Amadorka Posted September 19, 2015 Posted September 19, 2015 Poproszę:nr-4-1szt, nr 5-1szt, nr 6-1szt, nr 7-1szt, nr 20a-1szt, nr 22a-1szt, nr 29-2szt. Quote
ona03 Posted September 19, 2015 Author Posted September 19, 2015 Dziękuję Wszystkim za pilnowanie kramiku, ja znowu cały dzień z owocami :) Poproszę:nr-4-1szt, nr 5-1szt, nr 6-1szt, nr 7-1szt, nr 20a-1szt, nr 22a-1szt, nr 29-2szt. Bardzo dziękuję :) Quote
LupusNord Posted September 19, 2015 Posted September 19, 2015 Cebulki dotarły. Już zostały posadzone. Dziękuję i pozdrawiam! Quote
ona03 Posted September 19, 2015 Author Posted September 19, 2015 Melduję, że roslinki dotarły do mnie - jak zwykle w większej ilości niz zamawiałam :) Dziękuję bardzo :) Lolcio też dostał od Ciebie nadwyżkę kasową aż 11 zł, pięknie dziękujemy z Lolusiem biedronkowym Quote
kiyoshi Posted September 19, 2015 Posted September 19, 2015 dziś wreszcie posadziłam wszystkie rośłinki w ogrodzie;) teraz tylko pozostanie trzymać kciuki, by zima nie przesadziła! masz jakieś sposoby by nie przemarzły takie młodzinki??? aha- i zapisuje się na następną edycję bazarku wiosną jakby co;) Quote
ona03 Posted September 19, 2015 Author Posted September 19, 2015 Cebulki dotarły. Już zostały posadzone. Dziękuję i pozdrawiam! Cieszę się bardzo :) dziś wreszcie posadziłam wszystkie rośłinki w ogrodzie;) teraz tylko pozostanie trzymać kciuki, by zima nie przesadziła! masz jakieś sposoby by nie przemarzły takie młodzinki??? aha- i zapisuje się na następną edycję bazarku wiosną jakby co;) Jakie młodziaki, toż to już prawie trzylatki :), możesz po pierwszych przymrozkach, nigdy wcześniej, otulić trochę gałązkami suchych roślin / zeschnięte marcinki lub podobne gałązki/ powtykaj dookoła bardzo blisko roślinek, możesz podsypać korą. Budleję też możesz obsypać korą i jak będą mrozy możesz ją otulić tak na wysokość 30 cm, też gałązkami. Jest dopiero połowa września, zdążą się porządnie ukorzenić. oneczka , pracowita pściółka Tak, tak, właśnie skończyłam słoiki i odlatuję..... Dobrej nocy wszystkim, a kto nie śpi zapraszam do oglądania kwiateczków :) Quote
mama_Alfika Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Tak, tak, właśnie skończyłam słoiki i odlatuję..... Skąd Ty Iwonko czerpiesz energię na to wszystko: ogród, przetwory i bazarek za bazarkiem ? Quote
ona03 Posted September 20, 2015 Author Posted September 20, 2015 Skąd Ty Iwonko czerpiesz energię na to wszystko: ogród, przetwory i bazarek za bazarkiem ? Energię mam, czasami sił i czasu brakuje to robię sobie przerwę:) A bazarki dla Naszego Cięciunia, toż to sama przyjemność, prawie same się robią :) Quote
ona03 Posted September 20, 2015 Author Posted September 20, 2015 dziś wreszcie posadziłam wszystkie rośłinki w ogrodzie;) teraz tylko pozostanie trzymać kciuki, by zima nie przesadziła! masz jakieś sposoby by nie przemarzły takie młodzinki??? aha- i zapisuje się na następną edycję bazarku wiosną jakby co;) Możesz jeszcze podsypać jesiennego nawozu, zasili troszkę rośliny i łatwiej przezimują :) Wczoraj przygotowałam roślinki /i dobrze, całą noc padało, dziś byłyby za mokre/ dla: rodzice, Eva2406, jolantina Quote
jola&tina Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Niedzielnie po roślinki zapraszamy! Quote
kiyoshi Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Jakie młodziaki, toż to już prawie trzylatki :), możesz po pierwszych przymrozkach, nigdy wcześniej, otulić trochę gałązkami suchych roślin / zeschnięte marcinki lub podobne gałązki/ powtykaj dookoła bardzo blisko roślinek, możesz podsypać korą. Budleję też możesz obsypać korą i jak będą mrozy możesz ją otulić tak na wysokość 30 cm, też gałązkami. Jest dopiero połowa września, zdążą się porządnie ukorzenić. no to super:) ! jeszcze raz dziękuje za porade:) Quote
NikaEla Posted September 20, 2015 Posted September 20, 2015 Rudzielec cudny :) Zapraszam a to nie Twój urwis ? ;) Quote
Recommended Posts