Mazowszanka13 Posted September 10, 2015 Author Posted September 10, 2015 O, czyli JEST NADZIEJA :D No właśnie, to jest problem wszystkich moich tymczasów. Zbyt wczesna pobudka. Ale moje w Warszawie dzielnie wytrzymują do 7-ej. Quote
Xibalba Posted September 11, 2015 Posted September 11, 2015 Powiedziałam, aby ją przetrzymali. Może odzwyczai się. Skąd ja to znam? Wystarczyło na chwilę otworzyć oko i psiak już stał na baczność. Mój pies bezczelnie potrafił wskoczyć na łóżko i trącać łapą bo niestety nie dało się go nabrać, że wciąż śpię. Ale udało się zmienić jego zwyczaje, gdy wstawał przed 6 rano to po prostu mówiłam, że jeszcze nie teraz, odwracałam się plecami i ignorowałam a on odpuszczał, chociaż teraz jeśli to nie pomaga i nadal się naprasza to znaczy, ze naprawdę musi wyjść i wtedy trzeba z nim wyjść. Tosia jest bystra, szybko zrozumie o co chodzi. Quote
Mazowszanka13 Posted September 11, 2015 Author Posted September 11, 2015 Trzeba coś z tym zrobić, bo po zmianie czasu będzie 4-ta. Quote
malagos Posted September 12, 2015 Posted September 12, 2015 .........Trochę prywaty - udział w konkursie o "Wawrzyn dla najlepszego strażaka Mazowsza" bierze udział Tomek Płocharczyk. To pełen energii młody człowiek, ofiarny strażak i dobra dusza jednostki OSP z naszej wsi (to ten pan Tomek, który łapie bezdomniaki, opiekuje się nimi, przywozi ranne do lekarza...) Zagłosujcie - proszę na niego, wysyłając SMS-a o treści STRAZAK 4 na numer 72355 (koszt 2,46 zł). Pamiętajcie, by nie używać polskich znaków!!! Głosujemy do 18 września. Na razie NASZ Tomek jest trzeci! Quote
agat21 Posted September 13, 2015 Posted September 13, 2015 Byłam wczoraj w domku Tosiulki. Pięknie mnie przywitała :) Sunia zadomowiona, zapatrzona w Panią, chodzi za nią krok w krok, Państwo też wyrażali się o niej w samcy superlatywach. Grzeczna, wstaje razem z Panią rano o 6.00, na podwórzu jest ulubienicą wszystkich dzieci :) W domu też wszystko w porządku, sunieczka bez problemu zostaje w domu, niczego nie niszczy. Synek Państwa zaprzyjaźnił się z Tosią na dobre, czasem nawet za mocno jej to okazuje, ale Państwo twierdzą, że od razu go strofują. Suńka na szczęście nie wygląda na zalęknioną i nie ucieka przed chłopcem. Zresztą Państwo robią wrażenie bardzo rozsądnych i wrażliwych w stosunku do zwierząt. Zapraszali do siebie poza tym, kiedy tylko będę chciała. Myślę, że Tosia znalazła swoje miejsce na ziemi :) Nawet zrobiła się bardziej pewna siebie i broni swoich ludzi, obszczekuje psy, które zanadto się zbliżą :) Dobrze wygląda, chyba jeden posiłek będzie dostawać w wersji light. Jedyny minusik to taki, że Tosia jeszcze nie zawsze się ich słucha, trzy razy była na próbę spuszczona ze smyczy, dwa razy przyszła, trzecim - zwiała. Pan szukał jej przez pół godziny. A suńka nie ma adresatki. Państwo mają zaraz jej kupić, mam nadzieję, że dotrzymają słowa. I to chyba na razie tyle :) Quote
elik Posted September 14, 2015 Posted September 14, 2015 Fantastyczne wieści, tylko wielka prośba o adresówkę, zwłaszcza, że sunia już pokazała, że może pójść w Polskę. Adresówka to taki mały wydatek, a może uchronić przed wielkim bólem i żalem. Quote
Mazowszanka13 Posted September 14, 2015 Author Posted September 14, 2015 Dziękujemy Agato za relację :) Cieszę się, że potwierdziłaś moją i Nutusi opinię o DS-ie. Wyekspediowałam Tosię z dwiema adresatkami. Jedną plastikową za 1 zł (taką do kluczy) i drugą od weta z napisem :jestem zaczipowany i link, gdzie to można sprawdzić ( safe-animal). Napisałam też na umowie adopcyjnej gdzie można kupić adresatkę. No nic,będę zamawiać dla Luki to zamówię i dla Tosi. Tylko link do sklepu muszę znaleźć. Już mam: http://allegro.pl/show_item.php?item=4970030827 Quote
malagos Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 Dziękujemy Agato za relację :) Cieszę się, że potwierdziłaś moją i Nutusi opinię o DS-ie. Wyekspediowałam Tosię z dwiema adresatkami. Jedną plastikową za 1 zł (taką do kluczy) i drugą od weta z napisem :jestem zaczipowany i link, gdzie to można sprawdzić ( safe-animal). Napisałam też na umowie adopcyjnej gdzie można kupić adresatkę. No nic,będę zamawiać dla Luki to zamówię i dla Tosi. Tylko link do sklepu muszę znaleźć. Oj, a czy nie byłby to kłopot, gdybym i ja poprosiła ze dwie sztuki?........ Quote
