Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Powiedziałam, aby ją przetrzymali. Może odzwyczai się.

Skąd ja to znam? Wystarczyło na chwilę otworzyć oko i psiak już stał na baczność. Mój pies bezczelnie potrafił wskoczyć na łóżko i trącać łapą bo niestety nie dało się go nabrać, że wciąż śpię.

Ale udało się zmienić jego zwyczaje, gdy wstawał  przed 6 rano to po prostu mówiłam, że jeszcze nie teraz, odwracałam się plecami i ignorowałam a on odpuszczał, chociaż teraz jeśli to nie pomaga i nadal się naprasza to znaczy, ze naprawdę musi wyjść i wtedy trzeba  z nim wyjść. 

Tosia jest bystra, szybko zrozumie o co chodzi.   

Posted

.........Trochę prywaty -  udział w konkursie o "Wawrzyn dla najlepszego strażaka Mazowsza" bierze udział Tomek Płocharczyk. To pełen energii młody człowiek, ofiarny strażak i dobra dusza jednostki OSP z naszej wsi (to ten pan Tomek, który łapie bezdomniaki, opiekuje się nimi, przywozi ranne do lekarza...) Zagłosujcie - proszę na niego, wysyłając SMS-a o treści STRAZAK 4 na numer 72355 (koszt 2,46 zł). Pamiętajcie, by nie używać polskich znaków!!! Głosujemy do 18 września. Na razie NASZ Tomek jest trzeci!

Posted

Byłam wczoraj w domku Tosiulki. Pięknie mnie przywitała :) Sunia zadomowiona, zapatrzona w Panią, chodzi za nią krok w krok, Państwo też wyrażali się o niej w samcy superlatywach. Grzeczna, wstaje razem z Panią rano o 6.00, na podwórzu jest ulubienicą wszystkich dzieci :) W domu też wszystko w porządku, sunieczka bez problemu zostaje w domu, niczego nie niszczy. Synek Państwa zaprzyjaźnił się z Tosią na dobre, czasem nawet za mocno jej to okazuje, ale Państwo twierdzą, że od razu go strofują. Suńka na szczęście nie wygląda na zalęknioną i nie ucieka przed chłopcem. Zresztą Państwo robią wrażenie bardzo rozsądnych i wrażliwych w stosunku do zwierząt. Zapraszali do siebie poza tym, kiedy tylko będę chciała.
Myślę, że Tosia znalazła swoje miejsce na ziemi :) Nawet zrobiła się bardziej pewna siebie i broni swoich ludzi, obszczekuje psy, które zanadto się zbliżą :) Dobrze wygląda, chyba jeden posiłek będzie dostawać w wersji light.
Jedyny minusik to taki, że Tosia jeszcze nie zawsze się ich słucha, trzy razy była na próbę spuszczona ze smyczy, dwa razy przyszła, trzecim - zwiała. Pan szukał jej przez pół godziny. A suńka nie ma adresatki. Państwo mają zaraz jej kupić, mam nadzieję, że dotrzymają słowa.
I to chyba na razie tyle :)

Posted

Fantastyczne wieści, tylko wielka prośba o adresówkę, zwłaszcza, że sunia już pokazała, że może  pójść w Polskę.

Adresówka to taki mały wydatek, a może uchronić przed wielkim bólem i żalem.

Posted

Dziękujemy Agato za relację :) Cieszę się, że potwierdziłaś moją i Nutusi opinię o DS-ie.

Wyekspediowałam Tosię z dwiema adresatkami.

Jedną plastikową za 1 zł (taką do kluczy) i drugą od weta z napisem :jestem zaczipowany i link, gdzie to można sprawdzić ( safe-animal).

Napisałam też na umowie adopcyjnej gdzie można kupić adresatkę.

No nic,będę zamawiać dla Luki to zamówię i dla Tosi. Tylko link do sklepu muszę znaleźć.

Już mam: http://allegro.pl/show_item.php?item=4970030827

Posted

Dziękujemy Agato za relację :) Cieszę się, że potwierdziłaś moją i Nutusi opinię o DS-ie.

Wyekspediowałam Tosię z dwiema adresatkami.

Jedną plastikową za 1 zł (taką do kluczy) i drugą od weta z napisem :jestem zaczipowany i link, gdzie to można sprawdzić ( safe-animal).

Napisałam też na umowie adopcyjnej gdzie można kupić adresatkę.

No nic,będę zamawiać dla Luki to zamówię i dla Tosi. Tylko link do sklepu muszę znaleźć.

Oj, a czy nie byłby to kłopot, gdybym i ja poprosiła ze dwie sztuki?........

• 2 weeks later...
Posted

.........Trochę prywaty -  udział w konkursie o "Wawrzyn dla najlepszego strażaka Mazowsza" bierze udział Tomek Płocharczyk. To pełen energii młody człowiek, ofiarny strażak i dobra dusza jednostki OSP z naszej wsi (to ten pan Tomek, który łapie bezdomniaki, opiekuje się nimi, przywozi ranne do lekarza...) Zagłosujcie - proszę na niego, wysyłając SMS-a o treści STRAZAK 4 na numer 72355 (koszt 2,46 zł). Pamiętajcie, by nie używać polskich znaków!!! Głosujemy do 18 września. Na razie NASZ Tomek jest trzeci!

Tomek Strażak wygrał ten konkurs!

Jest na pierwszym miejscu z dużą przewagą głosów! Dziekujemy za wysłane sms!!

• 2 weeks later...
Posted

Wieści od Tosi.

Jest zakochana w Pani, chodzi za nią krok w krok.

Jest zazdrosna o Synka. Jak podchodzi do Mamy to i Tosia jest zaraz obok, ale nie wykazuje wobec niego agresji.

Śpi w łóżku obok Pani. Rano budzi całą rodzinę: Panią, Pana, a na końcu Synka.

Jest kochana i przytulaśna, nie szczeka, nie wyje, nie niszczy, gdy Państwo wychodzą.

Tylko na spacerach obszczekuje wszystkie psy szarpiąc się na smyczy. Podobnie jak widzi gołebie.

Wypisz, wymaluj mój Dyzio. A na wsi (podobnie jak Tosia) ze wszystkimi żył w zgodzie.

Poczuła się pewnie i zapewne broni stada.

Macie pomysły jak jej tego oduczyć ?

d1f4f347417df657gen.jpg

b9bf44f7a54c8ae7gen.jpg

3f5f72fab395a42bgen.jpg

1f95d3f4c870a0eegen.jpg

• Upvote 1
Posted

Całe szczęście, że testy w porządku.. Nie wiem, szczerze mówiąc, jak najszybciej Tosię oduczyć tej buńczuczności na spacerach..Może próbować odwracać jej uwagę od innych psów, chwalić, gdy jest spokojna? Ja tak próbuję robić z moim wariatem, który szczeka na inne samce jak opętaniec. Stanowczo powtarzam, że ma być spokojny i krótko trzymam na smyczy. Tosię na szczęście nietrudno chyba utrzymać.