Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czyli podmianka psów. Bubelek w DS ,a joreczek bez domku.

Bubciu, włącz wersję eksportową i nie lej po katach. Wspaniale ,że ma dom po sąsiedzku, bo togunia będzie miała wgląd do jego losów.

Biedna Igunia straciła kumpla do zabawy.

Ano straciła, a tak już ładnie nabierała linii przez te szaleństwa.

Smutno bez Bubisia, życia w domu ubyło.

Wiem że Mu teraz duuużo lepiej niz u mnie, inaczej zapłakałabym się na amen.

I z tym cudem kłopotów z wydaniem nie będzie.

Sika na łóżko chociaż? Kupy wali na dywan?

No  wiesz, żeby Ci nie było już tak całkiem smutno :)

Oby, oby... To starszy, poważny Pan, podobno dobrze wychowany, tyle że   los Jego bardzo niepewny.

Do Świąt ma dach nad głową, ale potem nie mamy pomysłu.. Ja już się nie porwę na 6-go psa, nie te lata, nie te możliwości.

Taki liścik przyszedł dzisiaj od nowej Mamusi Bubisiowej.

Bubi to teraz Reksio... ;-)

Witam pani Basiu,

Dziękuję za zdjęcia J oj!!!   Ależ to musiał być trudny czas. Pamiętam powrót Elzuni po operacji do domu i  pierwsze kroki  stawiane w ogródku podwieszona na prześcieradełku bo tył był zupełnie pogruchotany.

Spędziłam z nią szczęśliwe lata i wierzę że przyprowadziła mi Bubisia, żebym nie umarła z rozpaczy.

Książeczka został u d-ra do wypełnienia na spokojnie – tak się umówiliśmy.

Reksio  nockę przespał spokojnie w ciepłym łóżeczku, rano spacerek na smyczce, wiatr we włosach, pysio uśmiechnięte ( moje i Reksia).

Na śniadanko jeszcze nie miał ochoty.

Buziak w nos przed wyjściem do pracy  i   już  nie mogę się doczekać popołudnia żeby ukochać mojego małego rozrabiakę J

Życzę dobrego dnia dla wszystkich wokół.

Do zobaczenia – Iwona

Posted

No, a nie mógłby być Bubiś w domu, co komu przeszkadzało.

No a kto nowemu właścicielowi zabroni? ;)

Mam nadzieję że po powrocie z pracy Pani nie miała niemiłej niespodzianki od Bu...znaczy się Reksia.

Posted

Senior Rodu dostąpił przywileju nadania imienia, a wiadomo jak to jest z męską kreatywnością w tego typu sprawach.. ;)

Pewnie inspiracją  były uchole Bubisia, takie jak u filmowego Reksia ( z B-B, jak to słusznie koleżanka Oneczka03 zauważyła.)

c8e9e4a4b3f711a6med.jpg

Posted

Bubi odwiedził mnie dzisiaj w nowej fryzurce i nowym kubraczku.

Niestety , nie chciał pozować...

Gałgan obdzielił mnie zdawkowym całusem , nieprzytomnie wpatrzony w nową Mamusię.

Ależ Oni się dobrali ! ;-)

2b2e0ece83ddb6c3med.jpg

• Upvote 1
Posted

Co do łapeczki, zdecydowanie idzie ku dobremu.

Gdy Bubi chodzi wolniutko, stąpa na wszystkich 4, tylko ' w galopie"  wygodniej mu na trzech.

Moim zdaniem rehabilitacja w Lecznicy nie jest już konieczna i nasz doktor też nie naciska, ale skoro  "nowa" Mamusia niepokoi się i chce ją kontynuować , no to tylko się cieszyć.

Bubisiowi zalecone są też przechadzki po wysokiej trawie i wertepach, Dzielna "nowa" Mamusia z poświęceniem , każdego dnia zalicza i takie "spacerki".

Z 'trójką" dramat.  Sunieczki  i yorczek są na olx, ale ani pół telefonu.

Yorkiem było zainteresowane emeryckie małżeństwo i byłby to idealny dom dla malucha,  ale Państwo  wycofali sie, zresztą mało elegancko.

Posted

Nieciekawy okres, bo wiele osób już ma głowę zajętą świętami, a nie adopcją psa.

Ale w Święta więcej  czasu, ludzi biorą wolne. To właśnie czas na wzięcie psa :)

np myśmy tak wzięli 6 lat temu Nikę :)