Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam u Sheby :)

DSC_7353.JPG

Sheba to 5-letnia suczka średniej wielkości. Ma ok. 40 cm w kłębie. Do schroniska trafiła bardzo zaniedbana i musiała zostać ostrzyżona. Do ludzi jest bardzo przyjazna, lubi być głaskana. Na inne psy na początku szczeka, ale gdy podchodzi, ładnie się z nimi wita i jest nastawiona pozytywnie. Ładnie chodzi na smyczy, prawie w ogóle nie ciągnie. Potrafi komendę siad. Lubi biegać za piłką. Ma włos, który będzie wymagać regularnej pielęgnacji i strzyżenia. Spokojnie znosi zabiegi pielęgnacyjne.

Kontakt: 514324200, [email protected]<script cf-hash='f9e31' type="text/javascript"> /* */</script>

DSC_7279.JPG

DSC_7304.JPG

DSC_7350.JPG

Więcej zdjęć: https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Sheba353155Lat40Cm8Kg26052015AniaHyrnik#

Posted

Dzisiaj Sheba była ze mną o fryzjera :) W samochodzie zachowywała się bardzo spokojnie; właściwie tylko siedziała albo leżała. U fryzjera była niczym aniołek. Poza rozczesywaniem kołtunów i dłuższym łapaniu za łapy, była bardzo spokojna i dawała ze sobą wszystko robić :) Poniżej kilka zdjęć ;)

10294990_865992006799386_739771426144046

11334069_865991910132729_483255274722002

1402917_865992080132712_2980874177326628

I małe porównanie :)

sheba.jpg

Posted

Dzisiaj nie byłyśmy na dłuższym spacerku, bo Sheba jest świeżo po sterylce. Wypuściłam ją na chwilę razem z Larą na wybieg, gdzie sobie pobiegała :) Sheba lubi biegać za piłkami, jednak nie jest nauczona ich oddawać - będziemy nas tym pracować ;)

Maciaszku, zaktualizowałam Shebie opis w pierwszym poście :)

Posted

Sheba dzisiaj była na kolejnym spacerku :) Najpierw wzdłuż torów, a potem chwilę na polance :) Po powrocie do schroniska poszliśmy na wybieg. Trochę poćwiczyłyśmy agility i szło jej całkiem nieźle (choć na razie próbowałyśmy tylko hopki). A potem były zabawy z piłką. Małą, dużą... Ważne, że piłka :D Tym samym mogłyśmy też poćwiczyć oddawanie jej i reagowanie na imię. Dziewczyna szybko się uczy i coraz częściej oddaje piłkę od razu ;)
Martwi mnie tylko, że czasem robi się zazdrosna. Głaszcze innego psa, albo podchodzi on do niej, a ona zaczyna warczeć. Co prawda od razu reaguje na moje przywołanie do porządku, ale boję się, żeby nie zrobiła się bardziej zazdrosna...

Kilka zdjęć z dzisiaj :)

DSC_7279.JPG

DSC_7304.JPG

Mała piłka...

DSC_7268.JPG

...i duża :D

DSC_7273.JPG

DSC_7281.JPG

Maciaszku, zabijesz mnie za ilość zmian, o które Cię w ostatnim czasie proszę; za wszystkie bardzo dziękuję. Myślę nad zmianą zdjęcia Sheby, tylko nie wiem czy to pierwsze się nada. Jeśli nie, to może drugie? :)

Posted

Za nami kolejne spacerki w czwartek i sobotę :) Oba w towarzystwie Toro. Ćwiczyłyśmy komendy, jak na razie siad i łapa, oraz reagowanie na imię. Coraz częściej odwraca się jak ją wołam :) W czwartek tez poszłyśmy na chwilę na wybieg, gdzie Sheba bardzo się chciała głaskać - ciągle podchodziła i ocierała się o nogi. Za piłką tak chętnie nie biegała, ale to pewnie przez upały :)

Kilka zaległych zdjęć:

DSC_7353.JPG

DSC_7356.JPG

DSC_7350.JPG

Posted

Goście przybyli i wzięli Shebę ze sobą :) moim zdaniem ludzie super, nie przeraziła ich żadna wada w wyglądzie dziewczyny. Właściwie, to zdecydowani byli od początku ;)