Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

List z domu łyżwowego :)

Szanowni Państwo,
przesyłamy fotki naszych cudownych suczek, które uszczęśliwiły nas dzięki Wam. Są wspaniałe i mimo tych strasznych przeżyć bardzo ufne. Nie psocą za bardzo, choć to prawo młodości i te kilka zjedzonych krokusików to drobiazg. Bardziej skora do psot jest większa sunia, którą nazwaliśmy Lucy (mniejsza to Nelly). Takie imiona wybrała nasza córka. Dużo biegają po ogrodzie, zaprzyjaźniły się z sąsiadem - roczny golden retriver, a młodsza chyba poczuła nawet "miętę" do sąsiada. Są czujne, wesołe, lubią się przytulać, maja apetyty. Wniosły w nasze życie wiele radości. Gdy zostawiliśmy je w domu same, grzecznie spały na kanapie. A w nocy z nami... Bardzo bardzo Wam dziękujemy za te dwa szczęścia. Oglądaliśmy Państwa stronę internetową. To dobrze, że nie ma na niej naszych suczek wśród zwierzaczków, które znalazły dom, skoro ich były właściciel, który ich skrzywdził, może chcieć je odzyskać.
Pieniążki - darowiznę, prześlemy po Świętach i - tak jak obiecaliśmy - przeznaczać będziemy na Państwa schronisko swój 1 procent.
Życzymy wszystkiego najlepszego dla Państwa i dla wszystkich zwierzaków.
Zdrowych radosnych Świąt.
Ala i Leszek Misiak i Lucy oraz Nelly

Posted

[quote name='AgaiTheta']List z domu łyżwowego :)[/QUOTE]

super wieści ;-))))
wspaniale, że mają taki domek. Warto aby poczekały te 3 miesiące, bo znalazły kochanych właścicieli i na dodatek są razem....
Nie wiem, czy zwróciliście uwagę na imiona, czy to zbieg okoliczności ale:
Sally, Nelly, Lucy... jak to brzmi ;-):p wszystko tak ładnie psuje :eviltong:

Posted

Dziś do domu poszedł super szczeniak z dołu ^^ Ciekawa jestem czy Opelek poszedł też na nowe kąty :D I widziałam, że jakaś rodzinka brała Blacky na spacer :D Dziewczyny piszcie szybciutko co z tego wyszło!! ^^

Posted

Na spacerze było sporo piesków nawet: Lisek, Robik, Bajtek, Max, Sarna, Waszka, Meganka, Diablica, Mareczka, Otylia, Kaspar, Foxterrierka, Kokos no i pewnie coś jeszcze. ;)
Mam sporo zdjęć. :)

Posted

[quote name='Vitka']Na spacerze było sporo piesków nawet: Lisek, Robik, Bajtek, Max, Sarna, Waszka, Meganka, Diablica, Mareczka, Otylia, Kaspar, Foxterrierka, Kokos no i pewnie coś jeszcze. ;)
Mam sporo zdjęć. :)[/QUOTE]
Ruda Stopa, Pahyder, Filipek i moja próba z Korkiem, która zakończyła się fiaskiem... :(

Posted

[quote name='Patyś_']Dziś do domu poszedł super szczeniak z dołu ^^ Ciekawa jestem czy Opelek poszedł też na nowe kąty :D I widziałam, że jakaś rodzinka brała Blacky na spacer :D Dziewczyny piszcie szybciutko co z tego wyszło!! ^^[/QUOTE]

ludzie opelka chca się zastanowić. a Blacky pokazała suni owej pani bardzo wyraznie, co mysli o mieszkaniu z innym psem pod jednym dachem i pani zrezygnowala. Blacky generalnie po tygodniu akceptuje nowe psy (ale przez pierwszy tydzien, czasem dwa, goni, szczeka i nęka nowe psy)
Po tym czasie akcpetuje je, ale nie jest szczęślilwa i zadowolona z ich obecności. duzą częśc dnia spędza w Gosi i moim biurzei zawsze bardzo (pociesznie zresztą;))jęczy, stęka, zali się i głosno wzdycha kiedy inny pies wchodzi do biura.
Nie przeszkadza jej absoluitnie mała p. wet i moja mała. Czyli b. dobrze dogaduje się z miłymi, w miarę
spokojnymi szczeniakami. wręcz szuka ich obecności

Ona jest cudowną suczką o wspaniałym, wyrazistym i bardzo ciekawym charakterze. To dziwne, że nikt tego nie chce zauwazyć.

Posted

Padam!
Jeszcze po schroniskowych spacerach zafundowałyśmy sobie z Valeur spacer po bażantarnii z naszymi psami :D
Zaraz biorę się za wstawianie zdjęć z dzisiejszych wojaży ;)
Mam cuuuudne zdjęcie Pipuszki! Ona jest bardzo fotogeniczna :)

Posted

Korek najpierw w ogóle nie chciał wyjść z izolatki, no to go wyjęłam... Już na dworze postawiłam go i wręcz prosiłam, żeby ze mną poszedł, ale on strasznie piszczał i ciągnął z powrotem do izolatki... Zaparł się tak, że nie dałam rady go "ciągnąć"... Wsadziłam go z powrotem do izolatki i szybko położył się do kojca. Nie wiem dlaczego nie chciał wyjść...

Posted

[quote name='___Justyna___']Korek najpierw w ogóle nie chciał wyjść z izolatki, no to go wyjęłam... Już na dworze postawiłam go i wręcz prosiłam, żeby ze mną poszedł, ale on strasznie piszczał i ciągnął z powrotem do izolatki... Zaparł się tak, że nie dałam rady go "ciągnąć"... Wsadziłam go z powrotem do izolatki i szybko położył się do kojca. Nie wiem dlaczego nie chciał wyjść...[/QUOTE]

Korka dzisiaj rano poturbował Zefi., Korek sam uciekł do izolatki.

Posted

[quote name='___Justyna___']Aha... Biedny... W ogóle strasznie się mnie bał...[/QUOTE]
Biedny :( Przecież on się nie bał nigdy ludzi... psów też nie.

Posted

Cudowny pudel Pazio. Jeszcze zagubiony w schroniskowym klimacie... ma cudną sierść pod którą kryje się szkielet! Jest bardzo chudy... :-( Nie jest też jakoś młody...