Jump to content
Dogomania

Pręgowano-szylkretowo-niebiesko-czarno-pieprzna galeria xD

Recommended Posts

Posted

niedzwiadek:) napisał(a):
Wywieszone jezory, oczy zamkniete, jakosc w miare;)

Sproboje troche porobic bez zoom'u na recznych ustawieniach...

No, nie jest tak źle ! :multi:
Czyli jednak się da ;)

Zgłaszasz panienkę do Warszawy?

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Justa nie mam pojecia:roll:, trudno mi teraz cokolwiek powiedziec, bo troche zawalilam szkole (:evil_lol:) i moja mama nie chce narazie sluchac o nieczym innym tylko szkola... Jak wszystko wyprostuje to z nia pogadam (wkoncu to ona placi za wystawy), marzy mi sie Ml.Ch.PL ale czas leci, a w tym kierunku malo samo sie robi:roll:, Hebe w piatek skonczyla 11 m-cy;). Pozyjemy, zobaczymy narazie nic nie wiem...

Posted

Warszawa dopiero w lipcu, także masz jeszcze trochę czasu aby ogarnąc się w szkole ;)
Od wakacji też Ci się coś należy, prawda? :razz:

Posted

Justa zrobilam "ladne" fotki;), jak mnie najdzie to je obrobie i wstawie tu i do kalendarza...

Pamietaj, że kalndarz tylko do końca maja ! ;)
Czekamy na efekty :cool3:

Posted

Justa napisał(a):
Pamietaj, że kalndarz tylko do końca maja ! ;)
Czekamy na efekty :cool3:

Fotki juz dodane;), mozesz zobaczyc moje wypociny na proanimals. Mozna dodac wiecej niz 10 fotek? Ile musza miec sznaucry zeby zrobili nam kalendarz?

Posted

Fotki juz dodane;), mozesz zobaczyc moje wypociny na proanimals. Mozna dodac wiecej niz 10 fotek? Ile musza miec sznaucry zeby zrobili nam kalendarz?

Widziałam ! No, jak widzisz da się zrobić fajne fotki Twoim aparatem ! :multi:
Można dodać, ale trzeba jakiegos tam sms-a wysłać (na stronie głównej jest o tym mowa)
Podobno 120 fotek od 30 osób.
Nie wiem co z tego wyjdzie, ogólnie jakaś mała frekwencja też na inne rasy także może obniża progi (szczególnie, że tylko do końca maja..)

Posted

Mudik witamy:loveu:, wpadlam tu niczym w przeciagu wrzucilam troche foteczek i za 10min lecimy na dzialeczke, biore aparat moze cos sie cyknie.

Dzisiaj mam dzien chwalenia sie, wiec sie bede chwalic:lol:. Pierwsza rzecz to moja mama kupila samochodzik:multi:, mamy nowa cytryne C3 w kolorze piasku, teraz nie bedzie zadnego problemu zeby wybrac sie z psami na plaze niestrzezona i pojechac na wystawe:razz:.
Druga rzecz Scooby nauczyl sie pieknie chodzic przy nodze bez smyczy, Hebe jescze jest na to za mala i nie moze bez smyczy wyrobic w jednym miejscu. Hebe z kotami dogaduje sie coraz lepiej Toli i Pyzy nie zaczepia, jednak ciagle intryguje ja negatywnie nastawiony Czipi:roll:, ja rozumiem, ze to dwa rozne zwierzaki i trudo jest im sie dogadac, ale zeby az tak? Hebe podcodzi do Czipa i zaczyna machac ogonem, jemu sie to wcale nie podoba wiec ostrzegawczo wlacza swoj ogon, na to Hebe widzi, ze on tez sie "cieszy", wiec siada i chca dac mu lape, on widzi psa machajacego lapa wiec strzela jej swoja jak z procy w pysk i ucieka:roll:,ona ma dluga gesto brode, on nie uzywa pazurow wiec zaden na tym nie cierpi, ale sytuacja sie powtarza i powtarza, ani jeden ani drugi sie nie moze nauczyc. Nie wiem jak to sie stalo, ze Pyza i Tola jednak potrafia zrozumiec psa. Hebe cieczke miala od razu jak do nas przyjechala i jestem tego na 90% pewna:roll:, miala mwszystkie mozliwe tego objawy, ktorych teraz wogole nie ma, mialam szczescie, ze nic sie nie przytrafilo, ale z drugiej strony nie tylko moja w tym wina bo ja nigdy suki nie mialam, a ona z cieczka przyjechala wiec nie wiefdzialam jak wyglada przed a jak w trakcie, gdyby teraz dostala to napewno bym poznala...

