Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

Posted

[quote name='natalia_aa']Mam jeszcze tylko pytanie, czy tak może wyglądać tekst do ogloszeń Astka? Chciałabym go wrzucić na amstaffowe fora i poprosić o ogłaszanie.

ASTEK - młody amstaff przebywa w elbąskim schronisku.
Z tego, co na chwilę obecną udało mi się wywiedzieć, pies nie pierwszy raz jest w schronisku. Nie wykazuje agresji w stosunku do ludzi, strasznie się do nich cieszy, domaga się pieszczot, uwielbia być głaskany i przytulany. Pies z racji swojego wieku jest skory do zabaw, pełen energii. Potrzebuje jednak trochę ogłady i konsewkencji ze strony nowego właściciela, by juz nigdy nie musiał się tułać.
Dlaczego więc jego młode życie nie jest usłane rózami, dlaczego zamiast siedzieć na kanapie w ciepłym domu, mieszka w zimnym boksie w schronisku? Czy tak ma wyglądać jego całe zycie, czy nie zasługuje on na swój prawidzwy dom? Czy niesprawiedliwa opinia na temat rasy zniszczy jego życie? Nie pozwól, by tak się stało...
Ludzie w schronisku chcą dla psiaka jak najlepiej, pracownicy jak i wolontariusze dbają o to, by niczego mu nie brakowało, jednak ich miłość i chęć pomocy psu nie zastapi mu domu... On potrzebuje ludzkiego ciepła i własnego miejsca, czlowieka, którego będzie mógł kochać całym sobą.

Szukamy dla Astka domu bez innych zwierząt, szukamy dla niego właściciela, który poradzi sobie z tym młodym i i energicznym psem, szukamy osoby odpowiedzialnej, która da Astkowi dom do końca jego dni.

Zastrzegam sobie prawo do kontroli przed i po adopcyjnej.
Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej oraz kastracja psa.

Kontakt w sprawie adopcji:
email: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]
GG 5722414
GSM 691364660[/quote]

Astek nazywa się Bolo,ten amstaffopodonny Quake [Kłejk], a ten nowy..Nie pamiętam. :oops:

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

W przedszkolu mojej córki na Częstochowskiej, trwa zbiórka dla schroniska, zebrane są koce i jedzenie. Nie wiem czy w innych przedszkolach też trwa taka akcja? Także doopki marznąć naszym bidom nie będą na pewno.

Posted

[quote name='Rybc!a']

Kto w sobotę ma zamiar przyjść do schroniska? I o której ?
Ja będę od 10 .

I dziewczyny, proszę Was, nie przychodźcie z całą bandą okej ? ;)
Tylko Ci, którzy naprawdę chcą pomagać, którzy się angażowali i którzy REGULARNIE będą przychodzić do schroniska.

Gops, Valeur, czy wy będziecie podpisywać umowy wolontariuszy?
Będziecie przychodzić tylko w soboty?[/quote]

ja bede w sobote kolo 11
bede sama ;)
i bede chodzic w czwartki i soboty ale w czwartki dopiero jak ureguluje sprawe ze szkola :roll:
chce podpisac umowe oczywiscie ;)
bede chodzic regularnie , inaczej bym nawet sie nie deklarowala ;)

Posted

[quote name='Rybc!a']Pani Ania będzie jutro o 10 w schronisku. :lol:
A co się stało, że jedziesz do schronu, Deathgs?

Dziewczyny, KTO ROZDAJE NUMER PANI ANI ( komórkowy ) ?
Kurczę, bo dziś rozmawiałam z p. Anią i mówiła, że miała telefony, jakby z naszego źródła..[/quote]

[B]Rybcia,[/B] byłam bo umówiłam się z dziewczyną z Tajlandi, która przyjechała do Polski i chce pomagać w schronisku bo też tam to robiła i b. kocha psiaki. Opowiedziałam jej troszkę o Tobie. Niestety nie zna polskiego.

Co do numeru, ja też go nie posiadam.

