GrubbaRybba Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 To ja kupię smyczkę. Martyno powiedz mi tylko, jak duża jest sunia? Nie wiem, jaką obróżkę kupić, aby nie była za duża. Ja też czekam na info od Asi, gdzie i kiedy odebrać sunię. Quote
GrubbaRybba Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 aha, jeszcze jedno. Czy małą trzeba odrobaczyć, zaszczepić? Czy mała ma jakies imię? Quote
MartynaP Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 ona jest naprawde malutka siega mi do kostek :) i drobniutka jest zreszta sama zobaczysz :loveu: mysle ze jesli kupisz najmniejsza jaka beda mieli to bedzie ok.Co do imienia to niemam pojecia wiem ze wolaja jakos na nia ale to raczej bylo "chlopiece" imie Co do odrobaczenia to wlasnie czekam na paczuszke z tabletka od malagos i teraz niewiem bo do poniedzialku napewno nie dojdzie wiec ja chyba nie zdaze jej odrobaczyc,pytalam o szczepienia na samym poczatku bo chcialam ja choc na jeden dzien wziasc do siebie ale podobno nigdy w zyciu nie widziala weta Quote
GrubbaRybba Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Ja ją wezmę do weterynarza. Zaszczepię i odrobaczę. Smycz kupie najmniejszą. Oby pasowała. Już nie mogę się doczekać, jak przytulę malutką :loveu: Quote
AśkaK Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Dziewczyny, tylko nie odrobaczanie przed samą podróżą, plisss!:lol: Jak mała zacznie mi haftować robakami w drodze, w kontenerku...to masakra będzie!;) No i malutka się wymęczy za bardzo, podróż i odrobaczanie na raz. MARTYNKA, super że małą jutro zabierzesz! Ja Będzina wcale nie znam, ale jadę z GPSem i jaką mi podasz ulicę, to ja tam dojadę. Może być koło dworca jeśli łatwo tam trafić. Tylko nazwę ulicy muszę mieć (najlepiej z numerem) bo bez tego GPS głupieje.:lol: GrubbaRybba, czyli to Ty odbierzesz malutką w W-wie?Gdzie mieszkasz, może mam po drodze to prosto pod dom ci ją przywiozę? Trudno mi powiedzieć o której będę w W-wie bo trasa długa, jakieś postoje będę robić żeby psiaki przewietrzyć, może mi się zejść z 6 godzin. Wyjadę z BB ok.8, czyli po 14 powinnam być w W-wie. Quote
MartynaP Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 w Będzinie jest dworzec pks na ul.Kosciuszki a numer to niewiem musialabyc wjechac od strony policji ktora jest na ul.Bema-mijasz ta Bema i skrecasz w lewo tam jest parking i ławeczki tam bym byla.Zreszta jak sie w Bedzinie juz zapytasz o dworzec Pks lub policje to kazdy ci powie.Jakie to bedzie auto to bede sie rozgladac,zawsze mozesz przedzwonic to cie pokieruje tylko nie z jakiejs trasy bo niebede wiedziala tylko jak juz bedziesz w Bedzinie.Ja tam bede przed 9:00 z siostra .Jutro wieczorem jade po sunie juz jest wszystko ustalone :cool3: Quote
red Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 A w tamtym domu, broń Boże drugiego psa! Kto ma kontakt z nimi, niech czuwa nad tym. Facet powinien dostać wycisk od przypadkowych łobuziaczków. Quote
AśkaK Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 A mi bardzo żal tej dziewczyny...:oops: Niestety wiem co to znaczy wychowywać się w domu alkoholika. Ta decyzja świadczy tylko o jej dojrzałości i wspaniałym sercu. Quote
red Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Dobrze, że wiedziała, gdzie uderzyć o pomoc i w porę uratowała maleństwo. Mimo wszystko życzę temu oprawcy, żeby też zaznał przemocy silniejszego. Quote
MartynaP Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 ona pewnie juz dawno by zdecydowala sie zeby go komus oddac ale nie miala komu kazdy sie wypinal i uwazal ze skoro nie widzi co sie dzieje tzn.ze nic sie nie dzieje Quote
GrubbaRybba Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Asiu, ja postaram sie odebrać małą od ciebie. Ale wszystko zależy tak naprawdę od miłosierdzia mojego szefa i od godziny, o której będziesz. Jeśli nie wypuści mnie wcześniej z pracy, to sunie zabierze Sandra (czyli dom tymczasowy). Jeśli mogłabyś zawieźć małą pod dokładny adres, byłoby super. Jeśli jednak nie chcesz utknąć w korkach lub błądzić, weźmiemy małą gdzieś po drodze. Jutro wszystko ustalę i dam ci znać, na jaki adres małą przywieźć. Na mój, czy na Sandry. Asiu, no i oczywiście wielkie dzięki za pomoc i transport. :loveu: Quote
