnoza weta! mały dziś lub jutro znów jedzie na badania.. Quote
mar.gajko Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Jakiego grzyba ma? To wogóle jakiś wet jasnowidz. Quote
Aleksandra_B Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Ja mogę dać małemu tymczas w Warszawie po 7.10 jeśli stwierdzicie, że jest to rozsądne aby maluch przebył taką trasę. Jednakże..mam 2 suczki w domu i chciałabym wiedzieć czy nie zarażą się od maluszka chorobami skórnymi jakie ma. Jeśli nie, chętnie malucha wezmę na DT. Quote
Wilejkaros Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 lika mi napisała, że kontakty na płatne DT łapała też esperanza. Dużo osób się zgłosiło na ogłoszenie w "Ofercie". Quote
Aleksandra_B Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Oj, nie zauważyłam, że AśkaK też zastanawia się nad DT. Mam podobną sytuację, mieszkamy z dwoma psiakami w kawalerce i boję się o moje suczki. Czy jest szansa na konkretną ocenę stanu zdrowia malucha? Czy może przebywać z innymi psami? Czy jest 100% pewności, że Guzik ma te wszystkie choroby? Quote
Edi100 Posted October 3, 2007 Posted October 3, 2007 Trzymam kciuki żeby Guziczek jednak nie miała nic powaznego ani zaraźliwego! Cóż weci- bywają hm, różni:mad: Przynajmniej ja mam takie złe doświadczenia. Dziękuję Kochane Cioteczki w imieniu Guziczka, że rozważacie by dac mu DT:loveu: Guziczku, trzymaj się! Quote
Recommended Posts