Vectra Posted August 23, 2008 Author Posted August 23, 2008 No wiem z jakiej interwencji .... niestety z tym zagryzaniem , to też mam przerypane .. szlag by te gwoździe w paszczach szczeniaków :evil_lol: Najgorzej , że podlatuje już od małego i znienacka atakuje ... Powinnam iść spać , ale boję się zasnąć , bo mogę się już nie obudzić :evilbat: Quote
Greven Posted August 23, 2008 Posted August 23, 2008 [quote name='Vectra']boję się zasnąć , bo mogę się już nie obudzić[/quote] Im o to właśnie chodzi! Najpierw budzą w człowieku lęk, kupują Super Expres i Fakt, podsuwają Ci pod nos. A jak już się tak strasznie boisz, że na widok bulla krzyczysz i uciekasz, to Cię zalatwiają i same dzwonią do redakcji, żeby poszedł materiał. Ja to wiem. Miałam 15. Wszystkie chciały mnie zagryźć, ja to wiem :evil_lol: ......................... zabiły dwie ładowarki samochodowe, jedną normalną; słownik polsko - niemiecki; tygodnik popularno naukowy; wajhę od biegów; dźwignię hamulca ręcznego; parę moich skarpet; rękaw kurtki skórzanej........................ ale i tak je kocham!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Vectra Posted August 23, 2008 Author Posted August 23, 2008 Myślisz że redaktorem naczelnym SE i ****tu jest pitbull :hmmmm: Quote
furciaczek Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 [quote name='Vectra']Nie da się ukryc , są inne :diabloti: w oczach to ma świra ;) ale to idzie się przyzwyczaić. Przeciąganie ,to podstawa , bez tego dzień się nie liczy :evil_lol: Niech się TZ cieszy , że trzy mu na sznurku nie wiszą ... Bo ja uczciwie mówię , wymiękam po 10 minutach , nie mam siły ...[/quote] Musze go tu przyprowadzic zeby zobaczyl co to sa prawdziwe swinki:evil_lol::loveu: A moze podesle Ci go na trening co?? Tylko obawiam sie ze i tak by skonczyl w warsztacie z Twoim Tztem:evil_lol: Quote
Bullila.nl Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Wstalam juz:multi:.....dzien dobrrry;) Quote
agnethka Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 cze ciotki :cool3: też wstałam i walczyłam półtorej godziny z netem, bo nie chciał działać :mad: ciotka Vectra to dzisiaj się wystawia :razz: Quote
Matusz Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 [COLOR=Navy][B]powodzenia w tym Radomiu !! :kciuki::kciuki::kciuki:[/B][/COLOR] Quote
Rinuś Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 [I][B]Cześć pi ekna :loveu: powodzenia :multi:[/B][/I] Quote
SZPiLKA23 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Matyyylduniu ... czytanie nadrobie w pracy ;) Quote
Vectra Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 A my już wróciliśmy :diabloti: najszybsza wystawa w ustroju warszawski , to była :evil_lol: Bo jak nigdy staffiki szły pierwsze i oczywiście się spóźniliśmy :evilbat: Z samochodu pędziłam z wywalonym ozorem , prosto na ring ... No i to jest chyba sposób na ogon Frania , by nie zadzierał .. jeszcze się nie zapoznał z terenem to i był pokorniejszy :diabloti: w stawce byliśmy sami , ocena doskonała , złoto , jakieś tam CWC dobry opis , sędziemu się Franio bardzo podobał , przegrał porównanie , dlatego że się wystawiać nie umiemy :evil_lol: Mania jest aniołem , jechała jak królewna w swojej złotej klatce ... Już się zdążyły wybiegać i wymęczyć .. teraz papu i aaaaa :mad: aha zdjęć nie mam , bo na wystawie byłam dosłownie 20 minut :) na ring , ocena , porównanie , ocena i do domu ... Takie wystawy to mi pasują .. a nie sterczenie 5 godzin w upale :mad: Quote
SZPiLKA23 Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 [B][COLOR=Blue]:multi: gratulacjeeeeeeeeeeeee [/COLOR][/B] Quote
