Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gratuluję Małgosiu! Kolejna doprowadzona szczęśliwie do końca akcja ratowania suni!

Dziekuję bardzo :) Już nie moge doczekać się następnego sezonu. Na fb tyle bid przed zimą potrzebuje domu :(

jak tam Blanka w nowym domu? coś Pańciostwo dali znać? :)

Zadzwonię w sobotę, równo po tygodniu.Jakoś jestem dziwnie spokojna.

Posted

Spokojna jestem, ale nie wytrzymałam i zadzwoniłam.

Państwo są bardzo zadowoleni z Blanki. Jest grzeczna i posłuszna. Nie domaga się spaceru o 6 rano.

Została już parę razy sama w domu na próbę po kilkanaście minut. Zniosła to spokojnie, bez wycia, szczekania i niszczenia.

Pani już nie pracuje, Pan pracuje w nocy (ochrona), więc praktycznie nie zostaje sama. Ale chodzi o to, żeby ją jednak przyzwyczaić, bo różnie to bywa z tym wychodzeniem z domu.

Niedaleko jest szpital czy pogotowie, wiec Blanka wyje na dźwięk sygnału karetki. Ale tylko wtedy, gdy jest w domu sama (podsłuchane z klatki schodowej).

Pani rozmawiając ze mną "rozmawia" równocześnie z Blanką.

Pani mówi, że w  sobotę Blanka tęskniła, podchodziła do okna, balkonu i drzwi i popiskiwała.

Mam obiecane zdjęcia. Ale jak pokazuje życie,  w praktyce to ciężka sprawa.

Dwa poprzednie psy Państwa  pochowane są na cmentarzu w Bytomiu. Cmentarz otworzono przy schronisku.

Inne miasta śląskie też mają takie przyschroniskowe cmentarze. Z tego co wiem to Katowice i Ruda Ślaska. Może i inne miasta.

Schroniska chyba sobie w ten sposób dorabiają.

• Upvote 1
Posted

super wieści. Coś z tym wyciem jest na rzeczy. Mój Marley od początku wył na sygnał karetki, a teraz nauczyły sie od niego wycia psy sasiadki-2 sunie leonbergera i kundelek. Czyli wyje stado 4 psów. Fantastyczne wrażenie słuchowe :)

Posted

U nas na wsi niemal codziennie rozlega się wycie psów. Zaczyna któryś na jednym końcu wsi, dołączają do niego kolejne, a kończą psy Uli :D

Fajne wieści. Najbardziej mi się podoba, że Pani rozmawia z Blanką :)

Posted

Na zdjęcia nadal czekamy.

Pani obiecała, że na pewno prześle na mejla, ale za chwilę. Telefonem nie da rady, bo ma z tym kłopot.

Jak stwierdziła samokrytycznie jest niegramotna. I ja jej wierzę, bo jestem w jej wieku.

I gdyby nie dogomania i  psy to bym wielu rzeczy nadal nie potrafiła (obsługa komputera, internetu, przelewy internetowe, zakupy, robienie ogłoszeń, fb, zdjęcia itp.)

Ile to trzeba napocić się, aby doprosić się zdjęć. Właściwie dotyczy to wszystkich wyadoptowanych przeze mnie psów.

Zdjecia Fiony nie doczekałam się do dziś dnia, mimo licznych obietnic. Na szczęście czasami mam możliwość zrobić je sama.

I pomyśleć, że na jednym z wątków trolle (żeby nie powiedzieć gorzej) robią aferę z powodu braku zdjęć insynuując wszystko co najgorsze

o wyadoptowanych psach.

Wczoraj Pani zapaliła zapałkę, a potem świeczkę, a Blanka na widok ognia (?), dźwięku pocieranej zapałki (?) przestraszona zwiała natychmiast pod łóżko i nie chciała wyjść.

I do tego jej niepokój na dźwięk karetek. Pani wywnioskowała, że Blanka musiała przeżyć jakiś pożar.

Jak było naprawdę nigdy nie dowiemy się. Śladów poparzeń nie ma.

Ale przypomniałam sobie, że za każdym razem jak na wsi paliłam w piecu Blanka w szybkich abcugach wybiegała z kuchni.

A zeszłej nocy coś usłyszała lub jej sie przyśniło, bo wskoczyła Pani pod kołdrę i tak została do rana.

Poleciłam Pani obróżkę feromonową.

• 1 month later...
Posted

Zadzwoniłam dzisiaj do Bytomia zapytać o Blankę :)

Już kilka osób zaczepiło Panią z zapytaniem o rasę Blanki. Dwie osoby stwierdziły, że ma coś z basenji, bo tak dostojnie chodzi.

To ciekawa mieszanka, bo sierść ma niewątpliwie labradora.

Gdy pani wyjechała na kilka dni do dzieci, Pan zabierał Blankę do pracy (dorabia jako ochroniarz w domu, w którym mieszkają).

Już wyobrażam sobie jak dumnie kroczy po osiedlu.

Było też zapoznanie z wnukami (5 i 7 lat). Okazało się,że Blanka uwielbia dzieci. W tym przypadku z wzajemnością.

W domu już grzecznie zostaje, jej rekord to 5 godzin. Gdy zostaje sama w domu to śpi na łóżku, zawsze po stronie Pana.

Przyzwyczaiła się do karetek, już nie wyje do wtóru.

Pani dba o dietę, bo nie chce jej utuczyć.

Mam obiecane zdjęcia, ale dopiero na święta jak syn z rodziną przyjada.

Posted

Boszzzzzzz , Wy macie jakiś przepis na znalezienie takich super domków? Blanka jest śliczną, dostojną, dobrze wychowaną sunią. Nie dziwię się Mazowszanko, że jesteś z niej dumna. Przecież Ty też miałaś duży wkład w jej wychowanie :)

Posted

Boszzzzzzz , Wy macie jakiś przepis na znalezienie takich super domków? Blanka jest śliczną, dostojną, dobrze wychowaną sunią. Nie dziwię się Mazowszanko, że jesteś z niej dumna. Przecież Ty też miałaś duży wkład w jej wychowanie  :)

Myślę nieustannie, ciepło i pozytywnie o przyszłym domku. I on przychodzi. To informacja dla tych, którzy wierzą w moc sprawczą myśli.

• Upvote 1
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...