Jump to content
Dogomania

Dwie sunie malunie, mamunia i córunia w BDT bardzo proszą o wsparcie na karmę i weta. Obie sunie mają wspaniałe Domy :)

Recommended Posts

Posted

Może Amy "załatwi" tez  domek dla swojej córci :)

Byłoby dobrze. Psiaczki nie powinny zbyt długo przebywać w DT. Tylko tyle ile jest to konieczne i szybko do super domku.

Mojej suni się tak udało :)

Myślę, że jeśli sunie są spokrewnione, to raczej są to siostry, a nie mama z córką. Obie sunie są chyba mniej więcej w tym samym wieku, a że takie niepodobne ? No cóż czasem tak bywa. Miałam kiedyś na BDT dwa szczeniaczki -  siostrzyczki. Bardzo się od siebie różniły tak z wyglądu, jak i z charakteru. Tu może być podobnie :)

Posted

Kciuki za Sonię! Oby i jej się udało zaprzeczyć tezie, że w wakacje się psy porzuca, a nie adoptuje...

Jutro zadzwonię i zapytam czy pani umówiła się na spotkanie z Sonią.

Posted

0heart.gif0heart.gifciociuniu no to kciukam ogromnie ogromnie za wszystko 

a kotunkom zycie uratowalas kochana eliczkowa ciociu 

sciskam ogromnie za wszystkie0heart.gif0heart.gif

Kochana Ciociu Ewciu kociaczki miały dzisiaj profesjonalna sesję zdjęciową i będą ogłaszane. Leczenie uszek potrwa około 2 tygodni, a może krócej, bo już są widoczne efekty - mniej czarnej mazi wyjmuję  z uszek. Kociaki są słodkie, ale rozrabiają okrutnie. Pół godziny po sprzątaniu nie ma ani śladu. Na szczęście ta znajoma z działki pożyczyła mi zamykaną kuwetę i teraz żwirek nie jest rozsypany po całym pomieszczeniu i nie miesza się już z rozsypywanym suchym żarełkiem mamci. Mamusia dostarcza dzieciaczkom po 6-8 myszek dziennie, które TZ musi utylizować :(

Posted

Dzielna mamusia! A TZ jeszcze dzielniejszy! :D

Mama z niej rzeczywiście wspaniała, choć to zapewne była jej pierwsza (i ostatnia :P ) rójka. Myślałam, że po sterylizacji straci pokarm, a tu ona dotychczas karmi maluszki po kilka razy dziennie, głośno przy tym mrucząc :D Kochana koteczka.

Posted

Kochana Ciociu Ewciu kociaczki miały dzisiaj profesjonalna sesję zdjęciową i będą ogłaszane. Leczenie uszek potrwa około 2 tygodni, a może krócej, bo już są widoczne efekty - mniej czarnej mazi wyjmuję  z uszek. Kociaki są słodkie, ale rozrabiają okrutnie. Pół godziny po sprzątaniu nie ma ani śladu. Na szczęście ta znajoma z działki pożyczyła mi zamykaną kuwetę i teraz żwirek nie jest rozsypany po całym pomieszczeniu i nie miesza się już z rozsypywanym suchym żarełkiem mamci. Mamusia dostarcza dzieciaczkom po 6-8 myszek dziennie, które TZ musi utylizować :(

Znaczenie słowa "matka" w żartobliwym ujęciu: ma i tka (tka te myszki do pysiów)

Posted

No i te myszki - to ona wychodzi na spacerki? :)

Oczywiście Aniu, wychodzi i to jeszcze jak :P Żeby można było zamknąć drzwi, a nie zamykać koteczce drogi do dziecisków, mąż zrobił jej trap - deska z kilkoma poprzeczkami przystawiona do okna i okno cały czas lekko uchylone. Gdy jestem w kuchni (kociaki mają pomieszczenie za kuchnią) to słyszę jak kotka zeskakuje z parapetu i za chwilę słychać pisk maluszków, bo mama przyniosła jedzonko i trzeba o nie powalczyć :)

Jutro nie będę miała czasu, bo zaraz z rana, jeszcze zanim będzie gorące słońce, jedziemy do Krakowa i wracamy wieczorem (maluszkami będzie się opiekowała znajoma), ale pojutrze pokażę Wam, jak mamcia dostaje się do maluszków.

Znaczenie słowa "matka" w żartobliwym ujęciu: ma i tka (tka te myszki do pysiów)

Ha, ha, ha. Dokładnie tak :D Dowcipnie "rozebrałaś" słowo MATKA :)

Pani zainteresowana Sonią dzwoniła do Anety i wstępnie zamówiła się na poniedziałek. Ma przyjechać poznać sunię. Sonia nie jest tak otwarta na ludzi, jak Amie, ale też jest śliczną sunią i może pani się zakocha, a miłość, jak wiemy, czyni cuda :)

Posted

to trzymamy kciuki za Sonie a właściwie za Panią :)

Niestety pani nie zadzwoniła. Wydawała się w rozmowie na szczerze zainteresowaną. Ale to chyba były tylko pozory.

Z pozdrowieniami wpadam :)

Ja tez 

z pozdrowionkami 

serdecznosciami 

usciskami 0heart.gif

I ja zaglądam :)

Dziękujemy za odwiedziny i my także bardzo serdeczni pozdrawiamy :D

Posted

Witamy i pozdrawiamy kochane Ciocie, które nam wiernie kibicują i na razie pokazujemy wyniki sesji zdjęciowej kociątek :)

9.jpg

6.jpg

5.jpg

4.jpg

7.jpg

8.jpg

3.jpg

A w czerwcu było tak :(

20150701_151340.jpg
Posted

Dziękuję kochane Cioteczki :) Jutro będę ogłaszała kocięta.

Dzisiaj znowu zaproponowałam Sonię pani, która pytała o Amie. Może wartałoby napisać ładny tekst i ogłaszać już Sonię.

Posted

Zakochałam się w kociaczkach!!!

Ten czarny wygląda, jak Tolusia, która była u mnie w DT

Jedna panienka  jest czarna, druga buraska, a obie do wzięcia  :P

Do dobrego domku mogę zawieźć osobiście :D