kaskaSz Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 Gratulacje! Nawet po stoiskach obrożowych nie zdążyłaś się rozejrzeć? :evil_lol: Quote
agnethka Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 brawo Vectra, a dla Frania kość :cool3: jeszcze championat zrobicie :diabloti: :evil_lol: Quote
Vectra Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 [quote name='SZPiLKA23'][B][COLOR=Blue]:multi: gratulacjeeeeeeeeeeeee [/COLOR][/B][/quote] a dzięki :diabloti: [quote name='kaskaSz']Gratulacje! Nawet po stoiskach obrożowych nie zdążyłaś się rozejrzeć? :evil_lol:[/quote] mało było stoisk :shake: nie chciało mi się latać , kawy mi się chciało :evil_lol: [quote name='agnethka']brawo Vectra, a dla Frania kość :cool3: jeszcze championat zrobicie :diabloti: :evil_lol:[/quote] wysp dziewiczych :evilbat: następna stacja Łódź :diabloti: x 2 :cool3: Muszę Mańkę tylko w ZK zameldować :roll: Quote
agnethka Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 a ja jeszcze nie wiem czy będę w Łodzi :roll: na razie Białystok :hmmmm: Quote
Vectra Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 a dzięki za gratki :diabloti: Białystok odpada , za daleko :evilbat: do 100km , to jeszcze mogę jechać z psa idiotę robić .. a nie chce mi się jechać 3-4 godziny by się poopalać :evil_lol: a może mi ktoś powiedzieć , co to jest CWC ? bo głupio było sędziego pytać :evil_lol: dał , to wzięłam ;) Ja serio nie wiem co to te cwc , caciby i inne literki , bo mnie to nie interesowało nigdy ani nie bawi do dnia dzisiejszego .. Quote
agnethka Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 [quote name='Vectra']a dzięki za gratki :diabloti: Białystok odpada , za daleko :evilbat: do 100km , to jeszcze mogę jechać z psa idiotę robić .. a nie chce mi się jechać 3-4 godziny by się poopalać :evil_lol: a może mi ktoś powiedzieć , co to jest CWC ? bo głupio było sędziego pytać :evil_lol: dał , to wzięłam ;) Ja serio nie wiem co to te cwc , caciby i inne literki , bo mnie to nie interesowało nigdy ani nie bawi do dnia dzisiejszego ..[/quote] CWC to wniosek na championa (tak w skrócie ;) ), żeby uzyskać tytuł trzeba dostać CWC od dwóch różnych sędziów na trzech wystawach, w tym jedna wystawa musi być międzynarodowa lub klubowa - no od pierwszego wniosku od ostatniego musi upłynąć pół roku ;) no ja to byłam się poopalać w Zakopcu :roll: a w B-stoku byś się nie opaliła, bo staffiki podobno na hali występują :diabloti: Quote
Vectra Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 na championa to ja nie porywam się z moim zapałem wystawcy :evil_lol: No i co , nie umiemy sie wystawiać HA , dziś temu nie wygraliśmy porównania psów :diabloti: Quote
agnethka Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 a kto wygrał? :diabloti: a w ogóle to popisałabyś na staffikowym wrażenia :evil_lol: wiemy tylko, że Ebony SWnŻ też dostała CWC i tytuł NDSwR :evil_lol: Quote
Vectra Posted August 24, 2008 Author Posted August 24, 2008 nie wiem kto , nie wiem co .. bo sobie poszłam po Manie :diabloti: w porównaniu byliśmy z Frodem , Leonardo ... Humman Dogs ? może jak bym z Franiem jeździła co wystawa , to pewno by nam lepiej szło .. ale mi się po prostu nie chce :diabloti: Franio jest dla mnie bezkonkurencyjny , najładniejszy , najmądrzejszy , najwspanialszy , idealny , najmniejszy , najchudszy , najlepiej umięśniony , najbardziej agresywny .. chociaż NIE , jest bardziej .... ale pewne rzeczy sie zataja ... ja jestem tylko gupia , bo pisze zawsze wsio zgodnie z prawdą .... Teoretycznie to powinnam nie pokazywać Mani 3 sierpnia , tylko pokazać zgodnie z planem przywozu czyli 9 sierpnia i nikt by nie wiedział , że