luka1 Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 Nie umię nic powiedzieć co pocieszyłoby wszystkich którzy wiedzą jak bardzo Tango zasługuje na dom. Z wyglądu, na pierwszy rzut oka to bul. ale faktycznie to milutki przytulak, który cieszy sie do ludzi całym swym psim istnieniem. Rozpacza gdy sie nie zwraca na niego uwagi. Skacze i szczeka jakby wołał -tu jestem, zobacz czekam na ciebie. Dlatego nigdy nie odwracam sie by na niego spojrzeć gdy odchodzę - nie chcę zobaczyć jego rozczarowanych i zrozpaczonych oczu. Quote
Ziutka Posted December 31, 2007 Posted December 31, 2007 luka1 napisał(a):i że jest niesamowicie szczęśliwy :evil_lol::evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
luka1 Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 Ach Tango zyczę ci bys wyszedł z tego "miejsca psiej szczęśliwości" Quote
luka1 Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 Z Piłeczką w boksie trochę weselej ale w domu cieplej Quote
asiamm Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 luka1 napisał(a):i że jest niesamowicie szczęśliwy :evil_lol::evil_lol: pewnie ten guz jest taki szczęśliwy,,, ehh, psino, hopnij se Quote
luka1 Posted January 1, 2008 Posted January 1, 2008 :shake::shake::shake::shake::shake:............ Quote
luka1 Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 6jak przekonać ludzi że nie jesteś bulkiem? Quote
Ziutka Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 luka1 napisał(a):Szukamy domu dla Tango. Szukamy i szukamy a tu nic :shake: Czarno jakoś to widzę....domów brak dla zdrowych psów a co mówić o chorym Tango :-( Quote
Vutz Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 nie mam pojęcia jak zrobić dla niej JEJ sobisty banerek,więc piszę o niej to co wiem... :oops: :roll: :-(:-(:-( Wilczyca miała dom i człowieka, nie wiadomo, czy była kochana... Zestarzała się i stała się niepotrzebna. Ktoś przywiązał ją do drzewa koło schroniska, wyrzucił jak niepotrzebny śmieć. Ona nie może sobie poradzić z samotnością. Owczarki niemieckie to psy, które kochają pracować - pilnować lub brać udział w różnych zawodach, po prostu potrzebują zajęcia. Nie są to psy dla osób, które nie lubią ruchu. Z braku zajęć i tęsknoty Wilczyca biega całymi dniami dookoła drzewa, czeka i tęskni, choć nikt po nią nie przyjdzie... Boi się ludzi - jak pracownik wchodzi do kojca, to wycofuje się. Natomiast zza krat wydaje się być "bojowa" - obszczekuje wszystich, pilnuje swojego terenu. Dobrze byłoby, aby trafiła do domu z ogrodem, aby miała czego pilnować - w ten sposób zapracuje na swoją miskę i dach nad głową w nowym - miejmy nadzieję - lepszym domu... Wilczyca jest starsza, ma jednak sprężyste chody, jest energiczna i ZDROWA - mimo to ma zostać uśpiona, bo zajmuje sama duży kojec, z którego można zrobić dwa mniejsze. W schronisku jest przepełnienie, a ona jest już stara i nikt jej nie chce... więc po co trzymać takiego psa? Najlepiej i najłatwiej uśpić... - problem z głowy... Sunia znajduje się w schronisku w Cieszynie - jednak jeśli znajdzie się dla niej dobry dom, możliwy jest dowóz dziewczynki na miejsce. W sprawie adopcji oraz bliższych informacji w tej sprawie można zasięgać u jej opiekunki Kasi (Dea) tel. kom. 603-244-518. POMÓŻCIE !!! link na wątek dziewczynki: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74441 Quote
Ziutka Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 luka1 napisał(a):E, znajdzie się dom. Mam taką cichą nadzieję :roll: Quote
luka1 Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 Domek ty sie ocknij. Psina siedzi w zimnej budzie, nawet słomki mu nie dali, atu straszny mróz za oknem. Jutro bedzie można odmrażać psiaka. Quote
luka1 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Następna noc nadchodzi w domu nie najcieplej a tam.... Brrrrrrrry Quote
ocelot Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 A dlaczego nie ma słomy w budzie? U nas w schronisku jest tłumaczenie, że za ciepło i psy wywlekaja slomę. Ciepło to im nie jest niestety:-( Quote
luka1 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Ktoś kto przygarnie Tango zyska wspaniałego przyjaciela na całe psie zycie. On pokocha swojego człowieka szleńczą, psia miłością bo tego mu od dawna brakuje - człowieka, któremu bedzie mógł oddać swoje psie przywiązanie Quote
Ziutka Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 [quote name='ocelot']A dlaczego nie ma słomy w budzie? Bo im się sprzątać potem tej słomy nie chce :cool1: i twierdzą, że pies powinien ogrzewać budę swoim ciepłem a poza tym - ich skóra choruje od słomy(słowa kierownik) - PARANOJA jakaś. Niby to miał być wymysł weta wojewódzkiego - ale wszystkiego się wywiedziałam i to bzdura - to tylko i wyłącznie wymysł kierownik. Quote
eurydyka Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 jesli sie uda to po weekendzie bedzie interwencja u lekarza powiatowego, te ich bzdury powinny sie skonczyc w koncu, juz kiedys znajdowalismy w azorku zamarzniete NA SMIERC psy Quote
luka1 Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 Tango, prztulaj Piłeczkę moze razem przetrzymacie mrozy :shake: Quote
Ziutka Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 Luka - A na fotach szczeniaków z kwarantanny widzę słomę - to znaczy, że niektóre mają słomę a niektóre nie - czy ta słoma tylko na betonie leży ?? Ocelot - to u Was w schronisku też psiaki nie mają słomy ?? P.S. To już nawet w Krzyczkach w tej mordowni psy mają słomę a u Nas doopa :( Quote
luka1 Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 Szczeniaki w kwarantannie mają słomy dosyć, troche słomy widziałam w boksach przy budynku - reszta zimny wychów. (tak było 29.12.2007) Quote
Ziutka Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 luka1 napisał(a): reszta zimny wychów. (tak było 21.12.2007) :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: Tango i wszystkie inne Azorkowce - trzymajcie się...może ciocia Eurydyka jakoś wywalczy tą słomę dla Was. Quote
BasiaD Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 Tango wracaj na 1 stronkę prosić cioteczki o domek! TAki przytula tyle czasu w schronie!!! Domku zgłoś się pliss....:modla::modla::modla::modla::modla: Quote
luka1 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Machamy ogonem Tango, może wreszcie ktoś cię przygarnie. Quote
Recommended Posts