Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 295
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zgłosił się dom po Pręgusa - oczywiście przeczucie mam kiepskie, bo "nie stać ich na przyjechanie po pieska" - bilet na pociąg w dwie srtony kosztuje 15 zł, więc nie wiem co myśleć.Tymbardziej, ze facet u którego pies jest zaczął go raz dziennie spuszczać z łańcucha i pisałam juz chyba o wzajemnej miłości psa i syna tego faceta..może powinien jednak tam zostać..:(Jak patrzę na psy tutaj w okolicy to spuszczanie z łańcucha raz dziennie to naprawdę luksus..poza tym spadła na nas kolejna sprawa:na trasie Gołubie - Kościerzyna znaleźliśmy wygłodzonego psa w koszmarnym stanie..Psiak młody około roku, malutki - wielkosci jamnika.Rozpoczęliśmy leczenie u weterynarza, narazie całymi dnaimi i nocami spi u nas w garażu. Na czas leczenia będzie musiał tam być, bo trochę boje się o nasze psy i w ogóle narazie nie mozna go ani wykapać ani odpchlić, bo jest za słaby.Psiak grzeczniutki i cichutki, ani piśnie. Założę mu później watek, jak ogarnę trochę w domu i w zyciu...

Posted

Ania+Milva i Ulver napisał(a):

Jestem zdania,że lepiej niech zostanie tak jak jest niz ma jechac do tych ludzi , którzy nie maja 15 zł na autobus...nawet nie chce myslec co ten pies by tam miał....

zaraz by mieli.....jakby go opchęli:mad: na allegro

Posted

jak tak czytam watek tego biedaka to tez mysle ze dobrze by bylo zeby poprostu zostal tam gdzie jest, jest tylko jedno "ale" co bedzie zima ??? amstaffy maja bardzo krotka siersc i nie sa przystosowane na bycie zima na dworze ...

Posted

[quote name='Tengusia']
jak tak czytam watek tego biedaka to tez mysle ze dobrze by bylo zeby poprostu zostal tam gdzie jest, jest tylko jedno "ale" co bedzie zima ??? amstaffy maja bardzo krotka siersc i nie sa przystosowane na bycie zima na dworze ...

:icon_roc: ...........miałaś na myśli raczej dobrych i odpowiedzialnych właścicieli?:hmmmm:

Posted

malwinette napisał(a):
Zgłosił się dom po Pręgusa - oczywiście przeczucie mam kiepskie, bo "nie stać ich na przyjechanie po pieska" - bilet na pociąg w dwie srtony kosztuje 15 zł, więc nie wiem co myśleć.Tymbardziej, ze facet u którego pies jest zaczął go raz dziennie spuszczać z łańcucha i pisałam juz chyba o wzajemnej miłości psa i syna tego faceta..może powinien jednak tam zostać..:(Jak patrzę na psy tutaj w okolicy to spuszczanie z łańcucha raz dziennie to naprawdę luksus..poza tym spadła na nas kolejna sprawa:na trasie Gołubie - Kościerzyna znaleźliśmy wygłodzonego psa w koszmarnym stanie..Psiak młody około roku, malutki - wielkosci jamnika.Rozpoczęliśmy leczenie u weterynarza, narazie całymi dnaimi i nocami spi u nas w garażu. Na czas leczenia będzie musiał tam być, bo trochę boje się o nasze psy i w ogóle narazie nie mozna go ani wykapać ani odpchlić, bo jest za słaby.Psiak grzeczniutki i cichutki, ani piśnie. Założę mu później watek, jak ogarnę trochę w domu i w zyciu...

moja wypowiedz byla odnosnie tego postu, jesli syn rzeczywiscie tak bardzo zwiazal sie z preguskiem moze poprostu warto isc w tym kierunku :roll: ... poki nie znajdzie sie dobry domek dla przystojniaka ...

Posted

Tengusia napisał(a):

moja wypowiedz byla odnosnie tego postu, jesli syn rzeczywiscie tak bardzo zwiazal sie z preguskiem moze poprostu warto isc w tym kierunku :roll: ... poki nie znajdzie sie dobry domek dla przystojniaka ...

aaaaaaaaaaa! no jasna sprawa! oczywiście nie z deszczu pod rynnę!;)

Posted

Diuna napisał(a):
Taki problem ze znalezieniem dobrego domku dla ASTa, co sie porobilo :shake:

no niestety, dobry domek dla bulowatych jest na wagę zlota:shake:

a tyle biduli siedzi w schronach:-(

Posted

andzia69 napisał(a):
no niestety, dobry domek dla bulowatych jest na wagę zlota:shake:

a tyle biduli siedzi w schronach:-(

Kiedy ja jezdzilam ze swoim ASTem na wystawy- bylo to lat 9 temu- psy tych ras byly na wage zlota.Papierowe badz nie. Jesli jakikolwiek potrzebowal nowego domu trzeba bylo WYBIERAC a nowych kandydatow mozna bylo liczyc w -nascie czy -dziesci...:roll: bylo tak jeszcze patrzac pare lat wstecz, podejzewam tylko ze namnozylo sie ich az tak wiele ze zapelnily one juz te domki ktore chcialy im milosc dac. Miarą "rzeczy"- podaz w zupelnosci zapchala i uzupelnila popyt....