basiaap Posted August 24, 2007 Posted August 24, 2007 [quote name='karusiap']jest piekny...niestety starajac sie wyadoptowac z hotelu dobka i dwa prawie dobki wiem jak jest ciezko....ale na pewno mu sie uda![/quote] Jeśli go licho wie kto szybciej stamtąd nie weźmie... Pies jest atrakcyjny. Quote
Vika_Bari Posted August 25, 2007 Posted August 25, 2007 Podnosze Demo. Kto może dać domek tymczasowy bo jestem teraz trochę zapsiona? Quote
basiaap Posted August 26, 2007 Posted August 26, 2007 [quote name='Vika_Bari']Podnosze Demo. Kto może dać domek tymczasowy bo jestem teraz trochę zapsiona?[/quote] Tymczas by się przydał, wtedy choć mozna by go wykastrować, i na spokojnie psu bez jajek domku szukać... Quote
aisaK Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Wysłałam Demo ze zdjęciami do org. niemieckiej. Może tam sie ktoś zakocha... Quote
aisaK Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Słuchajcie, pytają mnie z org. niemieckiej czy udałoby się go przygotować do wyjazdu i zawieśc do Opola na 3 września rano? Quote
basiaap Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 [quote name='aisaK']Słuchajcie, pytają mnie z org. niemieckiej czy udałoby się go przygotować do wyjazdu i zawieśc do Opola na 3 września rano?[/quote] Aisa, dzięki Ci, ale nie ma takiej mozliwości, żebyśmy dali radę to zrobić i to jeszcze do 3 września... Problem zaczyna sie od tego, że nie mamy kompletnie gdzie go przetrzymać po kastracji, a już jazda do Opola jest niewykonalna niestety... Może gdyby była Goga i Jej Tz.. chociaż Ona to i tak ma młynek i bez tego ... i w ogóle wiecej osób... ale większosć na zasłuzonych wakacjach... Ja nie dam rady, choćbym nie wiem jak chciała... W zwiazku z czym nawet już nie pytam, co to za organizacja, bo i tak nic z tego nie będzie... Quote
dzodzo Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 szkoda bo jest szansa o jaka w polsce bedzie trudno...echhh Quote
aisaK Posted August 27, 2007 Posted August 27, 2007 Ja jeszcze mam nadzieje, że może Demo pojechać, jak Olena bedzie wiozła szczeniaki? Zobaczymy... Quote
basiaap Posted August 28, 2007 Posted August 28, 2007 Widziałam dziś Demo... zabierałyśmy z ciotką Gonią dwa inne psiaki z tego schronu do dt... Demo rozpaczliwie prosił... pół ciałka wyciągnął przez kraty... łepek, łapki... nic nie mogłyśmy poki co zrobić dla niego:-( tamte pojechały z nami, on nie... paskudne uczucie Quote
aisaK Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Demo...trzymaj sie, jeszcze...myslimy o tobie... Quote
aisaK Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Mamy dom dla Demo! Org. niemiecka znalazła dla niego dom! teraz trzeba go przygotowac i jak Olena bedzie wiozła szczeniaki do berlina to go wezmie... Co wy na to? ;) Quote
dzodzo Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 haloooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!tu same dobre wiadomości:multi: Quote
martasuwałki Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 Cieszę się razem z Wami Dziewczyny!!! Jesteście WIELKIE:Rose: Quote
basiaap Posted August 29, 2007 Posted August 29, 2007 [quote name='aisaK']Mamy dom dla Demo! Org. niemiecka znalazła dla niego dom! teraz trzeba go przygotowac i jak Olena bedzie wiozła szczeniaki do berlina to go wezmie... Co wy na to? ;)[/quote] A kiedy Olena by jechała? Przygotowania - co dokładnie? Quote
PaulinaT Posted August 30, 2007 Posted August 30, 2007 Jakie przygotowania na kiedy i jaka organizacja niemiecka się tym zajmuje?? [B]aisaK[/B] - napisz coś... Quote
