Jump to content
Dogomania

W Swoim Domku -Młoda LUNA-Dysplazja stawów biodowych...w planie komórki macierzyste...potrzebuje pomocy.

Recommended Posts

Posted

Oj przepraszam za powtórkę tego samego ale cos telefon szwankuje a mam tylko taki Internet .jeszcze raz wszystkim dziekuje za wsparcie finansowe i duchowe

udało się ;)

Heaven&Lily jak znajdziesz chwilę napisz dlaczego rzutem na taśmę operator zadezydował o operacji laparoskopowej i jaka jest różnica w cenie,gdyby miała wykonaną sterylizację w sposób bardziej nam znany.

Z tego co wiem Luna dostała też antybiotyk.

Czuje się dobrze,kilka godzin po operacji spędziła w lecznicy,to dobrze,bo wiem,że u nas czasami psa wydaje się jak tylko się wybudzi,gdzieś po godzinie.

No to teraz tylko czekać aż wydobrzeje i musimy podjąć decyzję w sprawie leczenia bioderek Lunki.

Czekam na sugestie.

Posted

Operacja laparoskopowa jest mniej inwazyjna piesek juz jutro może normalnie chodzić nie cierpi tak jak po normalnym cieciu brzucha. Są usuwane jajniki a macica sama się obkurcza. Koszt jest większy o 400 zl czyli zdjęcie i sterylizacja pod jedna narkoza to bylo 840 zl .to wspaniale ze pies nie będzie cierpiał juz jej wystarczy przecież klopot z nóżkami . Taka metodę zaproponował pan doktor aby pies szybciej wrócił do siebie .

Posted

Faktury bezpośrednio z lecznicy polecą na mojego @,jak tylko,to od razu znajdą miejsce na wątku Luny,te z analizy krwi,sterylizacji i zdjęć Rtg .

Do czasu kiedy Heaven&Lily sama nam o wszystkim nie opowie,wkleję zdjęcia dziewczynki już w domku :)

ładnemu to we wszystkim ładnie,nawet w ubranku posterylkowym.

2hx9gkl.jpg

sopq80.jpg

2prfoeo.jpg

i jak tu jej nie kochac ??? :)

Posted

dzielna nasza Luneczka :) bardzo bardzo się cieszę bo wieści optymistyczne :)

ja też kochana :) 

Lparoskopia to w sytuacji Luny i jej opiekunki strzał w dziesiątkę.

Małe cięcie,mała rana,sunia jutro powinna już brykać,cały czas mam z tyłu głowy to czwarte piętro i Heaven&Lily jak ja targa przez kilka dni po tych schodach :(

Posted

ja też kochana :)

Lparoskopia to w sytuacji Luny i jej opiekunki strzał w dziesiątkę.

Małe cięcie,mała rana,sunia jutro powinna już brykać,cały czas mam z tyłu głowy to czwarte piętro i Heaven&Lily jak ja targa przez kilka dni po tych schodach :(

ech skąd ja to znam :( moja Aisha waży w okolicach 30 kg i jak tylko na dworze plucha zwyrodnienia dają jej w kośc :( znoszę i wnoszę dzien w dzień na 3 piętro. Co zrobic :( Aisha oczywiście nie narzeka a wręcz paskudny z niej oszust ;) jak się zagalopuje to wnoszę i wnoszę a ona księżniczka czeka na podwózkę bo po co się męczyc ;)

Posted

czy Luneczka na codzień przyjmuje jakieś leki na chrząstkę stawową ??? warto by było gotowac jej też rapki kurze :) są naprawdę wspaniałe :) ja gotuję duży garnek z dodatkiem marcheweczki i ryżu :) mrożę i dzielę  na porcje :) psiak zachwycony a co najważniejsze każda porcja wychodzi  na zdrówko :) no i to chyba najtańszy lek :)

warto by było wprowadzic Luneczce Arthro HA - 90 tabletek to koszt ok 55 zł

podaje link :

http://sklep.modernpet.pl/pl/suplementy-i-odzywki/1966-Arthro-HA-90-tabl.html

2 tabletki dziennie przez 6 miesięcy.

Posted

ech skąd ja to znam :( moja Aisha waży w okolicach 30 kg i jak tylko na dworze plucha zwyrodnienia dają jej w kośc :( znoszę i wnoszę dzien w dzień na 3 piętro. Co zrobic :( Aisha oczywiście nie narzeka a wręcz paskudny z niej oszust ;) jak się zagalopuje to wnoszę i wnoszę a ona księżniczka czeka na podwózkę bo po co się męczyc ;)

dobra jest :) piękna sunia,ma gdzieś tutaj wątek?

moja Stefanka (*) to był dopiero cyrkowy piesek,przez dwa dni udawała,że ją łapka boli jak chciała coś wyżebrać,jeszcze wystwiała,że to ta ;) a za 3 metry już biegała na czterech i wskakiwała na łóżko ;) bardzo mi jej brakuje!

jakąś suplementację Lunka chyba ma,nie pamiętam,ale te kurze łapki,znam ludzi,którzy sami to jedzą dla zdrowia .

może uda się Elżbiecie u koleżanki wskoczyć na kompa,bo z  komórki to sama widzisz ile dubli strzeliła :)  :

sprawdzi też te ostatnie przelewy,może warto i to Arthro kupić,ale jak ją znam spyta najpierw ortopedę.

