Jump to content
Dogomania

SCHRONISKO ELBLĄG-Psy do adopcji: POST NR 1, NR 4.Miejsca na 80,a psów 220! Pomocy!

Recommended Posts

• Replies 12.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Inez de Villaro napisał(a):
Przepraszam , że zawracam tutaj gitare, ale bardzo potrzebuję kogos do wizyty w Elblagu...kogoś kto zna sie na rzecyz, nasz pies jest wyjatkowo trudny i musi miec wyjatkowych ludzi...ma małe szanse na adopcję...prosze o pomoc, wizyta jutro, lub za 2 tygodnie

jutro mogę ja np, ale pracuję do 17. po 17 mogę. przesłałam numer na pw

Posted

Basia i Barni napisał(a):
słyszałąm ,że macie jakiegoś młodego labradora?

młodego labradora? cos mnie ominęło?:oops: Mamy jednego, który potrzebuje sporo pracy. Nie chce wyjść z kojca, nie che chodzić na spacery. przebywa z psami dopasowanymi do jego charakteru. kiedyś uciekał-teraz jest "domatorem"

jest sporo psow, które chciałabym pooglaszać na rasowych forach, tylko czekam na naszego fotografa Vitkę:)

Posted

Charly napisał(a):
jutro mogę ja np, ale pracuję do 17. po 17 mogę. przesłałam numer na pw

dziekuję, zapisałam numer...nie wiem czy po południu jeszcze pani będzie , bo wyjeżdża ...jakby co zadzwonie jutro, i baaaaardzo dziekuję!!!:loveu:

Posted

Vitka masz może zdjęcia Majki:-(:placz:

Majka zerwala się w nowym domu z szeleczek i uciekła:-(:-(:-(. Jesli masz jej zdjecie wstaw proszę.
trzeba będzie jakis plakat zrobić:placz::-(

Posted

Charly napisał(a):
Vitka masz może zdjęcia Majki:-(:placz:

Majka zerwala się w nowym domu z szeleczek i uciekła:-(:-(:-(. Jesli masz jej zdjecie wstaw proszę.
trzeba będzie jakis plakat zrobić:placz::-(

Która to była Majka?:-(:-(:shake:

Ojej. biedna pewnie teraz lata gdzieś nie wiadomo gdzie cała rozdygotana. :placz:
Ona poszła do domku w Elblągu,tak?

Posted

Charly napisał(a):
no:(

wczoraj poszła taka czarna z bialym krawacikiem z 16

o nie!:-(:-(:-(
to w takim razie chyba się domyślam która!:placz:
rany jaka szkoda!
Mam nadzieje,że się szybko znajdzie!:-(:mad::shake:

Posted

Vitka napisał(a):
Jejku! :placz:
Chyba nie mam! :(
Ale Fera była prawie taka sama... może...?

nie:-( Fera jest wyższa szczuplejsza, drobniej zbudowana i ma inne uszy i cały wyraz. no nic. pozostaje czekac. jutro zadzwonię do tych ludzi.

edit: z drugiej strony miala taką samą siersć i jednak jakies podobieństwo bylo. może można uzyc to zdjecie i napisac ze mniejsza i grubsza.

Posted

Świetnie .. Majka już raz została zaadoptowana i również tym ludziom uciekła.. Błąkała się w okolicach Grunwaldzkiej, przy MacDonaldzie . Pędziła po ulicach jak dziki pies, kiedyś nawet próbowałam ją złapać i nic z tego, mogłam o tym pomarzyć . W końcu złapał ją ktoś ze schroniska, jak dobrze pamiętam, to był pan Janek .

Słuchajcie, ona miała dwa chipy, nie można jakoś sprawdzić tych byłych właścicieli i wyciągnąć jakieś konsekwencje ?

Posted

Rybc!a napisał(a):
Świetnie .. Majka już raz została zaadoptowana i również tym ludziom uciekła.. Błąkała się w okolicach Grunwaldzkiej, przy MacDonaldzie . Pędziła po ulicach jak dziki pies, kiedyś nawet próbowałam ją złapać i nic z tego, mogłam o tym pomarzyć . W końcu złapał ją ktoś ze schroniska, jak dobrze pamiętam, to był pan Janek .

Słuchajcie, ona miała dwa chipy, nie można jakoś sprawdzić tych byłych właścicieli i wyciągnąć jakieś konsekwencje ?

wiem własnie z tymi dwoma czipami jest trochę zamieszania. Dzwoniłam wczoraj do UM i więcej dowiem się w poniedzialek.

co do konsekwencji- jak najbardziej. Pan Janek obmyslił wlasnie projekt współpracy ze SM:) W poniedziałek będę do nich dzwonić i miejmy nadzieję, że wkrótce skonczy się sielankowe bezpłatne wypuszczanie piesków na spacerki. Przynajmniej tych, które do nas trafią i zostaną odebrane:)

Posted

W zeszlym roku byłam na rozmowie z komendantem Straży miej. w Elblągu.
Konkretny facet, chętny do wspólpracy, rzeczowy.
A propos, czy kloszard nadal sprzedaje psy na targowisku ?

Posted

Nie wiem czy sprzedaje, ostatnio nie widziałam szczeniaków czy kociaków przy nim, ale kilka dorosłych psiaków zawsze mu towarzyszy- chyba mieszka gdzieś niedaleko mnie- kupuje alkohol w sklepie, a psiaki czekają przed drzwiami.

Posted

basia0607 napisał(a):
W zeszlym roku byłam na rozmowie z komendantem Straży miej. w Elblągu.
Konkretny facet, chętny do wspólpracy, rzeczowy.
A propos, czy kloszard nadal sprzedaje psy na targowisku ?

Tak, wczoraj znajoma karmicielka mówiła mi, ze była na rynku i facet ma kilka szczeniaków i jedno kocię :roll:

Posted

Facet ma zwierzęta w szopie- ostatnio mi się chwalił. Że go ciągle TOZ gania, że się przyczepili, że on przecież te zwierzęta kocha.. Udawałam głupią i specjalnie z nim rozmawiałam. On mieszka na Szczyglej . Szczygla 12, jak dobrze pamiętam .
Domek jednorodzinny jakiegoś pijaka, za nim szopa, w której mieszka on .

Posted

Rybc!a napisał(a):
Facet ma zwierzęta w szopie- ostatnio mi się chwalił. Że go ciągle TOZ gania, że się przyczepili, że on przecież te zwierzęta kocha.. Udawałam głupią i specjalnie z nim rozmawiałam. On mieszka na Szczyglej . Szczygla 12, jak dobrze pamiętam .
Domek jednorodzinny jakiegoś pijaka, za nim szopa, w której mieszka on .

Zgadza się. Możemy tam wejść z policją bo w zeszlym roku obiecali mi pomóc ale nietety sprawa upadła.
Poroszę na priwa wszystkie informacje o facecie.