Selenga Posted November 11, 2015 Author Posted November 11, 2015 Dzięki :) Zaraz przeleje kasę Miałam was właśnie zapytać jak z jego chodzeniem na smyczy. Quote
Selenga Posted November 25, 2015 Author Posted November 25, 2015 Cygan się rozkręca... Poczuł się tak pewnie, że zaczyna chuliganić. Nie dość, że ustawia towarzystwo, to zaczyna atakować. Trzeba pomyśleć o kastracji... A z dobrych wiadomości to przytyło mu się - waży już 17 kg i do prawidłowej wagi bardzo niewiele mu brakuje. Quote
mar.gajko Posted November 26, 2015 Posted November 26, 2015 Cygan się rozkręca... Poczuł się tak pewnie, że zaczyna chuliganić. Nie dość, że ustawia towarzystwo, to zaczyna atakować. Trzeba pomyśleć o kastracji... A z dobrych wiadomości to przytyło mu się - waży już 17 kg i do prawidłowej wagi bardzo niewiele mu brakuje. No to odjajczyć natychmiast. Quote
papryka Posted November 28, 2015 Posted November 28, 2015 Tak to prawda:) Cygan się rozkręcił, szczeka, zaczepia inne psiaki i zaczyna.... atakować nawet. Pczywiście nie jest to atak przepełniony agresją:) ale zęby wystawia a to nie podoba się innym psiakom i prowokuje awantury. Na smyczy nawet nawet coraz lepiej idzie, to nie to samo Selengo co pierwszego dnia:) różnica jest ogromna:) wczesniej pokladal się na ziemi i nie bylo mowy żeby się ruszyl a teraz idzie smialo na smyczy. Tutaj jest zdecydowany progres:) Quote
Selenga Posted November 29, 2015 Author Posted November 29, 2015 No to odjajczyć natychmiast. Jeszcze trzeba uzbierać kasę :) Póki co nie mam jeszcze deklaracji na pokrycie kosztów hotelowania + tych wydatków na weta, które już były. A kastracja to co najmniej kolejne 100 zł... Robię zdjęcia i będzie bazarek ale ile się z tego uzbiera to trudno zgadnąć Tak to prawda:) Cygan się rozkręcił, szczeka, zaczepia inne psiaki i zaczyna.... atakować nawet. Pczywiście nie jest to atak przepełniony agresją :) ale zęby wystawia a to nie podoba się innym psiakom i prowokuje awantury. Na smyczy nawet nawet coraz lepiej idzie, to nie to samo Selengo co pierwszego dnia:) różnica jest ogromna:) wczesniej pokladal się na ziemi i nie bylo mowy żeby się ruszyl a teraz idzie smialo na smyczy. Tutaj jest zdecydowany progres:) Pewnie już zrozumiał, że smycz to nie jest to samo co łańcuch i nie oznacza uwiązania na długie tygodnie. To mądry psiak, szybko się nauczy co dobre. Tylko jeszcze trzeba mu wybić z głowy te awantury :) Nie dosłownie oczywiście, bo przecież nikt go bić nie będzie. Myślę, że to normalna reakcja na życie w stadzie - próbuje się przebić na wyższą pozycję. Jeśli trafi do domu gdzie będzie sam albo z jakąś koleżanką, to takiego problemu nie będzie, ale zawsze jest niebezpieczeństwo, że będzie wszczynał bójki na spacerach poza własnym terytorium. Może kastracja go uspokoi. Quote
papryka Posted November 29, 2015 Posted November 29, 2015 N Pradą się bardzo zakumplował:) najbardziej na kolegów powarkuje;) Może więcej osób na wątek Cygana ściągnąć Selengo? i może na fb utworzyć wydarzenie psiakowi? Quote
Selenga Posted November 30, 2015 Author Posted November 30, 2015 Muszę znaleźć trochę czasu żeby pozapraszać, ale szczerze mówiąc koło 2-3 w nocy to już nie mam siły... Quote
Selenga Posted December 1, 2015 Author Posted December 1, 2015 Serdecznie zapraszam na bazarek na utrzymanie Cygana Quote
mar.gajko Posted December 1, 2015 Posted December 1, 2015 Selenga, jak pozwolisz, deklaruję 50 zł miesięcznie dla Cygana. I w miarę możliwości dorzucę na weta. Cieszę bardzo, że już bezpieczny. BO śliczny chłopak jest :) :) jak powyżej. 50 + 50 na weta. Quote
Selenga Posted December 1, 2015 Author Posted December 1, 2015 :) jak powyżej. 50 + 50 na weta. Bardzo ci dziękuję :) Quote
Selenga Posted December 2, 2015 Author Posted December 2, 2015 Lecimy wyżej Cyganku, może ktoś cię zauważy. Odnowiłam i wyróżniłam dzisiaj Cyganowi ogłoszenia na olx.pl i e-zwierzak.pl Quote
Selenga Posted December 3, 2015 Author Posted December 3, 2015 Wpłynęło 100 zł od mar.gajko. Bardzo dziękuję :) Quote
mar.gajko Posted December 7, 2015 Posted December 7, 2015 Kastrować chłopaczka trzeba :) Żeby był gotowy do domku. Quote
Selenga Posted December 8, 2015 Author Posted December 8, 2015 Dzięki papryka za nowe fotki, widziałam je tez na FB :) Odnowiłam i wyróżniłam mu ogłoszenia, ale ciągle cisza :( Ile u was kosztuje kastracja? Muszę wiedzieć ile trzeba uzbierać :) Quote
Mazowszanka13 Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 Ładny, młody psiak :) Nie powinno być problemu z adopcją. O zwrot kosztów kastracji można Fundacje Kastor podpytać. Jest chyba jeszcze Kundelkowa Skarbonka (czy skarpeta) i ewentualnie Klub Baloniarek. Nie wiem dokładnie, bo ja mam zwykle suczki i uderzam do Akcja Sterylizacja. Quote
konfirm31 Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 I ja trafiłam do Cygana. Piękny pies :) Myślę, że warto go szybciutko wykastrować. Za kastrację Aresa (też mieszkał w Psiej Chacie), zapłaciłam 175 zł Quote
Anecik Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 Jestem na zaproszenie. Trzeba pokazać chłopaka Quote
Anula Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 Jestem na zaproszenie Selenga.Piękny psiak.Mogę poratować 20,00zł jednorazowo jeżeli to coś da.Nie dam rady więcej.Tyle tych psiaków jest w potrzebie,że już nie wytrzymuję finansowo.Jeszcze zaglądnę na bazarek. Quote
Selenga Posted December 10, 2015 Author Posted December 10, 2015 Ładny, młody psiak :) Nie powinno być problemu z adopcją. O zwrot kosztów kastracji można Fundacje Kastor podpytać. Jest chyba jeszcze Kundelkowa Skarbonka (czy skarpeta) i ewentualnie Klub Baloniarek. Nie wiem dokładnie, bo ja mam zwykle suczki i uderzam do Akcja Sterylizacja. Dzięki za podpowiedź, nie pomyślałam o tym :) I ja trafiłam do Cygana. Piękny pies :) Myślę, że warto go szybciutko wykastrować. Za kastrację Aresa (też mieszkał w Psiej Chacie), zapłaciłam 175 zł Tak mniej więcej liczyłam. To i tak taniej niż w Warszawie... Jestem na zaproszenie. Trzeba pokazać chłopaka Ziutka mu zrobiła 30 ogłoszeń - od razu była pani chętna na niego i to pani z takich wymarzonych. Ale nie wiedząc nic pewnego o psie, nie zdecydowałam się na wysłanie go na posesję kiepsko ogrodzoną i położoną tuż przy trasie szybkiego ruchu. No a potem to już nikt nie odpowiedział na ogłoszenia, które systematycznie odnawiam i wyróżniam... Jestem na zaproszenie Selenga.Piękny psiak.Mogę poratować 20,00zł jednorazowo jeżeli to coś da.Nie dam rady więcej.Tyle tych psiaków jest w potrzebie,że już nie wytrzymuję finansowo.Jeszcze zaglądnę na bazarek. Bardzo dziękuję kochana :) Quote
Xibalba Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 Jestem też, piękny psiak + super charakter. Na pewno szybko znajdzie domek. Trzymam moooocno kciuki i zapisuję wątek Quote
sleepingbyday Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 hej, zapisuję się. Selenga, ode mnie na bazarek dla cygana - jeśli chcesz - unikatowy album "65 lat polskiej animacji dla dzieci". 272 kolorowe strony w twardej oprawie, dużym formacie (cegła!), opowiadające historię animacji. Ilustracje do wystawy i albumu - fotosy filmowe, werki z planu, zdjęcia lalek, reprodukcje szkiców postaci, scenopisów, celuloidów, plakatów, zdjęcia artystów przy pracy. Graficznie pieknie wydane. jeśli dorzucisz - cena wywoławcza 30zł. po dorzuceniu 5 zł do wylicytowanej kwoty przesyłka gratis. 1 Quote
maarit Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 Zaglądam z bazarku. Śliczny chłopak :) Quote
mar.gajko Posted December 10, 2015 Posted December 10, 2015 To wszyscy trzymamy kciuki za domek dla Cygana, może przed świętami ... było by cudnie :) Quote
Recommended Posts