[COLOR=Red][B]Dziewczyny,
[COLOR=Black]Która z was zna choć trochę angielski a przy tym planuje regularnie chodzić do schroniska??? Chciałabym skontaktować, którąś z was (może Rybcia) z tą dziewczyną z Tajlandi. Tak by mogła z wami chodzić do schroniska i nie czuła się zostawiona sama sobie (przynajmniej na początku do póki nie wczuje się w schronisko i w to co może robić). Ja nie mogę się nią zająć bo nie mogę być w schronisku regularnie ani nawet często.
Rozmawiałyśmy z panią Anią, umowę podpisze w przyszłym tygodniu, więc kto gada po angielsku? Dziewczyna b. miła!

[/COLOR]
[/B][/COLOR]

Posted

Ja mówię po angielsku:eviltong: Znaczy, uczę się. Nie jest to oczywiście biegły ang., ale myślę, że mogłabym spróbować.

Ja idę w sobotę, po szkole. Gdzieś tak przed 14.
Będę chodzić regularnie w soboty i myślę, że w poniedziałki też. Umowę oczywiście podpiszę.

Posted

[quote name='Valeur248']Ja mówię po angielsku:eviltong: Znaczy, uczę się. Nie jest to oczywiście biegły ang., ale myślę, że mogłabym spróbować.

Ja idę w sobotę, po szkole. Gdzieś tak przed 14.
Będę chodzić regularnie w soboty i myślę, że w poniedziałki też. Umowę oczywiście podpiszę.[/quote]

To fajnie. Czyli np. z Tobą mogłaby chodzić w soboty na razie? W takim razie prześlij mi swój nr telefonu i imię na PM i ile masz lat, ona ma 25 ale wygląda na 18 :) to jej przekaże. Ona z Nad Jarem.

Ktoś jeszcze w jakieś dni będzie chodził i zna angielski? Może też z nad jarem?

Posted

[quote name='Ragazza']W przedszkolu mojej córki na Częstochowskiej, trwa zbiórka dla schroniska, zebrane są koce i jedzenie. Nie wiem czy w innych przedszkolach też trwa taka akcja? Także doopki marznąć naszym bidom nie będą na pewno.[/quote]
Super, Ragazza . :loveu:
Niestety nie słyszałam, żeby w innych przedszkolach organizowali jakieś zbiórki.

Ja nie znam angielskiego .

Posted

Ale musi im być wygodnie :loveu:
[IMG]http://images35.fotosik.pl/50/74693aa9a0121118med.jpg[/IMG]

Kocie cudo:

[IMG]http://images38.fotosik.pl/50/8d3cfc35a49ea74bmed.jpg[/IMG]

Śliczne terierkowate:
[IMG]http://images34.fotosik.pl/438/15edf71e610634a2med.jpg[/IMG]

Posted

wlasnie wrocilam po miesięcznej nieobecnosci. ogladam powierzchownie wątek. co to za zdjęcia??:-o:crazyeye:. Zwierzaki w "łożeczkach" wymoszczonych:crazyeye:. Takie cos widzialam w Ciapkowie ostatni raz:razz:. TO U NAS? YUPIIII:multi::multi::multi:

Posted

[quote name='Charly']wlasnie wrocilam po miesięcznej nieobecnosci. ogladam powierzchownie wątek. co to za zdjęcia??:-o:crazyeye:. Zwierzaki w "łożeczkach" wymoszczonych:crazyeye:. Takie cos widzialam w Ciapkowie ostatni raz:razz:. TO U NAS? YUPIIII:multi::multi::multi:[/quote]

u nas :multi:
i nawet zdjecia ze spacerkow juz mozna zobaczyc :multi:

dzisiaj bylam z rybcia od 10.20 w schronie a jak wychodzilam byla 14.30 ,tak dobrze sie mi tam siedzialo :razz: nawet sprzatanie kup u szczeniakow sprawilo mi przyjemnosc :evil_lol:
4 psy poszly do adopcji w tym dwa dorosle :multi:
nastepnym razem siedze do konca :eviltong:

Posted

Wreszcie biedaki mają namistkę domu. Była p. kier, chociaż miała pelny strych kocy , kolder nie chciała pościelić ich zwierzetom. Ludzie przynosili a ona wynosiła na strych. Wystarczyło trochę chęci a te skrzywdzone istoty nie marzły by na betonie. Prawda pani P. ? Teraz nie można już lać zimną wodą po betonie, oblewając przy tym psy, ktore trzęsły się z zimna !!! Powinna pani bić się w piersi do końca życia i dalej ! Widziałam taką scene gdzie bylo lane zimną wodą , w zimny dzień jeszcze ślepe szczenię.

