Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='karusiap']jest piekny...niestety starajac sie wyadoptowac z hotelu dobka i dwa prawie dobki wiem jak jest ciezko....ale na pewno mu sie uda![/quote]

Jeśli go licho wie kto szybciej stamtąd nie weźmie... Pies jest atrakcyjny.

• Replies 140
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Vika_Bari']Podnosze Demo. Kto może dać domek tymczasowy bo jestem teraz trochę zapsiona?[/quote]

Tymczas by się przydał, wtedy choć mozna by go wykastrować, i na spokojnie psu bez jajek domku szukać...

Posted

[quote name='aisaK']Słuchajcie, pytają mnie z org. niemieckiej czy udałoby się go przygotować do wyjazdu i zawieśc do Opola na 3 września rano?[/quote]

Aisa, dzięki Ci, ale nie ma takiej mozliwości, żebyśmy dali radę to zrobić i to jeszcze do 3 września... Problem zaczyna sie od tego, że nie mamy kompletnie gdzie go przetrzymać po kastracji, a już jazda do Opola jest niewykonalna niestety...
Może gdyby była Goga i Jej Tz.. chociaż Ona to i tak ma młynek i bez tego ... i w ogóle wiecej osób... ale większosć na zasłuzonych wakacjach... Ja nie dam rady, choćbym nie wiem jak chciała...
W zwiazku z czym nawet już nie pytam, co to za organizacja, bo i tak nic z tego nie będzie...

Posted

Widziałam dziś Demo...
zabierałyśmy z ciotką Gonią dwa inne psiaki z tego schronu do dt...
Demo rozpaczliwie prosił... pół ciałka wyciągnął przez kraty... łepek, łapki... nic nie mogłyśmy poki co zrobić dla niego:-(
tamte pojechały z nami, on nie...
paskudne uczucie

Posted

Mamy dom dla Demo!
Org. niemiecka znalazła dla niego dom!
teraz trzeba go przygotowac i jak Olena bedzie wiozła szczeniaki do berlina to go wezmie...
Co wy na to? ;)

Posted

[quote name='aisaK']Mamy dom dla Demo!
Org. niemiecka znalazła dla niego dom!
teraz trzeba go przygotowac i jak Olena bedzie wiozła szczeniaki do berlina to go wezmie...
Co wy na to? ;)[/quote]

A kiedy Olena by jechała?
Przygotowania - co dokładnie?

Posted

[quote name='basiaap']Widziałam dziś Demo...
zabierałyśmy z ciotką Gonią dwa inne psiaki z tego schronu do dt...
Demo rozpaczliwie prosił... pół ciałka wyciągnął przez kraty... łepek, łapki... nic nie mogłyśmy poki co zrobić dla niego:-(
tamte pojechały z nami, on nie...
paskudne uczucie[/quote] Masz rację, że paskudne uczucie :shake: Cały czas mam jego obraz przed oczami. Próbowałam znaleźć mu dt, ale na razie nic z tego :shake:
Zdaje się, że Olena jedzie z Tessą i szczeniorami 15 września.
Demo powinien mieć komplet szczepień, czip i paszport. Boję się, że ktoś go weźmie bez naszej wiedzy, a nie daj Boże psiak trafi do kojca lub na łańcuch.
Ludzie, myślcie. To tylko 2 tygodnie....

Posted

[quote name='GoniaP']Masz rację, że paskudne uczucie :shake: Cały czas mam jego obraz przed oczami. Próbowałam znaleźć mu dt, ale na razie nic z tego :shake:
Zdaje się, że Olena jedzie z Tessą i szczeniorami 15 września.
Demo powinien mieć komplet szczepień, czip i paszport. Boję się, że ktoś go weźmie bez naszej wiedzy, a nie daj Boże psiak trafi do kojca lub na łańcuch.
Ludzie, myślcie. To tylko 2 tygodnie....[/quote]

Gosiu, to są koszty, decyzję może podjać wyłącznie fundacja, nie ja... Ja mogłabym takową podjąć, gdybym w razie czego była w stanie sama za to zapłacić, a w tej chwili nie jestem. Supergoga wraca w weekend z wakacji i na pewno się sprawą zainteresuje i ustali co trzeba z kim trzeba. Mam nadzieję, że wszystko się uda....

Posted

[quote name='basiaap']Gosiu, to są koszty, decyzję może podjać wyłącznie fundacja, nie ja... Ja mogłabym takową podjąć, gdybym w razie czego była w stanie sama za to zapłacić, a w tej chwili nie jestem. Supergoga wraca w weekend z wakacji i na pewno się sprawą zainteresuje i ustali co trzeba z kim trzeba. Mam nadzieję, że wszystko się uda....[/quote]
Myślę ze te koszty leżą w granicach możliwości Fundacji - podobnie jak utrzymanie tymczasowiczów.
Oczywiście konieczne jest aby spełnione były pewne warunki (czyli np. wgląd w umowe i wiadomości o psie PO adopcji).

Posted

[quote name='PaulinaT']Myślę ze te koszty leżą w granicach możliwości Fundacji - podobnie jak utrzymanie tymczasowiczów.
Oczywiście konieczne jest aby spełnione były pewne warunki (czyli np. wgląd w umowe i wiadomości o psie PO adopcji).[/quote]

Zapewne masz na myśli Tosie i Polę.
Widzisz - kiedy zabrałyśmy do dt Tosię i Polę, to faktycznie kolejność była taka, że najpierw Gonia stwierdziła "bierzemy" (Polę), bo zabranie Tosi było uzgodnone,, a dopiero potem poprosiłam o głosowanie w fundacji, czy fundacja sfinansuje zabiegi wet przy tych suczkach. Robiłam to jednak od razu z założeniem - całkiem poważnym - że FA się nie zgodzi i JA PO PROSTU SAMA ZA TO WSZYSTKO ZAPŁACĘ (jesli nie będzie wyjścia). I nadal jestem gotowa to zrobić i jestem na to przygotowana.
Nie byłabym jednak w stanie sfinansować jeszcze paszportu, szczepień i chipu Demo. Nie mogę więc decydować, skoro w razie negatywnej decyzji fundacji nie będę w stanie zaproponowac pokrycia tych kosztów. A dwojga ludzi majacych prawo głosu nie ma do niedzieli. Poza tym wyjazd za granice to nie jest zwykła adopcja i uważam że decydowac powinna osoba która wątek założyła i jest w fundacji.

To jeszcze tylko dwa dni - supergoga wróci i weźmie rzecz w swoje ręce:)

Posted

Wiesz dobrze, że popieram obie te decyzje - i dotyczącą Tosi i Poli. Obie bardzo potrzebowały pomocy i nie powinny były być dłużej w tym schronie.
Uważam jednak, że mogłaś poinformować o wszystkim supergogę. Choćby napisac sms. Tak, żeby być wobec niej ok.

Demo też powinien jak najszybciej opuścić schroniskowy boks.
Ja na pewno będę głosowała ZA.
Jeśli tylko - co już pisałam - kwestie formalne będą w porządku.