basia0607 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Mam zdjęcie Korka z nową panią( cisza aby nie zapeszyć.) Korek do pani ok. ale do jej dorosłego syna pokazał zęby. Pani jak dzwoniła chwaliła Korka,że już leży na kanapie, ciekawa jestem tylko czy da się z niej wypędzić Ha, ha. i jeszcze poszedł szczeniak z izolatki C. Quote
hop! Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='AgaiTheta']Dzisiaj do nowego domu poszła Miłka i Korek :)[/QUOTE] Korek? Suuuper! :) Pani "przyszła z ulicy", czy znalazła Korka z ogłoszenia? Były jakieś telefony o Indię i Malwę? Wrzuciłam Indię, Bruno i Kolię na portel.pl Quote
AgaiTheta Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Korka Pani wypatrzyła na portelu. I o Indię i o Malwę był telefon, oba obiecujące. Jutro druga część rozmowy i zobaczymy. Tylko znowu oba domy daleko w Polsce - nie wiem jak ja je wszystkie spakuje do samochodu ;) Quote
hop! Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Oj! To trzymam kciuki! Aga, jakby co, na pewno dasz radę, ale będziesz miała bardzo "wesoło". :evil_lol: Quote
Charly Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 hop ogromne dzięki za Twoją pracę i za korka szczególnie. Kręcil się kręcil na portelu, aż domek ukręcil. Dzięęęęki. Quote
basia0607 Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Hop. porobiłam dzisiaj zdjęcia psom o które prosiłaś, wyślę jutro , Jakoś jestem padnięta . W schronisku ludzie się kręcili, psy wyjątkowo niespokojne, po piwnicach rodzą się kocięta , przynoszą nam ślepe mioty, wszystko trzeba załatwić, wszystkich wysłuchać a co poniektórzy debilni nad podziw. Ciężki dzień. Korka wypatrzono w ogłoszeniu, tak mi powiedziała pani. Syn pani chciał Spajka ale mu wytłumaczyłam, że go nie dostanie. Quote
Rybc!a Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 Czy Supeł jest ogłaszany? Jeśli nie, to czy mogę prosić o jego duże zdjęcia na Dogo, lub na emaila [email][email protected][/email]? A przy okazji- Axa to sunia z mojej dzielnicy. Jest wyjątkowo kochana, ale z tego, co słyszałam, nie utrzymuje czystości w domu i to był główny powód oddania jej. Dowiedziałam się po fakcie, choć i tak wątpię, bym cokolwiek dała radę zmienić. Za to Atleta, pies, który miał operację łapy- jeśli ktoś pamięta- który również znalazł dom w moim bloku ma się świetnie. Jest rozpieszczany, błyszczy się z daleka i z tego, co udaje mi się zaobserwować bardzo często chodzi na spacery, co rusz widzę go z właścicielami, lub ich dzieckiem w okolicy mojego bloku :) Quote
Rybc!a Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 Ja mam zamiar ogłosić dzisiaj naszą kochaną, białą Plamkę, która siedzi już u nas mnóstwo czasu, a jest niezauważoną perełką. Zaraz napiszę jakiś tekst i powiedźcie, czy się nadaje. :) Zdjęcia też już wybrałam, oczywiście Vitkowe, piękne, na słoneczku, w zielonej trawie :) Tekst: Plamka to średniej wielkości, kochana i piękna sunia. Zamieszkuje schronisko od dłuższego czasu, błagalnie wypatrując zza krat boksu człowieka, który zechciałby się nią zaopiekować. Sunia uwielbia kontakt z człowiekiem, spacery sprawiają jej ogromne szczęście. Jest energicznym i bardzo radosnym psem, potrafi chodzić na smyczy i dobrze dogaduje się z innymi psami. Ma około 4-5 lat, więc jest już dorosłą suczką. Wierzymy, że znajdzie się ktoś, kto otworzy dla niej swoje serce i pokaże jej, co to znaczy kochający dom, na który zasługuje! Plamka ma chipa, szczepienia i aktualną książeczkę zdrowia. Ona jest wysterylizowana? Quote
basia0607 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Był tel. w sprawie Zezy ale chyba nic poważnego, domek Indii wycofał się. Za to domek od Bemola każe nam mówić mu co dnia, że czekają na niego. Dzisiaj powiedziałam mu to na wszelki wypadek w oba ucha bo chyba ciut przygłuchy. Hop , możesz ponowić ogłoszenie Śpioszki ? słabnie nam w schronisku, no i Barego , ten to się potrafi cieszyć z byle czego. Śmieje się całą japą , żółtymi zębami i matowymi oczami. Kocham ten uśmiech ! Quote