Lece na dzialeczke ciaaaaaaaaaaaao;)

Posted

śliczne foteczki:loveu:to co ona w ogóle nie krwawiła:crazyeye:Przecież podczas snu pies aż tak się nie myje i na posłanku powinna być choć plamka!!!!!!!no i Twój psiak pomimo tego że kastrowany i tak by się za nią uganiał:p

jak to było,bo strasznie ciekawa jestem;)

Posted

Gass skoros taka ciekawa to napisze;). Hebe przyjechala do nas jako 9 miesieczny psiak. Scooby nie jest dla mnie zadnym wyznaczniekiem jezeli chodzi o cieczke bo on naprawde wogole nie reaguje:shake:, normalnie bawi sie z sukami z cieczka i nie ma zadnych zapedow do czegos innego. Wracajac do Hebe, byla podpuchnieta (porownujac z jej terazniejszym stanem), wypinala sie psom, odginajac ogon (sporadycznie, lacznie moze z 5razy) i niejednokrotnie podrozowaly za nami jakies przybledy, Hebe spi na wzorzystym,ale calym czarnym legowisku, ktore non stop pralam (zdarzalo jej sie na nie popuscic po zmianie domu) i nie udalo mi sie nic zaobserwowac, oba moje psy ciagle sie pucuja, wiec nie jestem pewna czy w dzien moglaby cos ubrudzic, dywany w domu to przewaga rubinowej czerwieni/bordo. Jestem pewna na 90% bo to wygladalo na taka typowa cieczke, ale jak do nas przyjechala wogole jej nie sprawdzalam, zaczelam jak skonczyla 10 m-cy. Dosyc czesto sie zdarza, ze suki maja opozniona pierwsza cieczke, ktora potrafi pojawic sie nawet po skonczeniu roku. Pozyjemy, zobaczymy, wet mowil zeby sie nie martwic, zaden pies z nia nie kopulowal wiec nie ma problemu, a jak sie troche spozni to tez nic sie nei stanie, powiedzial, ze jak do 13-14 miesiaca nic sie nie pojawi to zeby sie odezwac...

Posted

Gass skoros taka ciekawa to napisze;). Hebe przyjechala do nas jako 9 miesieczny psiak. Scooby nie jest dla mnie zadnym wyznaczniekiem jezeli chodzi o cieczke bo on naprawde wogole nie reaguje:shake:, normalnie bawi sie z sukami z cieczka i nie ma zadnych zapedow do czegos innego. Wracajac do Hebe, byla podpuchnieta (porownujac z jej terazniejszym stanem), wypinala sie psom, odginajac ogon (sporadycznie, lacznie moze z 5razy) i niejednokrotnie podrozowaly za nami jakies przybledy, Hebe spi na wzorzystym,ale calym czarnym legowisku, ktore non stop pralam (zdarzalo jej sie na nie popuscic po zmianie domu) i nie udalo mi sie nic zaobserwowac, oba moje psy ciagle sie pucuja, wiec nie jestem pewna czy w dzien moglaby cos ubrudzic, dywany w domu to przewaga rubinowej czerwieni/bordo. Jestem pewna na 90% bo to wygladalo na taka typowa cieczke, ale jak do nas przyjechala wogole jej nie sprawdzalam, zaczelam jak skonczyla 10 m-cy. Dosyc czesto sie zdarza, ze suki maja opozniona pierwsza cieczke, ktora potrafi pojawic sie nawet po skonczeniu roku. Pozyjemy, zobaczymy, wet mowil zeby sie nie martwic, zaden pies z nia nie kopulowal wiec nie ma problemu, a jak sie troche spozni to tez nic sie nei stanie, powiedzial, ze jak do 13-14 miesiaca nic sie nie pojawi to zeby sie odezwac...

to wydaje mi się,że miała;)ciesz się bo teraz będziesz miała troche spokoju do następnej:evil_lol:
Tylko szkoda ,że tamci właściciele nic Ci nie powiedzieli:roll:

Posted

gassira napisał(a):
śliczne foteczki:loveu:to co ona w ogóle nie krwawiła:crazyeye:Przecież podczas snu pies aż tak się nie myje i na posłanku powinna być choć plamka!!!!!!

