Gemini666 Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 i tak w nocy śpi w koszyku :) woli swój kocyk, ale w dzień .... w dzień mu wolno :) Quote
Klementynkaa Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 znalazłam artykuł nt pracy z głuchym psem, może się przyda :) TUTAJ Quote
Gemini666 Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 dzięki :) Ramzes błyskawicznie opanował "siad" i "łapa" - co oznacza, że smakołyk w drodze :) nawet po kilka razy na dzień wykonuje ten gest (sygnalizuje tak też, że czas na obiad w - zwłaszcza jak siedzę przed komputerem) - ale nie oznacza to, że 50 razy na dzień dostaje ciastko - za to w większości jest tulony albo się z nim leży na ługu :) uwielbia to i jeszcze go głaskać po brzuszku :loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Gemini666 Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 pieski czynnie uczestniczą w przygotowaniach (zwłaszcza leżąca Nemezis :) i mikołajkowy Ramzes) - zatem życzy Wam Wesołych Świąt:loveu::loveu: I Szczęśliwego Nowego Roku - aby wszystkie psiaki znalazły kochający domek :loveu::loveu::oops::oops: (czuwająca Nemusia) Quote
karusiap Posted December 21, 2007 Author Posted December 21, 2007 Sylwia jeszcze raz dziekuje,ze Ramzio bedzie mial swoje pierwsze cudowne Swieta w kochajacym,cieplym domku:multi::loveu: Quote
Gemini666 Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 ja dzisiaj mam ubaw :) najpierw asysta przy robieniu pierogów i sernika :) następnie zaciekawiony Ramzes patrzył się co też wynoszę z poddasza i zawieszam na schodach ... zatem .... .... zaświeciłam te lampki dzwoneczki (niebieskie) i oszalał :) jaka radość!!! 20 razy wchodzenie/schodzenia po schodach (dałam tryb wygaszania) i obserwowania cóż to jest - zmęczony położył się :) Quote
karusiap Posted December 22, 2007 Author Posted December 22, 2007 Pierwsze Swieta:)trzeba aktywnie uczestniczyc:loveu::multi::multi: Quote
karusiap Posted December 25, 2007 Author Posted December 25, 2007 skad ja to znam:diabloti:a moze akurat uda sie cos wyzebrac:evil_lol: Quote
aisaK Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 Nasz kochany Ramzesik! miał ochote na karpika?:evil_lol: Quote
karusiap Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 kochani co tam u Was slychac??jak psiaki?? Quote
Gemini666 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 aaaa - z powodu sesji i zaliczeń nic nie piszę z Ramzesem wszystko ok - parę fotek pieszczocha (Czyli żadna nowość) - grzeje się teraz na łóżku a zaraz idziemy na spacerek :) I dostał niedużą kość cielęcą, ale mu biedakowi siadła na żołądku i były niespodzianki w nocy i rano (muszę mu dawać jeszcze mniejszą) filmik http://pl.youtube.com/watch?v=HSuq8mPjts8 Quote
Gemini666 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 czekamy naturalnie aż wszystko pozdaję i będę mieć wolne - czeka nas kastracja Ramzesa a potem szczepienia obydwu na wściekliznę Quote
karusiap Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 a no tak,bo to juz niedlugo czas az nasz mlodziak straci swa meskosc:cool3: Sylwia wiem co czujesz,powodzenia w sesji!!!!i calusy dla psiakow no i mamy:p Quote
Gemini666 Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 również powodzenia - psie mamy pozdrawiają :loveu: Quote
Dea Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Oj żeby Ramzes wiedział co mu szykujesz to by się tak nie przytulał:evil_lol: Quote
Gemini666 Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 dzisiaj była kąpiel Ramzesa - oj jaki grzeczny, ułożony a jak mu się podobało suszenie suszarką - tak sobie usiadł jak mały hrabia i czekał aż się go podsuszy :) dosłownie aniołek :) niestety bez fotek - możliwości były ograniczone :/ Quote
karusiap Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 Ramzio czyscioszek:loveu: a jak tam Ramzio radzi sobie jesli chodzi o wzrok i sluch? Quote
Gemini666 Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 głuchy nadal biduś (uszka czyste a czyściłam mu tylko raz na początku) i dlatego mu pewnie nie przeszkadzała suszarka:loveu::loveu: wzrok sokoli - widzi wszystko, zwłaszcza jak w ciemności po cichu (zapominam, że głuchy) idę na dół do kuchni to od razu za mną, zresztą sprawdzałam go kilka razy dzięki Bogu nie jest ślepy dziwne ruchy się skończyły, ale to już jakiś czas temu (pewnie uczy się od Nemezis poprawnego chodzenia) jedynie z radości to zataczanie kółek, ale to już taka uroda bo nie merda ogonkiem ogólnie okaz zdrowia i prawidłowo Próbuje rządzić (są starcia z Nemezis i biedak ma ślady walki na ciele w postaci małych zadrapań - Neme nic bo tłusta), ale mu się nie pozwala (za pewny jest już:evil_lol::evil_lol:) Quote
karusiap Posted January 28, 2008 Author Posted January 28, 2008 a to urwis...kurcze no nie ladnie Ramzio:mad:Nemezis Cie tak pieknie do domku przyjela,a Ty co robisz....ehhh mlode to , to mysli,ze mu wszytsko wolno:evil_lol: Quote
Dea Posted January 28, 2008 Posted January 28, 2008 No to ja nie wiem czy on tej głuchoty nie symuluje:diabloti:, skoro jakoś słyszy w nocy we śnie jak idziesz do lodówki:evil_lol: Quote
Gemini666 Posted January 29, 2008 Posted January 29, 2008 Zdenerwowałam się:angryy::angryy::angryy: Koleżanka do mnie z tekstem po co kastruję dobermana przecież pies jak jest wykastrowany jest agresywny i ona by tego nie zrobiła bo to strach:mad::mad::mad::mad: No co za mentalność ludzka!!!!! Zajmuję się rasą od ponad 10 lat i nie widzę żadnej agresji przy odpowiednim wychowaniu, Neme wysterylizowana i ile mniej problemów a ta mi tutaj z takim tekstem wyskakuje .... ehhhhhhhhh Quote
Gemini666 Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 z serii "kota nie ma ... myszy harcują" (Nemezis: Kto śmie mi przeszkadzać?) (Ramzes: Proszę nie zrzucaj mnie z łożka :) ) (Nooo nareszcie sobie poszła :) ) Quote
karusiap Posted February 1, 2008 Author Posted February 1, 2008 jaki dobermani raj:loveu::loveu:a jak duzo miejsca na wiecej dobermanow:loveu::loveu::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts