Jump to content
Dogomania

Ramzes-dobermaniatko-ledwo slysze,malo widze a i tak mam cudowny dom:):):)DZIEKUJEMY!

Recommended Posts

• Replies 765
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzięki :) Ramzes błyskawicznie opanował "siad" i "łapa" - co oznacza, że smakołyk w drodze :) nawet po kilka razy na dzień wykonuje ten gest (sygnalizuje tak też, że czas na obiad w - zwłaszcza jak siedzę przed komputerem) - ale nie oznacza to, że 50 razy na dzień dostaje ciastko - za to w większości jest tulony albo się z nim leży na ługu :) uwielbia to i jeszcze go głaskać po brzuszku :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

pieski czynnie uczestniczą w przygotowaniach (zwłaszcza leżąca Nemezis :) i mikołajkowy Ramzes) - zatem życzy Wam Wesołych Świąt:loveu::loveu: I Szczęśliwego Nowego Roku - aby wszystkie psiaki znalazły kochający domek :loveu::loveu::oops::oops:

(czuwająca Nemusia)

Posted

ja dzisiaj mam ubaw :) najpierw asysta przy robieniu pierogów i sernika :) następnie zaciekawiony Ramzes patrzył się co też wynoszę z poddasza i zawieszam na schodach ... zatem ....

....

zaświeciłam te lampki dzwoneczki (niebieskie) i oszalał :) jaka radość!!! 20 razy wchodzenie/schodzenia po schodach (dałam tryb wygaszania) i obserwowania cóż to jest - zmęczony położył się :)

• 4 weeks later...
Posted

dzisiaj była kąpiel Ramzesa - oj jaki grzeczny, ułożony a jak mu się podobało suszenie suszarką - tak sobie usiadł jak mały hrabia i czekał aż się go podsuszy :) dosłownie aniołek :) niestety bez fotek - możliwości były ograniczone :/

Posted

głuchy nadal biduś (uszka czyste a czyściłam mu tylko raz na początku) i dlatego mu pewnie nie przeszkadzała suszarka:loveu::loveu:
wzrok sokoli - widzi wszystko, zwłaszcza jak w ciemności po cichu (zapominam, że głuchy) idę na dół do kuchni to od razu za mną, zresztą sprawdzałam go kilka razy dzięki Bogu nie jest ślepy
dziwne ruchy się skończyły, ale to już jakiś czas temu (pewnie uczy się od Nemezis poprawnego chodzenia)
jedynie z radości to zataczanie kółek, ale to już taka uroda bo nie merda ogonkiem
ogólnie okaz zdrowia i prawidłowo
Próbuje rządzić (są starcia z Nemezis i biedak ma ślady walki na ciele w postaci małych zadrapań - Neme nic bo tłusta), ale mu się nie pozwala (za pewny jest już:evil_lol::evil_lol:)

Posted

Zdenerwowałam się:angryy::angryy::angryy: Koleżanka do mnie z tekstem po co kastruję dobermana przecież pies jak jest wykastrowany jest agresywny i ona by tego nie zrobiła bo to strach:mad::mad::mad::mad:

No co za mentalność ludzka!!!!! Zajmuję się rasą od ponad 10 lat i nie widzę żadnej agresji przy odpowiednim wychowaniu, Neme wysterylizowana i ile mniej problemów a ta mi tutaj z takim tekstem wyskakuje .... ehhhhhhhhh