Jump to content
Dogomania

Ramzes-dobermaniatko-ledwo slysze,malo widze a i tak mam cudowny dom:):):)DZIEKUJEMY!

Recommended Posts

• Replies 765
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
Posted

dawno nas tutaj nie było, ale melduję, że mamy się dobrze :) Mąż zaakceptował przychodzącego nad ranem się ogrzać Ramzeska :D
Ogólnie zaczęła się już jesień więc w ogrodzie jabłuszka, winogrona i orzechy .... co oznacza wyżerkę psiaków :evil_lol::evil_lol: potem tylko leżą koło skalniaka suszki-niespodzianki ze skorupkami czy pestkami :) jesteśmy po odrobaczeniu (jak zawsze na jesień) - mały pożarł tabletki w tempie błyskawicy :)

pozdrawiamy:loveu::loveu::loveu::loveu:

• 5 weeks later...
Posted

dawno nas nie było - małe podsumowanie jeśli chodzi o zdrowie Ramzesa by się pewnie przydało:

"Mały" nadal bryka (chyba jakieś ADHD :D) - kastracja aż tak dużo nie pomogła, ale zrobił się z niego bardziej stateczny mężczyzna

Jego uszka w stanie bardzo dobrym, bez zanieczyszczeń itp. co do wyjazdu do Wrocławia - po dokładnym zapoznaniu się ze specjalistą tam przebywającym i rozmową z nim dowiedziałam się, że jednak wyjazd byłby czasem zmarnowanym :( (lekarz jest, ale ta aparatura pozostawia wiele do dyskusji - Polska nie jest niestety wyposażona w specjalistyczne - tak naprawdę sprzęty do badań zwierzaczków)

Sprawy neurologiczne - jak mówił dr z W-wy takie szamańskie sprawy - wzięliśmy sprawy we własne ręce - tabletki pomoc nie pomogły a biedak miał po nich rewolucje żołądkowe, poza tym najlepszym szamanem :D okazała się Nemezis :)

Na badanie oczek wybieramy się powoli, ale mały na szczęście widzi i w ciemnościach i w dzień więc problemów nie ma :)

Pozdrawiamy :)

Posted

a wlasnie a jak jego chodzenie,dalej takie..hmm ciapkowate?widac jakby miala problemy neurologiczne?
Jakbyscie potrzebowaly pomocy to wiesz;)a tym czasem ja slicznie prosze o zdj mezczyzny:loveu:

Posted

ciamajda ze mnie - wszystko w aparacie :)
macie na rozgrzewkę jak pokazał chłopu gdzie jego miejsce hahaha i Tomek nazywa go Ramzilla :D Bo ryje nad ranem pod kołderkę, aby się ogrzać :D

właśnie już od dłuższego czasu chodzi normalnie tzn od jakiegoś roku (przestał dziwnie chodzić już w grudniu jak był u nas - stąd Nemezis zyskała miano szamanki)

• 3 months later...
  • 4 months later...
  • 3 weeks later...
Posted

wybieramy się z maluszkiem na czyszczenie zębów (już drżę - jedzie całą trójca: mama, ja i mąż, aby obyło się bez głupiego jasia), Nemezis nie ma problemów z kamieniem - Ramzes tak (od początku coś tam miał, nadzieja moja próżna, że z niknie od psikacza do zębów i kosteczek)
trzymajcie kciuki :multi:aby mały był spokojny (on tak nie lubi jeździć nigdzie - nawet za nagrodę, boi się i tyle a zmuszać nie mam go zamiaru)

• 2 weeks later...
Posted

Gemini666 napisał(a):
przypominamy o sobie :) wszystko jest ok, mały szaleje (wzmożona aktywność :P) a teraz właśnie chrapie :D pozdrawiamy cioteczki :loveu:

Weszlam za Asiorem ale widze, ze wszystko OK!!!! Ma piekny domek:loveu::loveu:

• 1 month later...
Posted

Akcja czyszczenie zębów zakończona :D Nie ma ubytków, obyło się bez głupiego jaśka ... po wszystkim Pan hrabia się na nas obraził :) Jego głuchota ma zalety - nie słyszał bzyczącego urządzenia to się nie bał

Posted

walczę z aparatem, ale jak zrzucę to pokażę co i jak - potężny jest, ale Nemezis nadal większa (czyt. tłuściocha moja kochana), obecnie Ramzes śpi w łóżku i grzeje chorą Panią

• 5 weeks later...
Posted

obiecane fotki - z ostatniej chwili :) pokaz mycia (ostatnio Ramzilla zrobiła się strasznym czyściochem)

dodatkowo mam do was pytanie - robimy z Tomkiem testową budę dla psiaków (chodzi o to, że jak jesteśmy wszyscy z trójkę z pracy, to jak psiaki są na polku to w razie deszczu czy coś miały schronienie) - narazie jedną, bo: nie wiadomo czy skorzystają - chociaż Ramzes ma zapędy na chowanie się w takich miejscach, potrzebuję wymiary optymalne - nie wiem jakie powinny być dla takiej rasy (różnie podają) - będzie to dopasowane najpierw pod Nemezis (grubsza) i zobaczymy co z tego wyjdzie (póki co nowe fotele całe i niezgryzione, ale są na tarasie a tam jeszcze nie ma całkowitego zadaszenia więc jest lipa :/ )