Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Vitka napisał(a):
hahaha :D
No ba, zakładamy hodowlę "Schroniskowych psów elbląskich"! Jest tylko jeden problem... Kopi jest kastratem :D:D:D

no to po ptakach
a mialobyc tak pieknie hehe

Posted

Vitka powiedziała mi o suni podobnej do mojej Jo (też z elbląskiego schroniska). Będę wdzięczna za informacje o niej.

Jak trafiła do schroniska? Ktoś ją przyprowadził?

Posted

Zostałam doszczętnie oskubana z rysunków więc z bazarku nici ale mam nowy ,,byznes plan'' tylko się trzeba zorientować w cenach sznurków i kupić trochę na allegro razem z karabińczykami i zapięciami i mogłybyśmy robić takie smycze plecione na bazarek bo to dziecinnie proste jest a efekt świetny i wiele wzorków można robić

Posted

[quote name='AgaMasel']Zostałam doszczętnie oskubana z rysunków więc z bazarku nici ale mam nowy ,,byznes plan'' tylko się trzeba zorientować w cenach sznurków i kupić trochę na allegro razem z karabińczykami i zapięciami i mogłybyśmy robić takie smycze plecione na bazarek bo to dziecinnie proste jest a efekt świetny i wiele wzorków można robić

sznurki na smycze najlpiej kupic w zeglarskim nie sa wcale bardzo drogie , tych zwyklych nie polecam bo byle sredni piesek to zerwie :) mowie z doswiadczenia
za karbinek sredni 2zl , koszt jednej smyczy wyjdzie kolo 5zl :) mozna sprzedac na bazarku sporo drozej jesli beda ladnie zrobione

Posted

[quote name='hop!']Vitka powiedziała mi o suni podobnej do mojej Jo (też z elbląskiego schroniska). Będę wdzięczna za informacje o niej.

Jak trafiła do schroniska? Ktoś ją przyprowadził?

Taaaak, przyprowadził ją facet jakoś po świętach razem z tymi dwoma szczeniakami (http://img145.imageshack.us/img145/1444/img2114640x480p.jpg) twierdząc, że przed śwętami ktoś podrzucił mu je na klatkę schodową. I on, dobry człowiek, zatrzymał całą trójkę obcych psów w swoim małym mieszkanku przez całe święta!!! Cała trójka była szalenie zalękniona...i szczeniaki na pewno nadal są, nie jestem pewna, jak ona teraz się czuje...

Posted

[quote name='malawaszka']

zerknijcie też prozę na wielkość tego psiaka - może dałoby się zrobić fotkę bokiem? boi się ludzi, ale warczy czy tylko się kuli?

Mały jest chłopak, poniżej kolana. Jutro go wyprowadzę z boksu, obfotografuję i dam znać co i jak.

Posted

gops napisał(a):
sznurki na smycze najlpiej kupic w zeglarskim nie sa wcale bardzo drogie , tych zwyklych nie polecam bo byle sredni piesek to zerwie :) mowie z doswiadczenia
za karbinek sredni 2zl , koszt jednej smyczy wyjdzie kolo 5zl :) mozna sprzedac na bazarku sporo drozej jesli beda ladnie zrobione

Gops!!! Ty jesteś niedocenionym znawcą smyczy itp..jestem pod wrażeniem:)

Posted

Ten sznaucer nie warczy. Jak siedziałam w boksie próbując zobaczyć czy ma czip to podchodził do mnie i dawał się delikatnie głaskać, ale inne psy z boksu go ode mnie odpychały. Nawet dał sobie obrożę założyć, a jak sprawdzałam czytnikiem, który piszczy i sporo psów się go boi to nie reagował. Myślę, że bardziej boi się kolegów z boksu niż człowieka.

Posted

Charly napisał(a):
no czas na nią. wierzę, że i ona podązy tropem kubusia, przecinka, baśi i gaduły i znajdzie wreszcie TEN dom:)

a pan kaczka dziś pływał znow w balii aktywnie, po czym zastygl. wystraszyłam się, że umarł czy coś i oberwałam po łapach...Poza tym kaczka nic nie zjadł- ani rozmoczonej bulki, ani kartofli z jajkiem. może przeżarty czy cuś

edit: acha Agnieszko i zrobił ci kupę na środku dywanu. popsikałam jakims srodkiem i....zapomniałam o niej..:oops:

nie dało się wyczyścić białego śladu na podłodze
prezydent je nie narzekać na niego rano miał puściutkie miski
on sobie po prostu rozkłada na raty a najbardziej mu chyba smakuje w nocy ;d

Posted

Charly napisał(a):
uuu ...to juz wolę sikać na oczach pana kaczki

nienażekać w menskiej czasem nawet 2 razy dziennie jest sprzątane.
a ciekawi mnie jak często jest u was sprzątane

Posted

Pawel.L napisał(a):
nienażekać w menskiej czasem nawet 2 razy dziennie jest sprzątane.
a ciekawi mnie jak często jest u was sprzątane

Paweł, a co to za wywody na temat damskiej toalety, a fe... wstydż się !

Posted

[quote name='malkawil']Taaaak, przyprowadził ją facet jakoś po świętach razem z tymi dwoma szczeniakami (http://img145.imageshack.us/img145/1444/img2114640x480p.jpg) twierdząc, że przed śwętami ktoś podrzucił mu je na klatkę schodową. I on, dobry człowiek, zatrzymał całą trójkę obcych psów w swoim małym mieszkanku przez całe święta!!! Cała trójka była szalenie zalękniona...i szczeniaki na pewno nadal są, nie jestem pewna, jak ona teraz się czuje...
Dzięki za informację.
Czy macie możliwość ogłaszania psów w lokalnej prasie? Jeżeli nie, to może warto próbować coś załatwić, bo zwykle jest większy odzew z ogłoszeń drukowanych w gazetach, niż z internetowych.

Posted

Witam po krótkiej przerwie :)
Dziękuję dziewczyny za bazarki, za zaangażowanie!
Bardzo Was proszę po sprzedaży, po zakończonym licytowaniu przesyłajcie mi na maila dane osób kupujących:
nick - kwota do zapłacenia. Jakoś musimy to sobie zorganizować.
mój mail: [email protected]

Posted

Kto ma zdjecia p. J. stojacego na targowisku miejskim ze zwierzętami ? lub może zrobić takie zdjecie i mi przesłać ? On ma w domu jeszcze 2 szczeniaki i maleńkie kocięta .Jutro jest wtorek, dzień targowy.

Posted

basia0607 napisał(a):
Kto ma zdjecia p. J. stojacego na targowisku miejskim ze zwierzętami ? lub może zrobić takie zdjecie i mi przesłać ? On ma w domu jeszcze 2 szczeniaki i maleńkie kocięta .Jutro jest wtorek, dzień targowy.

on sobie nie daje robic zdjec ;/ !
probowalam 2 razy
raz dostalam kamieniem ,na sczescie trafil w noge
moge sprobowac w sobote dopiero bo w tygodniu mam szkole do pozna
ale jakos z ukrycia tzreba;/