Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

Posted

Michał
[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg34/scaled.php?server=34&filename=p6151017.jpg&res=medium[/IMG]

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg269/scaled.php?server=269&filename=p6151018.jpg&res=medium[/IMG]

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg8/scaled.php?server=8&filename=p6151019.jpg&res=medium[/IMG]

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg708/scaled.php?server=708&filename=p6151021.jpg&res=medium[/IMG]

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg853/scaled.php?server=853&filename=p6151023.jpg&res=medium[/IMG]

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Michał jest wyjątkowo pięknym psem. Nie pamiętam, kiedy ostatnim razem pies tak mi się podobał. cudo

napiszcie wiecej o nim- wiek, czy wykastrowany, jak sie zachowuje do psów do suk, do ludzi, czy szczeka, czy byłby dobrym stróżem, czy raczej misiem na jakiego wygląda. Czy chodzi na spacery? Czy w ogole potrafi chodzić na smyczy? no i tak w ogóle coś

(i proszę zaglądnijcie Nikusiowi w mordkę)

a Kobi ile ma lat? Coś wiecej wiadomo o nim?

Posted

Ola, przecież michała powinnaś kojarzyć :)
Starszy już mi kaukaza wykastrowany, W boksie "agresywny" szczeka rzuca się do siatki, ale jak był w dużym boksie to wchodziałm tam z wolontariuszami, ale nie dawał sie nam wyczesać. Nie wiem czy kiedyś był na spacerze... Chyba zawsze był w boksie z sukami i do niech jest okej. Chyba dwa razy wrocil z adopcji, bo uciekał i to ty albo Gosia mi mowilyscie, że nie pilnował posesji. To wszystkich dziwilo bo u nas agresor nie z tej ziemi przy kratach. W duzym boksie nie podcodził za blisko do ludzi, ktorych nie znał, ale widziałąm jak tulił się do Pana Marka :)

Posted

ach to ten Michał?;) Faktycznie myslalam, ze jest w domu biedaczek. Jakoś wyładniał- tak mi się wydaje- ale to chyba te Agi zdjęcia, bo naprawdę wygląda kwitnąco. Wygląda tak łagodnie, a faktycznie przy kracie darł mordę i strach było tam wejść...

Posted

Tak ten sam:) Michał ma charakterystyczną mordką - totalnie nie kaukazią :) On nawet jak sie wchodziło to juz byl spokojny odchodził, nie szczekał nie był taki "mega agresiw" jak w momencie gdy jestes po drugiej stronie siatki :) Ale ten "nowy kaukaz" ktory jest na zdjeciach ktore wstawiałam ^^ Boże cudeńko ^^ Ojciec kolanami trze, że nie mamy domu z ogrodem! Jest jak nasz Vani...

Posted

[quote name='AgaiTheta']Organizujemy dogtrekking w Elblągu pod patronatem schroniska?
[URL]http://www.dogtrekking.com.pl/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1[/URL][/QUOTE]
o świetna sprawa!

Posted

Wszystkich wolontariuszy proszę o zabieranie swoich ubrań ze schroniska do domu [COLOR=red][B]do dnia 16 lipca[/B][/COLOR].
Po tym dniu wszystkie pozostałe rzeczy zostaną wyrzucone, a szatnia uporządkowana i przeniesiona.

Posted

Kolejna sprawa to taka, że wszystkich wolontariuszy proszę w najbliższym czasie o kontakt.
Od tej chwili do odwołania wolontariatem zajmuję się ja. Proszę o podejście do mnie, bo mam kilka słów do przekazania. Z tego co wiem, jutro z większością się spotkam z czego jestem szczerze uradowana :)

Posted

[quote name='Patyś_']JA jestem za! Poogladalałm zdjecia na stronie, poczytałąm, super impreza! :)[/QUOTE]
Skontaktuję się z organizatorem, mam nadzieję, że uda się utworzyć w Elblągu etap Pucharu Polski. Schronisko myślę, że będzie chciało wystawić swoją drużynę?

