basia0607 Posted September 4, 2009 Posted September 4, 2009 Weżcie coś do czesania psów. Niektóre potrzebują tego. Nie zapomnijcie proszę o łapce i ciężarówce, suczkach z izolatki. Trzeba je wyprowadzić bo biedne są tam dlugo. Niech też skorzystają ze słoneczka. Quote
kordonia Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Dom znalazł ADam :) : [IMG]http://img214.imageshack.us/img214/1748/adus.jpg[/IMG] Quote
Charly Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 [quote name='kordonia']Dom znalazł ADam :) : [IMG]http://img214.imageshack.us/img214/1748/adus.jpg[/IMG][/quote] "dom znalazł Adam":shake: Typowa Kordonia:roll:. Bardzo Ci dziekuję za to, że przyszłas w piątek ( w Twój wolny dzien od pracy) rano do schroniska o 7, żeby wykąpać, wylatać i wykupkać Adama, zrobić za mnie kociarnię i potem zawieść Adama do Warszawy do domu, który "sobie znalazł".... Quote
Vitka Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 :crazyeye: Jestem pewna, że Adam będzie Ci wdzięczny do końca życia! :loveu::multi: Quote
Charly Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 [quote name='Vitka']:crazyeye: Jestem pewna, że Adam będzie Ci wdzięczny do końca życia! :loveu::multi:[/quote] na pewno, choć pewnie tęskni bardzo. Zdjęcie ze spacerku najlepiej obrazuje wzajemne relacje. Ale opuścił schronisko- Adam cudowny pies z cmentarza:multi: Quote
AgaiTheta Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 Dzisiaj rano na pracowników schroniska czekała niespodzianka, a mianowicie Dylan :) Siedział sobie w budzie, bez obroży, bez upięcia... Nikt nie wiedział o co chodzi. Przyszła Gosia, zadzwoniła do jego nowego domu i się okazało, że Dylan, strasznie zakochany w nowej Pani, poszedł za nią do pracy, wyskoczył przez okno. Nie mógł jej odnaleźć, to przyszedł do schroniska, co będzie się chłopak włóczył sam po mieście :) Pani po niego przyjechała, ucieszyli się wszyscy i Dylan wrócił do swojego domu. Mądry piesek! Quote
Charly Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 [quote name='AgaiTheta']Dzisiaj rano na pracowników schroniska czekała niespodzianka, a mianowicie Dylan :) Siedział sobie w budzie, bez obroży, bez upięcia... Nikt nie wiedział o co chodzi. Przyszła Gosia, zadzwoniła do jego nowego domu i się okazało, że Dylan, strasznie zakochany w nowej Pani, poszedł za nią do pracy, wyskoczył przez okno. Nie mógł jej odnaleźć, to przyszedł do schroniska, co będzie się chłopak włóczył sam po mieście :) Pani po niego przyjechała, ucieszyli się wszyscy i Dylan wrócił do swojego domu. Mądry piesek![/quote] no nie uwierzę:crazyeye: Mądry kochany piechu- dobrze, że cały i zdrowy:multi: a wszedl do swojej budy? hihihi...dobrze, że jeszcze pusta stała, bo by się biedaczysko nie mial gdzie przespać:) Quote
Charly Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 na cześć kochanego Dylana jeszcze raz jego zdjęcie:) [URL]http://img231.imageshack.us/img231/4888/dsc00315eoi.jpg[/URL] Quote
Charly Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 w sobotę do domu poszła m. inn. kotka Nora:) [IMG]http://images50.fotosik.pl/190/59ccf89f682bae59med.jpg[/IMG][URL="http://images50.fotosik.pl/190/59ccf89f682bae59med.jpg"][/URL] Quote
gops Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Mam propozycje 14.09 w biedronce bedą rzeczy dla psów i pomyślałam że może dobrze by było sie złożyć np po 10zl i kupić z tą sume obroży i smyczy, szczotek i tego co brakuje te rzeczy sa po 4zl za komplet więc rzeczy wyszło by sporo a słyszałam że brakuje ;) Quote
Borsuczek Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 bardzo dobry pomysł. Ja się złoże na 100% ! ;) Quote
basia0607 Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 [quote name='gops']Mam propozycje 14.09 w biedronce bedą rzeczy dla psów i pomyślałam że może dobrze by było sie złożyć np po 10zl i kupić z tą sume obroży i smyczy, szczotek i tego co brakuje te rzeczy sa po 4zl za komplet więc rzeczy wyszło by sporo a słyszałam że brakuje ;)[/quote] Nie wiem jakie są szczotki i grzebienie w Bidronce ale smycze i obroże są do kitu. Elementy metalowe popękały nam przy pierwszym spacerze. Szkoda pieniędzy.Obroże porwały się nawet u spokojnych psow. Quote
Rybc!a Posted September 6, 2009 Author Posted September 6, 2009 [quote name='gops']Mam propozycje 14.09 w biedronce bedą rzeczy dla psów i pomyślałam że może dobrze by było sie złożyć np po 10zl i kupić z tą sume obroży i smyczy, szczotek i tego co brakuje te rzeczy sa po 4zl za komplet więc rzeczy wyszło by sporo a słyszałam że brakuje ;)[/quote] Ja również nie polecam .. :shake: Quote
Charly Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 to samo chciałam napisać. te najtańsze obroze i smycze to ryzyko dla naszych psów na spacerach. ostatnio miały być zakupione smycze i obroże, tylko jak zwykle zadan dużo , czasu brak. Quote
Vitka Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Może macie racje... ja tego nie widziałam. ;) Quote
basia0607 Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Mówicie , że w schronisku brakuje obrozy i smyczy ? Wydawolo mi sie, że jest tego pod dostatkiem. W psiarni leżą stosy . Quote
Charly Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 smyczy nadających się na spacery jest może 3? plus dwie dlugie do szkolenia. z obrożami sprawa wygląda faktycznie lepiej, choć jest strach, że pękną, bo są przemoczone, przesuszone, ubrudzone itp Quote
Vitka Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Jeżeli chodzi o obroże to zostały same pęknięte, naderwane, za duże, za małe, itp... A o smyczach to już nie wspomnę... są, ale jakie?! Krótkie, porwane, bez zapięcia i różne inne "wybrakowane". Obroże jeszcze jakoś da się znieść, ale bez smyczy nie damy rady. :roll: Quote
basia0607 Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 Jestem jutro w schronisku, zobaczę co da się zrobić . Quote
gops Posted September 6, 2009 Posted September 6, 2009 szmaciaki rzeczywiscie nie sa dobre ale ala skozrana mam juz 2 lata i zyje ;) zabawki etz mam jzu poand rok i zyja szczotki nie mam od nich wiec neiwiem jak z trawoloscia Quote
Rybc!a Posted September 7, 2009 Author Posted September 7, 2009 Kto w tę sobotę będzie w schronisku ? :) Już dawno mnie nie było, czas się zebrać, a że teraz szkoła i na za wiele pozwolić sobie nie mogę, to w sobotę wygospodaruję jak najwięcej czasu i mogę czynnie wziąć się za wyczesywanie psów . :) Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Quote
Charly Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 do domku poszły dziś 3 pieski:) szczeniaczek, Łatka, która zostałą oddana kilka tygodni temu przez właściciela z powodu "alergii":roll: iiiiiiiiiiiiiiiii TOFFIK:multi::multi::multi: i to do naprawdę fajnego domu. Quote
Vitka Posted September 7, 2009 Posted September 7, 2009 :multi::multi::multi: Ale cudowne wieści! :loveu: Ja się okropnie stęskniłam!!! :placz: Quote
Recommended Posts