Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Cygan się rozkręca... Poczuł się tak pewnie, że zaczyna chuliganić. Nie dość, że ustawia towarzystwo, to zaczyna atakować. Trzeba pomyśleć o kastracji...

A z dobrych wiadomości to przytyło mu się - waży już 17 kg i do prawidłowej wagi bardzo niewiele mu brakuje.

Posted

Cygan się rozkręca... Poczuł się tak pewnie, że zaczyna chuliganić. Nie dość, że ustawia towarzystwo, to zaczyna atakować. Trzeba pomyśleć o kastracji...

A z dobrych wiadomości to przytyło mu się - waży już 17 kg i do prawidłowej wagi bardzo niewiele mu brakuje.

No to odjajczyć natychmiast.

Posted

Tak to prawda:) Cygan się rozkręcił, szczeka, zaczepia inne psiaki i zaczyna.... atakować nawet. Pczywiście nie jest to atak przepełniony agresją:) ale zęby wystawia a to nie podoba się innym psiakom i prowokuje awantury. Na smyczy nawet nawet coraz lepiej idzie, to nie to samo Selengo co pierwszego dnia:) różnica jest ogromna:) wczesniej pokladal się na ziemi i nie bylo mowy żeby się ruszyl a teraz idzie smialo na smyczy. Tutaj jest zdecydowany progres:)

Posted

No to odjajczyć natychmiast.

Jeszcze trzeba uzbierać kasę :) Póki co nie mam jeszcze deklaracji na pokrycie kosztów hotelowania + tych wydatków na weta, które już były. A kastracja to co najmniej kolejne 100 zł...

Robię zdjęcia i będzie bazarek ale ile się z tego uzbiera to trudno zgadnąć

Tak to prawda:) Cygan się rozkręcił, szczeka, zaczepia inne psiaki i zaczyna.... atakować nawet. Pczywiście nie jest to atak przepełniony agresją :) ale zęby wystawia a to nie podoba się innym psiakom i prowokuje awantury. Na smyczy nawet nawet coraz lepiej idzie, to nie to samo Selengo co pierwszego dnia:) różnica jest ogromna:) wczesniej pokladal się na ziemi i nie bylo mowy żeby się ruszyl a teraz idzie smialo na smyczy. Tutaj jest zdecydowany progres:)

Pewnie już zrozumiał, że smycz to nie jest to samo co łańcuch i nie oznacza uwiązania na długie tygodnie. To mądry psiak, szybko się nauczy co dobre. Tylko jeszcze trzeba mu wybić z głowy te awantury :)  Nie dosłownie oczywiście, bo przecież nikt go bić nie będzie. Myślę, że to normalna reakcja na życie w stadzie - próbuje się przebić na wyższą pozycję. Jeśli trafi do domu gdzie będzie sam albo z jakąś koleżanką, to takiego problemu nie będzie, ale zawsze jest niebezpieczeństwo, że będzie wszczynał bójki na spacerach poza własnym terytorium.  Może kastracja go uspokoi.

Posted

N Pradą się bardzo zakumplował:) najbardziej na kolegów powarkuje;) Może więcej osób na wątek Cygana ściągnąć Selengo? i może na fb utworzyć wydarzenie psiakowi?

Posted

Selenga, jak pozwolisz, deklaruję 50 zł miesięcznie dla Cygana.

I w miarę możliwości dorzucę na weta.

Cieszę bardzo, że już bezpieczny. BO śliczny chłopak jest :)

:) jak powyżej.

50 + 50 na weta.

Posted

Dzięki papryka za nowe fotki, widziałam je tez na FB :)

Odnowiłam i wyróżniłam mu ogłoszenia, ale ciągle cisza :(

Ile u was kosztuje kastracja? Muszę wiedzieć ile trzeba uzbierać :)

Posted

Ładny, młody psiak :) Nie powinno być problemu z adopcją.

O zwrot kosztów kastracji można Fundacje Kastor podpytać. Jest chyba jeszcze Kundelkowa Skarbonka (czy skarpeta) i ewentualnie Klub Baloniarek.

Nie wiem dokładnie, bo ja mam zwykle suczki i uderzam do Akcja Sterylizacja.

Posted

Jestem na zaproszenie Selenga.Piękny psiak.Mogę poratować 20,00zł jednorazowo jeżeli to coś da.Nie dam rady więcej.Tyle tych psiaków jest w potrzebie,że już nie wytrzymuję finansowo.Jeszcze zaglądnę na bazarek.

Posted

Ładny, młody psiak :) Nie powinno być problemu z adopcją.

O zwrot kosztów kastracji można Fundacje Kastor podpytać. Jest chyba jeszcze Kundelkowa Skarbonka (czy skarpeta) i ewentualnie Klub Baloniarek.

Nie wiem dokładnie, bo ja mam zwykle suczki i uderzam do Akcja Sterylizacja.

Dzięki za podpowiedź, nie pomyślałam o tym :)

I ja trafiłam do Cygana. Piękny pies :) Myślę, że warto go szybciutko wykastrować. Za kastrację Aresa (też mieszkał w Psiej Chacie), zapłaciłam 175 zł

Tak mniej więcej liczyłam. To i tak taniej niż w Warszawie...

Jestem na zaproszenie. Trzeba pokazać chłopaka

Ziutka mu zrobiła 30 ogłoszeń - od razu była pani chętna na niego i to pani z takich wymarzonych. Ale nie wiedząc nic pewnego o psie, nie zdecydowałam się na wysłanie go na posesję kiepsko ogrodzoną i położoną tuż przy trasie szybkiego ruchu. No a potem to już nikt nie odpowiedział na ogłoszenia, które systematycznie odnawiam i wyróżniam...

Jestem na zaproszenie Selenga.Piękny psiak.Mogę poratować 20,00zł jednorazowo jeżeli to coś da.Nie dam rady więcej.Tyle tych psiaków jest w potrzebie,że już nie wytrzymuję finansowo.Jeszcze zaglądnę na bazarek.

Bardzo dziękuję kochana :)

Posted

hej, zapisuję się.

Selenga, ode mnie na bazarek dla cygana - jeśli chcesz - unikatowy album "65 lat polskiej animacji dla dzieci". 272 kolorowe strony  w twardej oprawie, dużym formacie (cegła!), opowiadające historię animacji. Ilustracje do wystawy i albumu - fotosy filmowe, werki z planu, zdjęcia lalek, reprodukcje szkiców postaci, scenopisów, celuloidów, plakatów, zdjęcia artystów przy pracy. Graficznie pieknie wydane.

65%20lat%20polskiej%20animacji%20dla%20d

jeśli dorzucisz - cena wywoławcza 30zł. po dorzuceniu 5 zł do wylicytowanej kwoty przesyłka gratis.

• Upvote 1