Jump to content
Dogomania

Ramzes-dobermaniatko-ledwo slysze,malo widze a i tak mam cudowny dom:):):)DZIEKUJEMY!

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 765
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niepokoi mnie u Ramzia jedna sprawa - pije mało wody w porównaniu z Nemezis :/ sika normalnie (spore ilości), nie widzę, aby miał problemy z kałem - nawet mu daję bardziej wodnisty posiłek, aby uzupełniał płyny (śnieg też podżera), ale miska z wodą nietknięta ;/

Żadna postać - zwykła, gotowana, mineralna - nie chce :/ Nawet herbaty - czasami jakiś sok i mleka sporo, ale wody nic :(

Posted

hmmm faktycznie dziwne...Sylwia a moze on tej wody nie widzi czy cos??moze sprobuj mu z reki podac i pokazac ze to w misce jest bo faktycznie dziwne...zeby sie nie odwodnila bida mala

Posted

on widzi wszystko doskonale - to nie jest problem akurat (przykładowo cukierka jem w ciemnym pokoju a on już przy mnie bo widzi sreberko)

naturalnie dostawał wodę z ręki, ale jej nie chce - polizał troszkę i tyle, odszedł a potem drapał mnie o jedzenie :)

mnie zastanawia, że mimo wszystko dużo sika (może śniegiem nadrabia) a jakoś nie widać, aby pił tą wodę :shake:

jutro spróbuję jeszcze dać mu z kostkami lodu - może przypomni mu się śnieg
ogólnie nie ma objawów odwodnienia (przynajmniej tych popularnych) - świeża woda przegotowana jest zawsze w misce, nie dobiera się do wody z ubikacji czy komuś do szklanki

nalewam mu tej mineralnej co pił wtedy w samochodzie, więc walory smakowe te same :/ może jestem przeczulona, ale mimo wszystko go obserwuję, jeszcze chyba zadzwonię do weterynarza i spytam czy to normalne (może to co ma w obiedzie mu wystarcza + śnieżek)

Posted

właśnie też mi wet tak mówi, że póki sika normalnie i nie ma innych problemów to, aby się nie przejmować :) tylko Nemezis taki chloc :) :)

a Ramzes przed chwilą wywrócił szafkę małą, bo otworzył sobie szufladę w pogoni za cukierkami :) teraz lizus przeprasza:loveu::loveu:

Posted

dobra wiadomość - wody Ramziu nie lubi, ale mleko chętnie (wypił 0,5 litra) - będę mu stopniowo to mleko z wodą rozcieńczać, aby się bardziej przyzwyczaił do takiej formy płynu :)

Posted

oj wystraszyłam się dzisiaj nie na żarty (poprzednio jak mama była z psami sama w domu też sie zdenerwowała) - psiaki zaczęły się nieźle tarmosić i prysnął mit Ramzesa uległego ... o co poszło? Bo się z nim Nemezis nie chciała bawić i jedno i drugie uparte i zaczęły się kąsać (na szczęście nie żreć) i awantura na całego ... Wniosek? Psy nie mogą jednak same zostać w domu - jedno w pokoju a drugie na polku lub salon (tutaj myślę o Nemezis)

I Ramzes potrzebuję już zacząć gryźć kości bo oderwał mi listwę wykończeniową i obgryza płytki/fugi :)

Posted

Tylko z kurczaka - z cielęcą nie dał sobie rady (za twarda dla niego była) - być może teraz sobie da radę

Z ta współpracą to ja wiem - już przez to przechodziłam, tylko myślałam (oj ja głupia), że będzie z niego taki pantoflarz :) :loveu::loveu::evil_lol::evil_lol:

Posted

My się z mamą tylko martwiłyśmy co będzie jak zostaną same - na zewnątrz jak siedzą to problem znika, bo każdy robi swoje :)
W domu Ramzes się bawić chce a Nemezis już poważna seniorka i stąd te ujadania - po prostu zamykam w osobnych pokojach :)

Myślę, że po kastracji Ramzesa on sie też trochę uspokoi - wybieram się w nim z lutym