Jump to content
Dogomania

Ramzes-dobermaniatko-ledwo slysze,malo widze a i tak mam cudowny dom:):):)DZIEKUJEMY!

Recommended Posts

• Replies 765
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

przyjechał do nas jakiś facet (od weta Kani z Krzeszowic) i pyta się czy on mógłby dopuścić Ramzesa ze swoja suczką :D
Mama mu życzyła powodzenia :D

Ciekawe czy mu wet powiedział, że Ramzes nie słyszy :) Nie ważne - i tak odjechał z kwitkiem :)

ale za to Ramzes mu się bardzo podobał :)

Posted

no nie? mama nie pytała o szczegóły, ale ciekawi mnie ile ta suczka ma lat - przecież lepiej dla niej jakby ją wysterylizować: zdrowiej, mniej problemów (sama o tym wiem najlepiej, ale Nemezis nigdy nie chciała być matką :D)

Posted

niestety obok bydlakow,ktorzy zarabiaja na swoich "maszynkach do rodzenia szczeniakow" sa tez tacy co np. daja ogloszenie,ze ich ukochany pies szuka zonki bo pragna miec po nim potomka:angryy:ehhh ciekawe wlasnie czy zastanowil by sie nad tym,ze Ramzio nie slyszy czy olal,bo przeciez wcisnie szczeniaka i np obnizy cene,a potem kolejny dobek wyladuje w schronie.....

• 3 weeks later...
Posted

prócz dzisiejszej walki psów - którą zaczęła Nemezis, ale wygrał w sumie Ramzes (chociaż jak rozdzielałam, to on nie doskakiwał do Nemezis tylko się wystraszył bo jej trochę wargę uszkodził i biedny uciekł) wcześniej była sielanka

• 3 weeks later...
Posted

gonitwa za głuchelcem - urządził sobie rajd po wsi - jak kaskader na styk zamknięcia bramy przeleciał:mad::mad:

sąsiedzi mieli ubaw bo chciał się ze wszystkimi bawić :diabloti:

• 2 weeks later...
Posted

Gemini666 napisał(a):
czujemy się dobrze :) może potem będą jakieś fotki :)

O tak o tak :multi:
Dawno u Was nie byłam :oops:, a tu takie atrakcje :evil_lol:

No pięknie sobie czas "umilacie": walki psów, fiesta de san fermin z Ramzesem na przedzie :lol:
Ładnie ładnie... ;)

Posted

:D i karczycho mu się zwija - dobrze, będzie budzić respekt :) nie może być chudzina - przybiera na wadze (w granicach rozsądku) i ma apetyt :) co mnie cieszy - teraz wygrzewa się na łóżku przed pójściem spać do koszyczka :)

• 3 weeks later...
Posted

mój Ramzes zgłupiał - nawet Nemezis nie porywała się na takie coś - wyszukał na działce jeża i wziął go do pyska jak gdyby nigdy nic (czucia nie ma czy co? przecież te kolce są okropne) i chodził z nim przed domem jak z piłką - musiałam stworzonko ratować (żyje) i popatrzeć czy ten mały głupek się nie pokaleczył, jeszcze jutro trzeba pryskać go preparatem na pchły ... i skubaniec nie chciał oddać tego jeża

Posted

hehehe :D to mało widzisz to bł chyba chwyt reklamowy :D zauważył jeża z odległości 50 metrów o 23 w nocy kiedy teren nie był oświetlony - ja już myślałam, że to kot :D może on jakąś infrawizję ma w oczach :D

Posted

ehh jak oduczyć Ramzesa, aby nie gryzł prania? co wieszam to zawsze coś ściągnie i pogryzie :/ Dałam mu w zastępstwie taką szmatę nawet, ale on niszczy pranie :( Nie mam już pomysłów

Posted

Hmmm kiedys czytałam o oduczaniu ściągania ze stołu, ale może się nada... jako wabika trzeba użyć czegoś jakiejś szmaty i powiesić tam gdzie pranie i to popieprzyć (pieprzem) :eviltong: może mu sie odechce... tylko jak on czucia nie ma to nie wiem czy zadziała... :roll:;)

Posted

[quote name='Jagienka']Hmmm kiedys czytałam o oduczaniu ściągania ze stołu, ale może się nada... jako wabika trzeba użyć czegoś jakiejś szmaty i powiesić tam gdzie pranie i to popieprzyć (pieprzem) :eviltong: może mu sie odechce... tylko jak on czucia nie ma to nie wiem czy zadziała... :roll:;)
z tym pieprzeniem pieprzem to dziwna sprawa:evil_lol:

Posted

karusiap napisał(a):
z tym pieprzeniem pieprzem to dziwna sprawa:evil_lol:

nie chciałam, żeby to zostało opacznie zrozumiane... bo wtedy by nie pomogło na bank... Ramzes pewnie by sie tylko szczerze zdziwił :evil_lol:

Posted

próbowałam pieprzem, ale on bardzo lubi :D jak wpadnie w szał ściągania ubrania to nic nie pomoże - to samo było z ogrodowymi figurkami - wszystkie są pochowane i czekają na lepsze czasy :/ nie wspomnę o lampkach solarowych :mad: a takie ładne były, raz z ciekawości dałam mu trochę chrzanu dla spróbowania - oj jadł jak głupi :) cytryny nie lubi, ale na świeżym powietrzu zapach długo nie wytrzymuje a skórki też nic nie dają :/

ehh - liczę na to, że się oduczy po jakimś czasie - narazie chwytam go za karczycho i pokazuję, że nie wolno to odpuszcza wtedy