AśkaK Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Cała przyjemność po mojej stronie.:cool3: Czekam zatem na znak! Z błądzeniem nie będę mieć kłopotów, jadę z GPSem.:lol: W razie komplikacji mogę malutką do wieczora przetrzymać u siebie - gdybyście obydwie z Sandrą miały problem z wyrwaniem się. Ja jadę od strony Janek, Grójecką do centrum a potem do siebie na powiśle (Most Poniatowskiego). Jeśli mieszkacie w drugiej części W-wy to najpierw odstawiłabym całe swoje towarzystwo do domu i dopiero potem dowiozła małą. Wtedy godzina przesunie się na 16 lub później i może wtedy będzie Wam łatwiej? Quote
GrubbaRybba Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Asiu, tak byłoby najlepiej. Jakbyś przetrzymała chwilkę małą. To zaoszczędziłoby mi i Sandrze mnóstwa kombinacji. :) Mam taki plan, ja spróbuję sie wyrwać z pracy o 16 (pracuję w centrum, na przeciwko dw. centralnego). Jak sie wyrwę, to podjadę do ciebie na powisle lub spotkamy się w połowie drogi :) i zabiorę małą. Jeśli bym sie nie wyrwała (choć nie sądzę, aby mój szef był aż tak bezduszny :evil_lol:), to podjadę do ciebie po 17 lub spotkamy się w połowie drogi. Czy tak mogłoby być? Quote
AśkaK Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Spoko, tak chyba nawet będzie lepiej, bo i ja zdążę się ogarnąć po podróży, psiaki solidnie napoję i mała wypocznie trochę, może zje coś. Nie spiesz się i nie kombinuj, po 17 jest lepiej niż o 16.;) Quote
GrubbaRybba Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Super! :loveu: Cieszę się i nie mogę się już doczekać poniedziałku. :) Quote
AśkaK Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Dziewczyny...a może macie miejsce dla jeszcze jednej slodkiej sunieczki..? Albo chlopczyka?:oops: Nie wiem już kogo pytać...Jutro zabieram jedną sunię i jeszcze dwójka własnie - piesek i sunia, zostaną.:-( Tak wyglądają szkraby: chłopczyk dwie sunie W Bielsku nie ma dla nich tymczasu. Może coś w W-wie..?:oops: Od razu mogłabym przywieźć!:cool3: Są maleńskie i wyrosną na 100% na małe, drobne psiaki. Quote
AśkaK Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Help, zaraz jedziemy po suńkę, to ostatnia szansa!Takie małe kuleczki...może ktoś ma ciupkę miejsca? Przepraszam że tutaj je "reklamuję" ale to ostatni dzwonek, a na innych wątkach nikt nie reaguje.:oops: Jakby stał się cud i ktoś mógł wziąć taką kruszynę na tymczas to będziemy tam pewnie do ok 10-ej, moja kom 660 998 628! Quote
dorcia44 Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 śliczne malenstwa ..a ta z białym pyniem słodzizna...ale mysle i mysle i nie ma co myslec..stadko własnych i kociaki na tymczas...a tak ich żal..:-( Quote
malagos Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Boże, i pewnie nikt się nie zadeklarował?... szkoda maluszków :shake: Quote
AśkaK Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Niestety nikt.:-( Zabrałam dziś tą maliznę z białym pysiem, najmniejsza i najsłabsza z rodzeństwa. A pani chciała całą trójkę oddać, a ja nie miałam gdzie wziąć.:oops: :placz: Berni pożyczyła mi klateczkę dla małej więc dziewczynki będą jutro jechały osobno, tak żeby sobie żadnych zarazków nie przekazywały. Quote
red Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Czy maluszki mają wątek i allegro, są śliczne, pewnie znajdą domki. Quote
AśkaK Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Jedna suńka, ta u mnie, ma wątek:http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76988 Pozostała dwójka nie ma osobnego wątku, ale o wszystko można zapytać dziewczyny tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74292 Myślę, że małe błyskawicznie znalazłyby dom, tylko jest problem techniczny - one są teraz na wsi, u kobiety która ma jeszcze 30 innych psów, a na posesję nikogo nie wpuszcza tylko rozmawia przez płot. Jak w takich warunkach przeprowadzić adopcję?:shake: Dlatego DT są takie konieczne! Ta kruszyna u mnie oczywiście będzie miała allegro itp.:p Quote
AśkaK Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Ja już spakowana, przed 9-tą jestem pod dworcem!:cool3: Quote
AśkaK Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Acha, MARTYNKA, napisz mi proszę smsem swój numer telefonu! Jakbym się zgubiła lub tfu! tfu! coś się stanie, to będę dzwonić. Moja kom. dla przypomnienia: 660 998 628 Pakuję komputer więc na dogo już nie zajrzę ani dziś ani rano, dzwońcie na kom. w razie czego!:p Quote
Recommended Posts