Kamila Proc Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 no to przynajmniej Bemol zazna szczescia Quote
hop! Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 [quote name='Rybc!a']Czy Supeł jest ogłaszany?[/QUOTE] Tak. Znalazł dom w Warszawie, ale nie wiem, czy to aktualne. [quote name='Rybc!a']Ja mam zamiar ogłosić dzisiaj naszą kochaną, białą Plamkę, która siedzi już u nas mnóstwo czasu, a jest niezauważoną perełką.[/QUOTE] Rybc!a, tylko, żeby się nie skończyło na zamiarach. ;) [quote name='AgaiTheta']I o Indię i o Malwę był telefon, oba obiecujące. Jutro druga część rozmowy i zobaczymy.[/QUOTE] Z Indią nie wyszło, a co z Malwą? Kiedy Cicha, Profesor i Kazia pojadą do Warszawy? U Korka w porządku? Odnowiłam ogłoszenie Śpioszki. Quote
Rybc!a Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 Plamka ogłoszona na: alegratka.pl, kupsprzedaj.pl, kupiepsa.pl, przygarnijzwierzaka.pl, petworld.pl, adopcjapsa.pl, petsy.pl, e-zwierzak.pl, animalia.pl, wegetarianie.pl, gumtree.pl. Quote
AgaiTheta Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Malwa dzisiaj miała sterylizację i pojedzie razem z Bemolem do Wrocławia. Jak się uda zrobić sterylizację to do Wrocławia pojedzie też Zeza (dzisiaj zadzwoniła bardzo fajna pani w jej sprawie). Supeł, Kazia i Cicha jadą do Warszawy, ale stan zdrowia Cichej znowu się pogorszył i muszę przedyskutować z wetką co robimy. Profesor znalazł dom na miejscu, więc w jego miejsce do Warszawy pojedzie inny rudas. Co do pytania kiedy to sama bym chciała wiedzieć, ale mechanik naprawiający samochód sam jeszcze nie wie kiedy skończy. Chciałabym wyjechać w nocy z piatku na sobotę, by z rana być we Wrocławiu a potem do Wawy. Tylko tych zwierzaków robi się coraz więcej :) Nie wiem czy mój samochód je udźwignie :) Quote
basia0607 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Rozmawiałam dzisiaj tel.z panią od Malwy, pytała o różne szczegóły, leki posterylkowe, rozmiary szelek , kubraczek. Wszystko na dobrej drodze. Planujemy jechać do Warszawy w piątek jak nic nie popsuje nam planów. Przed chwilą miałam telefon w sprawie Żabki, zaproponowalam pani Śpioszkę, ma ją zobaczyć na stronie schroniska. Oby się w niej zakochała ! Hop, będę miała do Ciebie prośbę o ogłoszenie psa, strasznej mizeroty, którą przynięśli do weta do uśpienia Całe życie stał na łańcuchu a gdy zabrakło mu sił i ciężar go przewracał, wlaściciel postanowił go uśpić, zabrałam go i szukam mu domu. Quote
basia0607 Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Śpioszka spodobała się, pani oddzwoniła, dom pod Poznaniem. Zadzwonię za kilka dni i spytam, czy podtrzymują swoją decyzję. Quote
hop! Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Dzisiaj Bruno jest w Metrze - oby mu się poszczęściło... Quote
Patyś_ Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 [quote name='AgaiTheta']Jeden niefajny dom :([/QUOTE] Bruno, tak jak Kopi nigdy nie mieli szczęscia do telefonów z potencjalnych domków :( Albo żarty, albo niepoważni ludzie. Aż szlag człowieka trafiał ( i trafia) Bo to dwa na prawde super psy! ale, przyszła chwila na Bajadere - przyjdzie czas i na chłopaków - mam tylko nadzieję, że szybciej niż za 6 lat... Quote
malagos Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Dziewczyny kochane, daleko od Was są Radysy k. Białej Piskiej? Schronisko-widmo, nikt o nim nic nie wie, a duzo gmin z podlaskiego o warmińsko-mazurskiego tam oddaje psy. Nie ma strony internetowej, tylko adres i komórka w googlach. [url]http://www.dogomania.pl/threads/137949-Radysy-k-Bia%C5%82ej-Piskiej-kolejna-mordownia-Kto-zna-ten-schron[/url] Quote
Recommended Posts