Posted

[quote name='gops']u nas :multi:
i nawet zdjecia ze spacerkow juz mozna zobaczyc :multi:

dzisiaj bylam z rybcia od 10.20 w schronie a jak wychodzilam byla 14.30 ,tak dobrze sie mi tam siedzialo :razz: nawet sprzatanie kup u szczeniakow sprawilo mi przyjemnosc :evil_lol:
4 psy poszly do adopcji w tym dwa dorosle :multi:
nastepnym razem siedze do konca :eviltong:[/quote]

[COLOR=red]A które piszcie koniecznie poszły do adopcji??? Opiszcie coś?[/COLOR]

Któres z wątków czy inne. Widziałam wczoraj jakis pan sie długo kręcił przy dużych.

Posted

Taaak to nasze schronisko! :multi: Największą radość psiakom sprawiło rozrywanie pościeli :diabloti:
Dziś robiłyśmy sesję amstaffom :loveu: Kochane psinki. Rybcia założy im wątek. :)

Posted

[quote name='deathgs'][COLOR=red]A które piszcie koniecznie poszły do adopcji??? Opiszcie coś?[/COLOR]

Któres z wątków czy inne. Widziałam wczoraj jakis pan sie długo kręcił przy dużych.[/quote]

duza sunia owczarkowata z 19-stki chyba , niewiem czy ma watek ale raczej nie bo byla bez imienia jeszcze
i maly czarny psiak troche spanielowaty z tych boksow z tylu ;)
no i dwa szczeniaki ;)
a jak ja juz poszlam to niewiem czy ktos jeszcze po psiaka przyjechal :razz:

Posted

ja nie moge normalnie. szok. we wtorek idziemy z Kordonią. jest jedna szpila w tym wszystkim. ale mam nadzieję poradzimy sobie i z tą.
wspaniale jestescie, ze tak się angazujecie. ze tyle nowych ludzi chodzi do schronisko. suuuuuper

Posted

[quote name='gops']duza sunia owczarkowata z 19-stki chyba , niewiem czy ma watek ale raczej nie bo byla bez imienia jeszcze
i maly czarny psiak troche spanielowaty z tych boksow z tylu ;)
no i dwa szczeniaki ;)
a jak ja juz poszlam to niewiem czy ktos jeszcze po psiaka przyjechal :razz:[/quote]

To super :) To znaczy, że jednak ktoś odwiedza shcronisko. Oby dobrzy ludzie i oby ta owczarkowata została wysterylizowana bo nie daj ... trafi do nas jej potąmstwo.

Posted

[B][SIZE=3][COLOR=magenta][U]Wybaczcie offtop kochani![/U][/COLOR][/SIZE][/B]

[B][SIZE=3][COLOR=magenta][U]Biore udział w konkursie na Blog Roku 2008[/U][/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=magenta][U]Obecnie konkurs jest na etapie glosowania.[/U][/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=magenta][U]Baaardzo bym wszystkich prosila w miare mozliwosci[/U][/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=magenta][U]o glosowanie na moj blog![/U][/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=magenta][U]Blog opowiada o moich zwierzetach i tych hotelowych =][/U][/COLOR][/SIZE][/B]
[B][COLOR=#ff00ff]Adres bloga dostaniecie w SMS zwrotnym po zaglosowaniu.[/COLOR][/B]

[B][SIZE=3][COLOR=magenta][U]Jesli chcecie zaglosowac wysylajcie sms[/U][/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=magenta][U]o tresci A00254 (zero zero nie o o =]) na numer 7144[/U][/COLOR][/SIZE][/B]

[COLOR=#ff00ff]Jezeli zaglosujecie bede wdzieczna jesli napiszecie mi o tym na priv![/COLOR]
[COLOR=#ff00ff]Kazdy glos sie przyda. [/COLOR]

