Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hala - nie przesadzaj!!! 74 m - to prawie jak domek!!!;) Ja mam 3 spore psiury plus dzieci na 58 m2:evil_lol: a 2 piętra pode mną mieszka taki błękitek - na 48m2

ale zapomniałaś napisac,że masz na stanie 2 husky!!!:lol:

Posted

Jeżeli dziewczyny z Warszawy znajdą dom staly dla psa ,którego im wiozlam to mam dom dla Waszego doga ! Sprawa skompilikowana ale mozliwa do realizacji.Tylko ,ze ja jestem z Warm-Maz. a dom jest u księdza na plebanii.Dom na plebanii trzymam jako ostatnią deske ratunku dla mojego Kostka gdyby w Warszawie nic sie nie udalo.

Posted

Hala napisał(a):
coś Ty...ja w bloku mieszkam. 74 metry mam. To za mało dla doga.
dobrze,że mój dog o tym nie...bo my skromniutkie 60m tylko mamy :cool3:

basia0607 napisał(a):
Jeżeli dziewczyny z Warszawy znajdą dom staly dla psa ,którego im wiozlam to mam dom dla Waszego doga ! Sprawa skompilikowana ale mozliwa do realizacji.Tylko ,ze ja jestem z Warm-Maz. a dom jest u księdza na plebanii.Dom na plebanii trzymam jako ostatnią deske ratunku dla mojego Kostka gdyby w Warszawie nic sie nie udalo.
Czy to jest ten sam ksiądz,który szuka doga lub owczarka,który miałby być głównie w ogrodzie???

Posted

Ten sam z tym ,że doga trzymałby w domu.Wyjasnilam mu sprawe. i przyznal mi rację,ze dogi to delikatne psy.Poza tym ,żadnego psa ,któremu znazlam dom nie oddalam w złe rece .U księdza naprawde warunki super.Tak czy tak znajdę mu psa z tym ,że nie chcę takiego z kanapy tylko z biedy. Czyżbym potrzebowala rekomendacji na Dogo ?

Posted

Spokojnie...śledze wątek "księdza" i zapytałam czy to ten sam. Jeśli ksiądz już wie,że dog to kanapowiec to wszystko gra. Absolutnie nie podejrzewam,że oddałabyś psa komuś nieodpowiedzniemu :p

Posted

Ja jeszcze może tylko wtrącę, że dog to nie jest zwykły pies i potrzebuje kontaktu z człowiekiem w maksymalnym wymiarze, wiec dla księdza może lepiej owczarka bo z tego co widzę to bardziej potrzebuje psa na podwórko niż do pieszczot.

Posted

Rzenia napisał(a):
Bo dogi o wiele bardziej od przestrzeni i luksusów potrzebują swojego człowieka i kanapy, wiem, bo mam ;)

świete slowa - zawsze to powtarzam jak ktoś mi mowi,ze duzy pies powinien isć do domu z ogrodem - ze miłość dla psa jest bardziej potrzebna niż piękny i wielki ogród, czy inne takie tam!!!

Cześć Rzenia - dawno cię nie bylo na dogo!;)

Posted

A cześć. Nie pisze bo mnie tu nie lubią, za stara i za poważna jestem, za mało spontaniczna;) Wyprowadziłam sie na wieś i dopiero od miesiąca mam net. Zaoferowałam dom temu dożkowi o ile jest dość młody (mój Arion ma już 4 lata i jest dominantem z pierwszej półki) i jest ok do dzieci i psów. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Posted

nie wiemy ile ma lat,właściwie nic dokładnie nie wiemy
nie wygląda na starego psa

myślę,że dla księdza mógłby być nawet jakiś mieszaniec onkopodobny-stróż i biegający na posesji, dog mi tam nie pasuje

Posted

Ja też do smarkatych nie należę. Poza tym jestem prezesem Stowarzyszenia Obronców Praw Zwierzat.Chcę tylko pomóc ale nie gwarantuje ,że ksiądz bedzie kochal psa tak, jak byśmy sobie życzyli. Mam dość swoich potrzebujacych.Sprawe doga pozostawiam Wam .Nie lubie mało owocnych rozmów.Dla mnie pies jest w potrzebie lub nie .Reaguję szybko ,bo taki mam charakter.

Posted

joaaa
podziwiam 2 dogi i bokserka na 61 m2?
A ja myślałam, że dogi to typowo "domkowe" psy. Ja mam 54 m2 na 2 osoby i donka, to czuję sie jak krezus, chyba jeszcze cuś przygarnę, bo tak pusto w tym domu. ;-))))

Posted

graszka napisał(a):
joaaa
podziwiam 2 dogi i bokserka na 61 m2?
A ja myślałam, że dogi to typowo "domkowe" psy. Ja mam 54 m2 na 2 osoby i donka, to czuję sie jak krezus, chyba jeszcze cuś przygarnę, bo tak pusto w tym domu. ;-))))

wiesz graszka - jeden pies to tak jak jedynak:eviltong: 2 - to juz calkiem, calkiem, a 3 - to już super zwierzostan!:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

andzia, to co mam brać błękitka? ;)
A tak serio, to naprawdę mocno się zastanawiamy nad 2 psem, ale to chyba jeszcze "pieśń przyszłości". Póki co Melka ma do towarzystwa królika.
Na razie mocno tu kibicuję kilku psiakom i staram sie pomagać w znalezieniu domku. Temu śliczniakowi też pokibicuję, jeśli pozwolicie.

Posted

Justynko wstrzymaj sie z allegro. Tak jak pisałaś, o tym psie jeszcze praktycznie nic nie wiadomo. Może znajdzie się dom wśród miłośników tej rasy. Jak nie, będziemy szukać.