Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 462
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Widzisz Gosiu, skleroza nie boli :shake:
Przecież Mateusz pisał, że wyjeżdża :oops:
No ale cóż - tyle na głowie dzisiaj, że po prostu wyleciało mi z głowy ;)

Posted

Tango powoli przyzwyczaja sie do nowego otoczenia:) Juz mniej boi sie windy - wchodzi pewniej do kuchni. Dostal dzisiaj zabawke - szczura, ale do konca nie wie, co ma z nim robic. Nadal z niego brudasek - jutro wieczor znow zrobimy podejscie do kapieli. Mam nadzieje ze tym razem udane:)
Jesli chodzi o jego zdrowko to ma mala biegunke, ale wydaje mi sie, ze to ze wzgledu na zmiany w pozywieniu. Tango dostal takze bialy kocyk z polaru. Rozwiniemy mu na legowisku jak tylko uda nam sie "wyprac" go do czysta:)

Posted

Ciesze się, że już zaczyna się przyzwyczajać do życia w domku.
Trzymam kciuki za kolejną próbę wykapania Tanga.

P.S. A jak zareagował na Twój przyjazd :cool3:- w końcu nie widział się kilka dni.

Posted

Psy ze schroniska bardzo często panicznie boją się wody, dlatego, że tam są boksy myte wodą ze szlaufu pod bardzo dużym ciśnieniem - dla psów to bardzo duży stres i dlatego tak się potem boją wody.

Kiedyś wyadoptowywałam dużego czarnego kudłacza, którego obiecałam nowym właścicielom pomóc wykąpać - pies dostał świra jak zobaczył wąż od prysznica - trzeba go było polewać kubkiem z wiaderka, ale i tak stres miał potworny.
Myślę, że pomysł z uspokajaczem przed kąpielą - to dobry pomysł.

Trzymam kciuki i pozdrawiam, niezmiernie ciesząc się z adopcji TANGO! :loveu:

Posted

no to może na razie spróbujcie tylko wodą z octem (niedużo) - i przecierać go gąbką? to go trochę wyczyści i częściowo zabije ten schroniskowy "zapach" :razz:

Posted

mathiasmezler napisał(a):
Wyglada na to ze Tango oswaja sie z nami:) Rozpoznaje z daleka juz moja mame i biega jak szalony, gdy ktos przyjdzie albo gdy mam go wyprowadzic na spacer:)

No to superowsko :multi:
A już wie do czego służy szczurek zabawka....czy raczej traktuje go jako przytulankę :loveu:

Posted

bardzo mnie niepokoi to, że Mateusz tak mało pisze o Tango. Może nie spełnił jego oczekiwań? Mateuszku jeśli znajdziesz czas dla nas napisz o jego zachowaniu, reakcjach, jak się przystosowuje do nowego życia i warunków.

Posted

Wrecz przeciwnie:) Tango chowa sie u nas bardzo dobrze:) Powoli zaczyna reagowac na swoje imie:) Zauwazylem jak to jest z tym sikaniem jego na meble - mianowicie - Tango gdy zje to sika ze szczescia, ze sie dobrze najadl. Dlatego trzeba wylacznie dawac mu zarcie od razu po spacerze tzn po podlaniu wszystkich mozliwych drzewek i krzewow:) Tango coraz zywiej reaguje na nasze powroty do domu. Biega w jedna i druga - szalaje:) Bywa czasem namolny - ciagle kaze sie tulic i glaskac - rozdaje buziaki:), ale to na pewno ze wzgledu na wczesniejszy brak regularnej bliskosci ze strony czlowieka:(