Posted

Cześć wszystkim. :lol:
Jestem dziś zmęczona, jak nie wiem co.
W schronisku byłam chwilę po 10, wróciłam o 17. Mogłabym być tam i jeszcze dłużej, ale to nie ma sensu, zbyt szybko robi się ciemno.
( za to od 1 do 15 są ferie zimowe i zamierzam jeździć na ' kolonie ' do schroniska :lol: - dzień w dzień ) .
Dzisiaj jak zwykle było sprzątanie, przyniosłam też śliczne plakaty różnych, rasowych psów - powiesiłam je w biurze, by było milej. :loveu:
Na początku wydałam dużą, owczarkowatą sukę z 19 . Około 4 letnia, raczej bez szans na adopcję . Oprowadziłam pana po wszystkich boksach, pokazywałam różne suczki. Wziął właśnie taką o, zwykłą . Mam jej zdjęcia, później pokażę.
[url=http://picasaweb.google.pl/Vitka.dora/Schronisko17Stycznia2009?authkey=C-gRYmT7MSI#5292305927895119922]Picasa Web Albums - Dorota - Schronisko 17...[/url]
Te i kolejne zdjęcia są ze spacerów amstaffów- Bolo, Marqus i Quake.
Była dziś też Bajaderka, którą obfociliśmy z każdej strony (sunia jest od 2005r. w schronisku), czarny samiec z kwarantanny, Nela, Przecinek, Pazurek i inne psiury .
Z Nelą coraz lepiej . :loveu:
Podawałam też leki Kamie i Wolfowi, zakrapiałam oczy Quake'owi.
Oprócz owczarkowatej suni wyszedł dziś też Sibi- mały, długowłosy czarny samiec oddany przez właściciela 11 dni temu . ;)
Pani podobały się dwa psiaki i dwa psiaki jej przedstawiłam, jednak wybrali Sibiego, bo był znacznie młodszy ( ok. 2 lat, tamten około 5-6 ) .
No i pan , który szukał swojej suni, siedmiomiesięcznej. Pokazałam mu kwarantannę, nie było jej. Zabrał szczeniaka ! :multi:
Ale nie obawiajcie się, pan nadal szuka swojej suni-i jakby co BĘDĄ DWA !:multi: Na sam koniec przyszła pani z synem i synową- zabrali szczeniaka dla Pani, a młodym spodobał się Viking , bo wygląda i szczeka bardzo groźnie, a oni szukają właśnie takiego psiaka. Będą dowiadywać się o niego , gdy zejdzie z kwarantanny.
Przyszły też dwie inne rodziny, które psiaka nie dostały. :p
I jedni, którym nic się nie podobało.
Mój tatuś dziś również, razem z nami, całyyy dzień w schronisku :loveu:
Wykładał dalej linoleum w nowych boksach, ocieplał trochę budy, wykładał je sianem, malował z panem Jarkiem ściany w biurze i je dokańczał :loveu:
Mam zdjęcia ze spaceru Bajaderki i Przecinka, będę robiła im i innym psiakom , np. jamnikowi, wątki- mam nadzieję, że dziewczyny pomogą mi w ogłoszeniach.

Co do wolontariuszy.
W tej chwili jest nas 10 : Ja, Vitka, Pralinka, Magda i Basia które dzisiaj poznałam :loveu: ( wspaniałe - na 1 raz dostały zadanie posprzątania kup w izolatce szczeniaków, nawet NIE ZAPRZECZYŁY! i powiedziały, że było super :lol: ), Valeur248, Gops, Kordonia, Agata i Ewelina- moje dwie znajome, które wczoraj po schronisku oprowadzałam i mówiłam, co będzie trzeba robić ( 17 letnie ) . Do tego dojdzie Ola-Charly i dziewczyna z Tajlandii o której pisze Deathgs, czyli na dzień dzisiejszy mamy 12 wolontariuszy! :multi:

Zobaczymy, ile z nich wytrzyma, gdy przyjdzie patrzeć na pogryzione psy, albo gdy będzie trzeba sprzątać gówienkaa.. :roll: