Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dodatkowo dochodzi fakt, że dogi są duże ale delikatne. Ponad to nie każdy lubi chodzić obśliniony i żeby mu mele wisiały na suficie. A tak wygląda mieszkanie z dogiem. Wielu ludzi chce mieć doga, ale niewielu wie z czym to się wiąże. Na allegro na pewno znajdzie się chętny na dużego, ładnego psa, tylko czy będzie to odpowiednia osoba, to tu już mam wątpliwości. A jeszcze z tego co widzę po zdjęciach to będzie trzeba sporego wkładu finansowego żeby biedaka doprowadzić do porządku. Ja dostałam Ariona za darmo, większość pomyśli że miałam fuksa żeby dostać rodowodowego psa w prezencie. A ja przez pierwsze dwa miesiące wydałam na niego 4tysiące zł ( z pieniążków odłożonych na remont domu, swoją drogą dom nadal w remoncie:eviltong:). A co mnie ten uparciuch nerwów kosztował to tylko ja wiem. A zdawało mi się jak go brałam że znam ta rasę wystarczająco. Mam Ariona dwa lata i moja rodzina nadal nie rozumie za co kocham tego upartego śliniaka:loveu:

Posted

graszka napisał(a):
joaaa
podziwiam 2 dogi i bokserka na 61 m2?
A ja myślałam, że dogi to typowo "domkowe" psy. Ja mam 54 m2 na 2 osoby i donka, to czuję sie jak krezus, chyba jeszcze cuś przygarnę, bo tak pusto w tym domu. ;-))))

Dogi potrzebują człowieka, codziennie blisko, to kanapowce.
Metraż nie stanowi miejsca.
Potrzebują czasu i uwagi. I odpowiedniego spaceru.

Posted

Nie martwcie się o psiaka, adopcje dogów działają wzorowo. Zajmują się nimi ludzie, którzy wiedzą co to dog. Pies został zabrany w niedzielę, jak dzwoniłam to już był pod Warszawą. Są dwa potencjalne domy ostateczne dla niego, mój trzeci, choć mam nadzieję że nie będzie potrzebny (ja na szarym końcu bo mam psa, więc przygarnięcie drugiego to ryzyko). Jak zdobędę nowe wieści to napiszę. Wiem tylko że miano z nim od razu jechać do weta więc już jest pewnie zdiagnozowany i wiadomo już czy coś mu jeszcze dolega oprócz pcheł i niedowagi, oraz w jakim mniej więcej jest wieku.