supergoga Posted September 26, 2007 Author Posted September 26, 2007 Czy sa jakieś wieści. Bo jego kolega, który z nim jechał razem - ma juz necie swoje fotki. A my nic nie wiemy o Demusiu? Quote
GoniaP Posted October 2, 2007 Posted October 2, 2007 Demo jest tu: http://www.dobermann-nothilfe.de/Rheinland-Pfalz.htm Quote
supergoga Posted October 5, 2007 Author Posted October 5, 2007 Na tej stronie jest tylko dość wiekowa informacja o Demo, że jest w schronisku w Polsce i że 18.09 przyjedzie dio Niemiec. Nic na temat dalszego losu. Na wątku trójłapkowca, który z nim jechał sa info z domu i jest też info, że Demo ma dom. Tylko dlaczego nic o tym nie wiadomo. Trochę mnie to martwi. Quote
GoniaP Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 [quote name='supergoga']Na tej stronie jest tylko dość wiekowa informacja o Demo, że jest w schronisku w Polsce i że 18.09 przyjedzie dio Niemiec. Nic na temat dalszego losu. Na wątku trójłapkowca, który z nim jechał sa info z domu i jest też info, że Demo ma dom. Tylko dlaczego nic o tym nie wiadomo. Trochę mnie to martwi.[/quote] Napiszę dziś do Pani, która była odpowiedzialna za tę adopcję. Słyszałam jednak, że Demo ma się dobrze. Quote
GoniaP Posted October 6, 2007 Posted October 6, 2007 Napisałam (tzn. TZ napisał) Sehr geehrter Herr Koch, Ende September ist zu Ihnen ein Dobermann-Demo angekommen. In Polen hat Demo viele Herzen gebrochen darum moechten wir Ihnen herzlich bitten um ein paar Informationen wie ihm gehts. Ist schon Demo bei der neue Familie oder ganze Zeit bei der ersatz Familie? Auf der www Seite ist Ihre Adresse und ein paar altes Fotos,darum moechte ich Sie bitten um, wenn das moglich waere,ein paar neues Fotos und Informationen ueber Demo. Das ist erste unsere auslaendische Adoption darum sind wir ein bishen augeregt, dass wir noch keine Nachrichten bekommen haben. Besten Dank im voraus. [FONT="]Mit freundlichen Gruessen, Czekamy na odpowiedź... [/FONT] Quote
GoniaP Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Dostałam odpowiedź: Hallo Demo wurde heute an die Familie vermittelt, die ihn seit zwei Wochen zur Pflege hatte. Demo geht es dort gut. Er hat einen kleineren Freund, und eine Katze. Auch mit den beiden Kindern gibt es keine Probleme. Wir waren letztes und dieses Wochenende dort. Ich sende später eine Weiterleitungsmail mit einem Foto. Ich habe heute dort gesagt, daß die Leute uns noch ein paar Bilder senden sollen. Demo wurde bereits kastriert. Er ist vom Wesen Fremden gegenüber ängstlich und ist bereits sehr auf seine Familie fixiert. Quote
dzodzo Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 pewnie kązdy miał niemca w szkole ale pozwole sobie przetłumaczyć: "Demo przebywa obecnie u rodziny, która opiekuje się nim od 2 tygodni.Czuje się tam dobrze.Ma małego kolegę i kota.Nie ma także problemów z 2dzieci , które tam są.Bylismy tam ostatnio i także w ten weekend.Prześle póxniej maila z foto oraz popose opiekunów DEmo o kolejne fotki.Wkrótce Demo będzie kastrowany." No i że przywiązał sie do tej rodziny swojej. Quote
PaulinaT Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 Dzięki dzodzo - ja z niemca ani mru-mru ;-) To jest domek stały czy tymczasowy? Ale słodzias - taki na wyrku rozciągnięty :loveu: Quote
supergoga Posted October 7, 2007 Author Posted October 7, 2007 Dziękuję za wieści. Ciesze się że ma się dobrze. Mam nadzieję, że trafi wreszcie do własnego domu, bo szkoda psa. Quote
dzodzo Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 w sumie nie jest tam jasno napisane, czy to DT czy DS ale pewnie sie wkrótce dowiemy Quote
GoniaP Posted October 7, 2007 Posted October 7, 2007 dzodzo napisał(a):w sumie nie jest tam jasno napisane, czy to DT czy DS ale pewnie sie wkrótce dowiemy Jak TZ mi tłumaczył, to powiedział DS. Quote
basiaap Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 No cóż, ja nie miałam niemca w szkole na przykład:eviltong: i ni w ząb nie rozumiem:roll: Dobrze, że TZ Goni czytaty i pisaty po niemiecku:lol: To Demo ma DT czy DS??? Quote
aisaK Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Wybaczcie, że nic nie pisałam... Jakbyście chciały jakies info o Demo i coś przetłumaczeyć to piszcie na PW lub na meil: [email protected] A teraz informacje oraz zdjęcia Demo (bez twarzy, z buziami z nowego domku- moge przesłać na meila) Demo jest juz w domu stałym. Na początku miał to byc tymczas, ale oczywiście (jak było podejrzane) dom tymczasowy zakochał sie w Demo i Demo został już na zawsze w domu jako domu stałym. Wg domku Demo to anioł, nie pies! Kochany, kocha wszystko i wszystkich...istny ideał! Quote
basiaap Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Oj, fajnie:multi: Demuś znalazł swoją przystań! Bardzo się cieszę, biedak tak rozpaczliwie prosił i wyciągał łapki na całą długość przez kraty boksu... ale to już przeszłość, teraz ma kanapę:loveu: Naprawdę bardzo się cieszę!!! Quote
Recommended Posts