Franio chciał ją zjeść .. pokazała bym idylle i pełną miłość ... Nie pisać oficjalnie o problemach z Frania agresją do psów ,to potem by nie było plotkowania za moją dupą , że genetycznie agresywny jest tudzież wątrobiany. Nie było by plot , o domniemanych reakcjach agresywnych taty Frania ... Jedno mam za złe , że taki ktoś nie potrafi w oczy powiedzieć .. tylko sieje ferment za plecami. A jaki , to nie powiem , bo info mam od osób pewnych .... i same się przekonały po tym co słyszały o agresji ... że KŁAMIĄ , WYMYŚLAJĄ I MNIE WKURZAJĄ TYM .... Ciekawe kiedy ruszy fala opowieści , że sędziował nas dziś hodowca taty Frania :) Tak , Pan Jędrasiak jest właścicielem hodowli Sirius .... z której jest tata Frania , jest też autorem jedynych książek o TTB w PL , jest też międzynarodowym sędzią z wieloletnią praktyką a nie teorią. To jest jedyny sędzia u którego jestem pewna obiektywnej opinii na temat Frania. Dlatego że , zna Frania od 3 miesiąca życia , widzi go średnio co pół roku i widzi jak się zmienia - na dobre i na złe .. czy poprawia się czy jest gorszy.Jest obiektywny , zna się na rasie i zawsze mówi prawdę ... Nawet jakby Franio dostał od niego ocenę najgorszą , to wiem że ta ocena jest zasłużona.Gdyby ten sędzia mi powiedział , że Franek nie nadaje się na wystawy , to bym zaprzestała wystawiania. Jeśli słyszę , że jest świetnym psem , ma fantastyczną najlepszą w PL głowę :diabloti: piękne ciało i szkoda go w domu trzymać , że ma źle noszony ogon i że nie mam pojęcia o wystawianiu.Aczkolwiek dziś powiedział , że Franio z miesiąca na miesiąc się poprawia i ogon TEŻ.To ja mu wierzę. o to się pożaliłam :evil_lol: aha i Matyldy nie dostałam od hodowcy w ramach zadośćuczynienia , że Franio się nie udał :evilbat: wręcz przeciwnie , dostałam najlepszą sukę z miotu , by mieć najlepszą parę hodowlaną , z fantastycznymi genami i głowami :) Do tego Michaś wie , że u mnie pies nie mieszka tylko dlatego , że ma zdobywać tytuły i dzieci płodzić. Nawet gdyby Franio miał ogon na głowie , był zielony w różowe grochy , wredny , złośliwy i obrzydliwy , to gdyby urodził się taki jeszcze jeden bez wahania bym wzięła. Aha , Franio ani Matylda nie mają nużeńca ich rodzice , znaczy mama i tata Frania również nie mieli .... życzę wszystkim u staffików takiej skóry jak mają moje prosiaki :diabloti: i zamilknę już ... Quote
Bullila.nl Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 dobrze napisane....:cool3: [SIZE=4][COLOR=red]Franio Gratulacje...:multi:[/COLOR][/SIZE] [COLOR=#ff0000]Jestem z Was dumna i z psa i z wystawcy;)[/COLOR] [COLOR=#ff0000]BRAVO!!!:Rose::cool2:[/COLOR] Quote
Greven Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 [quote name='Vectra']dostałam najlepszą sukę z miotu , by mieć najlepszą parę hodowlaną , z fantastycznymi genami i głowami[/quote] Ja kcem owoc miłości tej pary :diabloti: A w ogóle to gratuluję wystawy!!!! Quote
agnethka Posted August 24, 2008 Posted August 24, 2008 doskonale Vectra Cie rozumiem - mi też już się oberwało i za opowieści o psach jak się razem czują, i za nieudane wystawy, i za to że kocham psy,i za to że jak mogę to chcę pomóc psiakom....ludzi nie interesuje to, co jest w rzeczywistości, dla nich ważne jest każde potknięcie i jeszcze sobie dopowiedzą to i owo - oczywiście nie powiedzą w twarz co im nie pasi, tylko szmerają za plecami... :roll: kiedyś już Ci pisałam, podziwiam co robisz dla swoich psów (i tych, które Twoje nie są). Masz wspaniałe serce i kochasz zwierzęta - a to jest bardzo ważne! Powiem to, co mi powiedziała pewna osoba - nie patrz na to, co mówią bądź piszą i rób swoje! :p Quote
Recommended Posts