A co to za nowa teoria :crazyeye::crazyeye:
Moja sunia w ogóle nie plamiła, sama ładnie się wylizywała. Nawet jak sapała to nie było ani jednej plamki, a spała na białej pościeli więc na 100% bym to widziała

niedzwiadek pierwsza cieczka Moli była dziwna. Najpierw miała takie upławy w kolorze jasno różowym, ja myślałam że to już to ale później była przerwa może z 2 tygodnie no i wtedy zaczęła się często lizać a psy się zaczęły za nią uganiać. Nic nie poplamiła a miała cieczkę. U niej w ogóle było trudno rozpoznać kiedy ma cieczkę bo nie dawała jakiś wyraźnych znaków tylko widziałam po zachowaniu psów że już się zbliża albo już jest ;)
teraz jest 2 dzień po sterylizacji :multi: więc koniec z takimi problemami ;)

Posted

smallpati napisał(a):
A co to za nowa teoria :crazyeye::crazyeye:
Moja sunia w ogóle nie plamiła, sama ładnie się wylizywała. Nawet jak sapała to nie było ani jednej plamki, a spała na białej pościeli więc na 100% bym to widziała

niedzwiadek pierwsza cieczka Moli była dziwna. Najpierw miała takie upławy w kolorze jasno różowym, ja myślałam że to już to ale później była przerwa może z 2 tygodnie no i wtedy zaczęła się często lizać a psy się zaczęły za nią uganiać. Nic nie poplamiła a miała cieczkę. U niej w ogóle było trudno rozpoznać kiedy ma cieczkę bo nie dawała jakiś wyraźnych znaków tylko widziałam po zachowaniu psów że już się zbliża albo już jest ;)
teraz jest 2 dzień po sterylizacji :multi: więc koniec z takimi problemami ;)

to nie nowa teoria tylko doświadczenia nie tylko moje;)
znajomi właściciele bardzo czystych suczek(chodzi o cieczkę)plamki widzą właśnie po nocy,gdy pies śpi to nie myje się tak często jak za dnia.O to mi chodziło!!!!!!a nie o tworzenie jakiś teorii:roll:sama przeżyłam dopiro jedną cieczkę dlatego się nią interesuje!

Posted

gassira napisał(a):
to nie nowa teoria tylko doświadczenia nie tylko moje;)
znajomi właściciele bardzo czystych suczek(chodzi o cieczkę)plamki widzą właśnie po nocy,gdy pies śpi to nie myje się tak często jak za dnia.O to mi chodziło!!!!!!a nie o tworzenie jakiś teorii:roll:sama przeżyłam dopiro jedną cieczkę dlatego się nią interesuje!

To zależy od suki. Suki duże więcej plamią niż małe. Moja ma 1,5 roku więc cieczek miała kilka ale ani razu nie poplamiła nic. Obawiałam się tego, kupiłam jej majtki nawet ale były zbędne, Moli wyciągała tylko z nich wkładkę i ja szatkowała :evil_lol: Później przestałam ubierać majtki, a plam nie było. Bałam się na początku pierwszej cieczki ale wszystko ładnie poszło, Moli była samowystarczalna jeśli chodzi o mycie się. Ja się bałam pierwszej cieczki, gównie tego plamienia, już nie wspomnę o tacie :evil_lol: który z nią jest jak ja jadę na uczelnie, ale jak pisałam, zero plam przez dzień i w nocy.
;) tylko z psami bez smyczy był problem :angryy: bo nie dawały się nawet suni wysiusiać, a ja byłam wykończona odpędzaniem kilku psów na raz,po za tym ona się tym stresowała bardzo i dlatego zdecydowałam się na sterylizacje.

• 3 weeks later...