Posted

[quote name='Charly']ach to ten Michał?;) Faktycznie myslalam, ze jest w domu biedaczek. Jakoś wyładniał- tak mi się wydaje- ale to chyba te Agi zdjęcia, bo naprawdę wygląda kwitnąco. Wygląda tak łagodnie, a faktycznie przy kracie darł mordę i strach było tam wejść...[/QUOTE]

Był w domu ale znowu wrócił do schroniska.

Posted

[quote name='AgaiTheta']Skontaktuję się z organizatorem, mam nadzieję, że uda się utworzyć w Elblągu etap Pucharu Polski. Schronisko myślę, że będzie chciało wystawić swoją drużynę?[/QUOTE]
Ja mam swoja kandydatke!! Wessna, byla przy budzie taka owczarkowata, ma nadmiary energii i jest bardzo lagodna nada sie :D p.Agnieszko od ktorej bedzie pani w schronisku?

Posted

Czy Pigi nadal jest biurowa? Czy ma jakieś nowe zdjęcia? Co można o niej aktualnie napisać? Czy potrafi chodzić na smyczy? Czy akceptuje inne psy? Jak jest u niej z zachowaniem czystości?

Posted

[quote name='hop!']Czy Pigi nadal jest biurowa? Czy ma jakieś nowe zdjęcia? Co można o niej aktualnie napisać? Czy potrafi chodzić na smyczy? Czy akceptuje inne psy? Jak jest u niej z zachowaniem czystości?[/QUOTE]

Z tego co widziałam Pigi na pewno akceptuje psy, gdyż biega z Szoką, Elą, Pają i Karolkiem. Na pewno boi się dzieci, ponieważ od razu cofa się przed moim synem. Widać, że musiały ją dzieci krzywdzić bo do mnie, choć odrobinę nieśmiało, podchodziła a przed młodym uciekała. Co do reszty to nie wiem.

Posted

Proszę zbierzcie jak najwięcej informacji o Pigi i zróbcie jej nowe zdjęcia. Jak jest w biurze, to nie powinno być z tym problemu.

Posted

Pigi dotarła do pani ? (bo wiem, że umówiony byłł już transport) i ona dopiero wtedy zrezygnowała, czy zrezygnowała wcześniej i Pigi nie wyjechała ze schroniska?

Posted

Hej, dopiero zalogowalam sie do serwisu..
Mam pytanie odnosnie strony internetowej schroniska dla zwierzat.. ta strona jest caly czas aktualizowana co do pieskow do adopcji??
jestem zainteresowana zabraniem duzego pieska najlepiej jakiegos Molosa. tyle ze nastapiec to moze dopiero pod koniec sierpnia jak juz sie przeprowadze.. i zastanawiam sie czy takie psiaki znajduja sie w schronisku.. a nie chce tam pojechac i przekonac sie na wlasnej skorze bo serce peknie mi w pol jak zakocham sie w psiaku i nie bede mogla go zabrac.. czy moglby ktos ewentualnie podeslac mi zdjecia duzych pieskow, ktore akceptuja dzieci w domu..

pozdrawiam cieplo i czekam na odpowiedz.

Posted

Z molosowatch mamy obecnie shar peja,rotkowatego, kaukazowate, Ducka i Dolara , boksię( są na stronie schroniska). Dodam od siebie, że rotacja psów jest duża więc do końca sierpnia wiele się może zmienić . Nie praktykujemy zamawiania psów z wyjątkiem b. krótkiego często związanego z organizacją transportu.
Duże psy są wszystkie na stronie, chyba, że coś doszło w ciagu ostatnich 3 dni.

Jest do oddania ok. 2 letni bernardyn z naszej interwencji w okolicach Elbląga, nie było podstaw aby go zabrać a dobrowolnie oddać go nie chciano. Nie dawno otrzymałam telefon , że go już nie chcą. Pies jest cudowny.