Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

ugryzł i osikał to jeszcze ujdzie. on czasem wpada w furię. byl jakoś 2 tyg. w domu. po tym czasie ludzie (dorosli) nie chca już więcej zadnego psa-tak im dał popalic. Od rana dnia drugiego nagle wielka zmiana: nie mogli wejsc na wlasne podworko, nie mogli przekroczyc progu wlasnego domu, nie mogli zblizyc się do niego, by go nakarmić. taki sobie Tołdi.

mowilam ludziom jak może być, ale Tołdi oczywiście był przekochany, nastawiał główkę do głasków, tulił się i zrobił ze mnie głupa;) Więc podejrzewając mnie, ze nie chcę psa wydac ludzie zaadoptowali go. niestety nie wyszło.

Posted

Strasznie się cieszę ze Skoczka, Nelsona, Łyżw, Petuni! :loveu:
Zamówiłam smycze- z bazarku za maskotki-sporo z nich jeszcze zostało, wystawię to ponownie po świętach.
Czy ktoś z wolontariuszy we wtorek wybiera się do schroniska?

Posted

[quote name='Patyś_']Kurde kto by pomyślał, że taki malutki pies może tak dać popalić ... Cicha woda brzegi rwie...[/QUOTE]

on byl biurowym u kierowniczki jakiś czas. nie zapomnę tego czasu i strachu Agi przed przekroczeniem progu własnego biura:evil_lol:

Posted

no wiesz może i tak. tylko kto wezmie małego, tlustego pseudoratlerka;) o niezrównoważonym charakterze i będzie go szkolił....[Taki ONek, kaukaz np. "ma prawo" takim byc;) ( a nie jest), ale tłusty kurdupelek po kastracji?] Mam nadzieję, ze jednak tak się stanie. w koncu szufel zębaty tez do domu idzie:)

Posted

[quote name='Charly']on byl biurowym u kierowniczki jakiś czas. nie zapomnę tego czasu i strachu Agi przed przekroczeniem progu własnego biura:evil_lol:[/QUOTE]

To była trauma, jak siedział na fotelu to miotłą musiałam go zganiać, a jak czasami usiadł sobie za mną, to zawsze było tak, że po chwili ugryzł mnie w plecy. Jak już mu za ciasno było to chap!

Posted

Mały terrorysta! o.O
Wtorek to zbyt odległa plany, jeszcze nie wiem ;)
Rybciu, zostawiłam Ci kosmetyki w schronisku, wiem... mogłam dać Twojemu tacie, ale jestem zakręcona jak słoik ogórków i pomyślałam o tym dopiero jak stałam na przystanku w drodze do domu... ;)

Posted

Tołdi całkiem dobrze czuje sie w schronisku. Obserwowalam go w dniu kiedy do nas wrocił. Po wpuszczeniu go na duży wybieg od razu sie zaklimatyzował. Cieszy się , biega. Wczoraj gdy biegłam aby odwiązać psa, ktorego przerzucono nam przez betonowy płot, Tołdi bardzo się cieszył .

Posted

[quote name='Patyś_']A ja chciałam Wszystkim życzyć wesołych świąt, smacznego jajka i mokrego dyngusa ! :) I tu też życzenia bardziej interaktywne :) Wesołych ^^
[FONT=MS Shell Dlg 2]http://www.grafkomp2.nazwa.pl/NASZANOWA/media/FLASH/DYNGUS.swf

[/FONT]

Ja również chciałam życzyć wspaniałych, rodzinnych (ludzkich/psich) świąt. Smacznych jajek, mazurków i dyngusa, co by nie było, mokrego :multi:

Hehe, Patiii... ten filmik jest boski :diabloti:

We wtorek ja też powinnam przyjść.

Posted

Patrycja podarowała schronisku-konkretnie dla Pachcia ( ale każdy w potrzebie może skorzystac, ja też chyba co?) lampę ozonową! pachcio miał pierwse ozonowanie w piątek:) Ruda Stopa też się załapał;)

Posted

Haha, teraz będziemy się ozonować w schronisku :D

Do schroniska trafił dziś bokser z mojej ulicy! :( Mamy na osiedlu 3 rude boksery, ale nie sądzę żeby to był któryś z nich...
Powieszę wieczorem plakaty.
Byłyśmy dziś na spacerze z Dragonem, Bafią i Panterką. Są cudowni! :) Dziewczyny szalały ze sobą, a Dragon za patykami ;)
Ogoliłyśmy też Brunona, trochę krótko, ale tydzień i będzie piękny ;)

Posted

[quote name='Charly']Patrycja podarowała schronisku-konkretnie dla Pachcia ( ale każdy w potrzebie może skorzystac, ja też chyba co?) lampę ozonową! pachcio miał pierwse ozonowanie w piątek:) Ruda Stopa też się załapał;)[/QUOTE]
Może każdy Olu Ty też, ale psiaki mają pierwszeństwo :D Każdy psiak z chorobami skórnymi, czy dróg oddechowy może teraz się ozonowac :)
Dragon jest piękny!! Boże jak on mi się strasznie podoba ^^

Posted

Dragon nie ciągnie chyba jakoś strasznie. Jak się na niego zwraca uwagę to nie ucieka, ale jak już nie rzucałyśmy patyków to sobie wędrował dlatego Beata stała przy bramie i pilnowała. ;)

Posted

Bafia - duża, potężna, ale niesamowicie delikatna i spokojna :) Uwielbiam ją! Ładnie chodzi na smyczy, energicznie się bawi, wg mnie jest jeszcze szczeniakowata, tak się zachowuje, a zęby ma w bardzo dobrym stanie. Cudna!

Posted

Ma oczy jak berneńczyk :loveu:

I cudna Panterka. Zawsze myślałam, że to taki agresor, a tu proszę! Dość dobrze chodzi na smyczy, do innych psów jest ok, ludzi trochę się boi, ale po spacerze już radośnie do mnie przybiegała :) Aportuje, bawi się z psami.