GoniaP Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 [quote name='basiaap']Widziałam dziś Demo... zabierałyśmy z ciotką Gonią dwa inne psiaki z tego schronu do dt... Demo rozpaczliwie prosił... pół ciałka wyciągnął przez kraty... łepek, łapki... nic nie mogłyśmy poki co zrobić dla niego:-( tamte pojechały z nami, on nie... paskudne uczucie[/quote] Masz rację, że paskudne uczucie :shake: Cały czas mam jego obraz przed oczami. Próbowałam znaleźć mu dt, ale na razie nic z tego :shake: Zdaje się, że Olena jedzie z Tessą i szczeniorami 15 września. Demo powinien mieć komplet szczepień, czip i paszport. Boję się, że ktoś go weźmie bez naszej wiedzy, a nie daj Boże psiak trafi do kojca lub na łańcuch. Ludzie, myślcie. To tylko 2 tygodnie.... Quote
basiaap Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 [quote name='GoniaP']Masz rację, że paskudne uczucie :shake: Cały czas mam jego obraz przed oczami. Próbowałam znaleźć mu dt, ale na razie nic z tego :shake: Zdaje się, że Olena jedzie z Tessą i szczeniorami 15 września. Demo powinien mieć komplet szczepień, czip i paszport. Boję się, że ktoś go weźmie bez naszej wiedzy, a nie daj Boże psiak trafi do kojca lub na łańcuch. Ludzie, myślcie. To tylko 2 tygodnie....[/quote] Gosiu, to są koszty, decyzję może podjać wyłącznie fundacja, nie ja... Ja mogłabym takową podjąć, gdybym w razie czego była w stanie sama za to zapłacić, a w tej chwili nie jestem. Supergoga wraca w weekend z wakacji i na pewno się sprawą zainteresuje i ustali co trzeba z kim trzeba. Mam nadzieję, że wszystko się uda.... Quote
PaulinaT Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 [quote name='basiaap']Gosiu, to są koszty, decyzję może podjać wyłącznie fundacja, nie ja... Ja mogłabym takową podjąć, gdybym w razie czego była w stanie sama za to zapłacić, a w tej chwili nie jestem. Supergoga wraca w weekend z wakacji i na pewno się sprawą zainteresuje i ustali co trzeba z kim trzeba. Mam nadzieję, że wszystko się uda....[/quote] Myślę ze te koszty leżą w granicach możliwości Fundacji - podobnie jak utrzymanie tymczasowiczów. Oczywiście konieczne jest aby spełnione były pewne warunki (czyli np. wgląd w umowe i wiadomości o psie PO adopcji). Quote
basiaap Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 [quote name='PaulinaT']Myślę ze te koszty leżą w granicach możliwości Fundacji - podobnie jak utrzymanie tymczasowiczów. Oczywiście konieczne jest aby spełnione były pewne warunki (czyli np. wgląd w umowe i wiadomości o psie PO adopcji).[/quote] Zapewne masz na myśli Tosie i Polę. Widzisz - kiedy zabrałyśmy do dt Tosię i Polę, to faktycznie kolejność była taka, że najpierw Gonia stwierdziła "bierzemy" (Polę), bo zabranie Tosi było uzgodnone,, a dopiero potem poprosiłam o głosowanie w fundacji, czy fundacja sfinansuje zabiegi wet przy tych suczkach. Robiłam to jednak od razu z założeniem - całkiem poważnym - że FA się nie zgodzi i JA PO PROSTU SAMA ZA TO WSZYSTKO ZAPŁACĘ (jesli nie będzie wyjścia). I nadal jestem gotowa to zrobić i jestem na to przygotowana. Nie byłabym jednak w stanie sfinansować jeszcze paszportu, szczepień i chipu Demo. Nie mogę więc decydować, skoro w razie negatywnej decyzji fundacji nie będę w stanie zaproponowac pokrycia tych kosztów. A dwojga ludzi majacych prawo głosu nie ma do niedzieli. Poza tym wyjazd za granice to nie jest zwykła adopcja i uważam że decydowac powinna osoba która wątek założyła i jest w fundacji. To jeszcze tylko dwa dni - supergoga wróci i weźmie rzecz w swoje ręce:) Quote
PaulinaT Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Wiesz dobrze, że popieram obie te decyzje - i dotyczącą Tosi i Poli. Obie bardzo potrzebowały pomocy i nie powinny były być dłużej w tym schronie. Uważam jednak, że mogłaś poinformować o wszystkim supergogę. Choćby napisac sms. Tak, żeby być wobec niej ok. Demo też powinien jak najszybciej opuścić schroniskowy boks. Ja na pewno będę głosowała ZA. Jeśli tylko - co już pisałam - kwestie formalne będą w porządku. Quote
basiaap Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Napisałam, ale skasowałam. to nie dotyczy Demo, więc... Przez dwa dni nic sie nie zmieni w jego sprawie, supergoga wraca w niedzielę i zajmie sie wszystkim. Quote
Recommended Posts