Mazowszanka13 Posted September 15, 2015 Author Posted September 15, 2015 Oj, a czy nie byłby to kłopot, gdybym i ja poprosiła ze dwie sztuki?........ Z napisem Dom Tymczasowy zamiast imienia ? Quote
Nutusia Posted September 15, 2015 Posted September 15, 2015 Gada człowiek, gada, aż mu w gębie zaschnie, a ludzie swoje... :( Nawet tacy fajni! Quote
Mazowszanka13 Posted September 24, 2015 Author Posted September 24, 2015 Zamawiając internetowo adresatki dla moich psów zamówiłam też adresatke dla Tosi. Zamawianie adresatek: http://allegro.pl/sh...item=4970030827 Wyślę Państwu w sobotę. Na odwrocie są dwa numery telefonów. Quote
Nutusia Posted September 24, 2015 Posted September 24, 2015 Ależ z niej będzie dama, w złotej biżuterii! :) Quote
Mazowszanka13 Posted September 24, 2015 Author Posted September 24, 2015 Ależ z niej będzie dama, w złotej biżuterii! :) Ładnie też prezentują się niebieskie z białymi napisami. Quote
Mazowszanka13 Posted September 29, 2015 Author Posted September 29, 2015 Przerejestrowałam Tosię na nowych właścicieli, bo o to poprosili. Zrobił to weterynarz. Quote
malagos Posted September 30, 2015 Posted September 30, 2015 .........Trochę prywaty - udział w konkursie o "Wawrzyn dla najlepszego strażaka Mazowsza" bierze udział Tomek Płocharczyk. To pełen energii młody człowiek, ofiarny strażak i dobra dusza jednostki OSP z naszej wsi (to ten pan Tomek, który łapie bezdomniaki, opiekuje się nimi, przywozi ranne do lekarza...) Zagłosujcie - proszę na niego, wysyłając SMS-a o treści STRAZAK 4 na numer 72355 (koszt 2,46 zł). Pamiętajcie, by nie używać polskich znaków!!! Głosujemy do 18 września. Na razie NASZ Tomek jest trzeci! Tomek Strażak wygrał ten konkurs! Jest na pierwszym miejscu z dużą przewagą głosów! Dziekujemy za wysłane sms!! Quote
Nutusia Posted September 30, 2015 Posted September 30, 2015 Brawo! A Tomki to fajne chłopaki są - nie tylko strażacy ;) Quote
Mazowszanka13 Posted September 30, 2015 Author Posted September 30, 2015 Tomek Strażak wygrał ten konkurs! Jest na pierwszym miejscu z dużą przewagą głosów! Dziekujemy za wysłane sms!! Cieszę się bardzo :) Quote
agat21 Posted October 1, 2015 Posted October 1, 2015 Gratulacje zatem dla pana Tomka strażaka! A zdjęcie będzie? :D Quote
Mazowszanka13 Posted October 10, 2015 Author Posted October 10, 2015 Wieści od Tosi. Jest zakochana w Pani, chodzi za nią krok w krok. Jest zazdrosna o Synka. Jak podchodzi do Mamy to i Tosia jest zaraz obok, ale nie wykazuje wobec niego agresji. Śpi w łóżku obok Pani. Rano budzi całą rodzinę: Panią, Pana, a na końcu Synka. Jest kochana i przytulaśna, nie szczeka, nie wyje, nie niszczy, gdy Państwo wychodzą. Tylko na spacerach obszczekuje wszystkie psy szarpiąc się na smyczy. Podobnie jak widzi gołebie. Wypisz, wymaluj mój Dyzio. A na wsi (podobnie jak Tosia) ze wszystkimi żył w zgodzie. Poczuła się pewnie i zapewne broni stada. Macie pomysły jak jej tego oduczyć ? 1 Quote
Mazowszanka13 Posted October 10, 2015 Author Posted October 10, 2015 I ważne. Testy alergiczne u Synka wykluczyły uczulenie na sierść psa. Trochę się bałam tych wyników, ale zaryzykowałam. I Państwo też. 1 Quote
Nutusia Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 Ufffffffffffffffffffffffff........................ I w łóżku śpi? Coś podobnego! ;) :D Quote
agat21 Posted October 11, 2015 Posted October 11, 2015 Całe szczęście, że testy w porządku.. Nie wiem, szczerze mówiąc, jak najszybciej Tosię oduczyć tej buńczuczności na spacerach..Może próbować odwracać jej uwagę od innych psów, chwalić, gdy jest spokojna? Ja tak próbuję robić z moim wariatem, który szczeka na inne samce jak opętaniec. Stanowczo powtarzam, że ma być spokojny i krótko trzymam na smyczy. Tosię na szczęście nietrudno chyba utrzymać. Quote
konfirm31 Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 Barowanie ;). Pomaga, jeśli sunia łakoma. Jeśli ma ulubioną zabawkę, można nią zastąpić smaczki. U Bliss na nielubiane psy podziałało, tylko na koty - nic nie działa, o ile to ona pierwsza je zauważy, a nie ja ;) http://bialyjack.pl/barowanie-co-to-jest Quote
Mazowszanka13 Posted October 18, 2015 Author Posted October 18, 2015 Dzięki Krysiu :) Tylko nie wiem czy to nie będzie za trudne dla Państwa. Nie są "zawodowymi" psiarzami. Quote
Recommended Posts