Posted

czy Luneczka na codzień przyjmuje jakieś leki na chrząstkę stawową ??? warto by było gotowac jej też rapki kurze :) są naprawdę wspaniałe :) ja gotuję duży garnek z dodatkiem marcheweczki i ryżu :) mrożę i dzielę  na porcje :) psiak zachwycony a co najważniejsze każda porcja wychodzi  na zdrówko :) no i to chyba najtańszy lek :)

warto by było wprowadzic Luneczce Arthro HA - 90 tabletek to koszt ok 55 zł
podaje link :
http://sklep.modernpet.pl/pl/suplementy-i-odzywki/1966-Arthro-HA-90-tabl.html

2 tabletki dziennie przez 6 miesięcy.

Witam kurze lapki dostają wszystkie moje psiaczki luna tez a jutro pan doktor dokladnie nam powie jakie leki bo dziś miał jeszcze pieska do operacji i bardzo nas przeprosił .
Jutro da nam zalecenia na biodra. A luneczka śpi po narkozie i stresie jest bardzo zmęczona .dostala po jeszcze dzis antybiotyk i musze przemywac te dwie ranki riwanolem
  • Upvote 1
Posted

Witam kurze lapki dostają wszystkie moje psiaczki luna tez a jutro pan doktor dokladnie nam powie jakie leki bo dziś miał jeszcze pieska do operacji i bardzo nas przeprosił .
Jutro da nam zalecenia na biodra. A luneczka śpi po narkozie i stresie jest bardzo zmęczona .dostala po jeszcze dzis antybiotyk i musze przemywac te dwie ranki riwanolem

Śpijcie spokojnie :)

Spokojnej nocy... :)

Wzajemnie marmosiu :)

Posted

dobra jest :) piękna sunia,ma gdzieś tutaj wątek?

moja Stefanka (*) to był dopiero cyrkowy piesek,przez dwa dni udawała,że ją łapka boli jak chciała coś wyżebrać,jeszcze wystwiała,że to ta ;) a za 3 metry już biegała na czterech i wskakiwała na łóżko ;) bardzo mi jej brakuje!

jakąś suplementację Lunka chyba ma,nie pamiętam,ale te kurze łapki,znam ludzi,którzy sami to jedzą dla zdrowia .

może uda się Elżbiecie u koleżanki wskoczyć na kompa,bo z  komórki to sama widzisz ile dubli strzeliła :)  :

sprawdzi też te ostatnie przelewy,może warto i to Arthro kupić,ale jak ją znam spyta najpierw ortopedę.

Aisha jest ze mną od 3 miesiąca życia :) Nigdy nie pomyślałam żeby jej założyć wątek :)

Posted

Aisha jest ze mną od 3 miesiąca życia :) Nigdy nie pomyślałam żeby jej założyć wątek :)

no i widzisz jakie to niesprawiedliwe ! o wszystkie inne w potrzebie dbasz z takim zanagażowaniem :)

a swojej niuni nawet pokazać nie chcesz ;) ładnie to tak? popraw się Marticzko :)

• Upvote 1
Posted

no i widzisz jakie to niesprawiedliwe ! o wszystkie inne w potrzebie dbasz z takim zanagażowaniem :)

a swojej niuni nawet pokazać nie chcesz ;) ładnie to tak? popraw się Marticzko :)

wynagradzam jej wszystko jak tylko mogę :rolleyes: obiecuję oczywiście poprawę :* ;)

• Upvote 1
Posted

Witam i nas noc w porządku jesteśmy po rozmowie z panem doktorem linka ma dysplazje ta ostatnia ale jej nic nie boli i nie kuleje wiec pomalu zbieramy na leczenie PRP a na teraz jeszcze zaleceni zażywania synomagu lub artroflex . Ale pan doktor powidzial ze czasem z mniejszą dysplazją pieski nie wstają a luna walczy i dzieki Bogu jej nie boli . Będziemy walczyć żeby chociaż zostalo tak jak jest . Dzieki wam mamy silę i nadzieje .

Posted

Czekamy jeszcze na potwierdzenie dwóch wpłat z bazarku koncertowego :)

Bgra : 90 zł

Martika@Aischa : 135 zł

Link do bazarku :)

http://www.dogomania.com/forum/topic/148314-wszystkie-sprzedane-bilety-na-koncert-lady-pank-w-katowicach-1009-2000/page-17

w sumie z bazarku biletowego poleciało na konto Luneczki :  675 zł 80 gr

Po potwierdzeniu przez DT można śmiało wpisać w ogólne rozliczenie naszej dziewczynki :)

przypominamy się :)

Posted

Dzień dobry pragnę potwierdzić wplaty
Martica 135
Bgra 90
Watacha 35
Gryf80 49,5
Bardzo dziekuje

proszę o potwierdzenie na bazarku :) link powyżej :) osobnym przelewem poszła również nadpłata z bazarku w wysokości 0,80 gr od cioci Bgra :) wysyłałam ja :) z pewnością również już na koncie :)

Posted

proszę o potwierdzenie na bazarku :) link powyżej :) osobnym przelewem poszła również nadpłata z bazarku w wysokości 0,80 gr od cioci Bgra :) wysyłałam ja :) z pewnością również już na koncie :)

Kochana :) trzy psy w domu do ogarnięcia,kiedy samej nie jest się jeszcze w formie, to tak dla usprawiedliwienia :) 

ciekawa jestem jak Luńcia się czuje,mam nadzieję,że bryka już panienka z ukochaną Heaven-ta mała psiczka jako szczeniak wyglądała jak małpka :)

z pewnością Elżbieta wejdzie na bazarki , na moim musi dwie wpłaty potwierdzić, z pewnością i te 80 gr :)