orsini Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 tez mamy taka nadzieje,ale poki co mozna by sie dobrac do samej fabryczki:)))tylko miasteczko potrzebne:))))
orsini Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 cholera wlasnie sobie zrobilam kisiel z owocow lesnych Knorra, nie rozpuscil sie do konca i co?i wyszly jakies kolory...NIEBIESKIE!!!!co oni za swinstwo tu dodaja!!!ze niby borowki!taaaaa na pewno :evilbat: :evilbat:
madzior_ka Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 Witajcie ale super, 偶e Dengimu i Sonisi tak super posz艂o!!! A wiecie co? dzwoni艂am dzisiaj do dog fashion o ot ubranko i baba powiedzia艂a,m ze nie uszyje!!! bo nie ma tera czasu i teraz robi inne ubranka a nie kubraczki inawet nie wie o kt贸ry mi chodzi :roll: to ja juz da艂am se spok贸j bo widze ze nei ma ochoty go uszyc to jak by sie zgodzi艂a to pewie odb臋bni艂aby byleby zroib膰 wiec napisa艂am do mr dog tam zamawia艂a Ola i Kat i moze tam mi uszyja jako zam贸wienie indywidualne ale nie wiem - czekam z niecierpliwo艣ci膮 na odp. ....
Justa Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 Co za baba :evil: Ja to w takich sytuacjach zawsze serdecznie "dzi臋kuj臋" i informuj臋 owego cz艂eka, 偶e wszystkim wojk贸艂 z pewno艣ci膮 powiem jaka to "solidna firma" :evil: :evil: :evil: 艁ASKI BEZ !!! W ko艅cu co艣 zakupicie dla Dena ;) A nie ma nic w pobliskich sklepach zoologicznych? Mo偶e tam by poszuka膰?
Justa Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 Pasaverka, pyta艂a艣 w galerii, czy Gal ma ubranko z Akcji Izy. NIE, wdzianko to uszy艂a moja babcia (krawcowa od n-lat) z parasolki i spodni mojej mamy :lol:
M@d Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 W zoologicznym (Kakadu) w centum handlowym kupi艂em 艣wietny polarek. Bez 艂aski i czekania.
malawaszka Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 ooo Lunka ma taki sam tylko bez nogawek :D a pod spodem jest czerwony ortalionik???
M@d Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 Nie, z ortalionikiem nie chcia艂em, bo nie przepuszcza powietrza. Pod spodem jest 艣liska , cienka, ale g臋sto tkana podszewka - fioletowa :lol: Polar ma wyciaga膰 wilgo膰 na zewn膮trz, wi臋c pod sp贸d nie nale偶y k艂a艣膰 nic nieprzemakalnego. Nawet zamoczony polar na ciep艂ym ciele sam wyschnie ... :-) Pies niby si臋 nie poci, ale sk贸ra i tak wydziela przez pory par臋 wodn膮 (nie tak jak u cz艂owieka, ale zawsze) A lepszy przewiany suchy pies ni偶 sch艂odzone krople pod ortalionem :wink:
malawaszka Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 nooo o to mi chodzi艂o - tylko nazwa艂am to ortalionikiem :oops: :lol: u Luny te偶 jest taka podszewka :wink:
madzior_ka Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 w艂asnie polarkowe te偶 s膮 fajne i sie zastanaiwa艂am nad takim ale bez nogawek, ale wydaje mi si臋 偶 elepszy z ortalionem (na wierzchu) bo wtedy na pewno nie przemaka, bo polar nasi膮ka wod膮 prawda? a ma juz sweterek na suchsze dni wiec chcia艂abym cos z ortalionem na wierzchu i w mr dog znalaz艂am co艣 takego: niby to tylko na jamnika ale jakbym poprosi艂a moze by zrobili kr贸tsze na Denisa bo jest taki zwyj艂y bez 偶adnych udziwnie艅, te偶 ocieplany polarkiem itd i ma zas艂oni臋te przedpiersie wiecej
M@d Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 Aha! Zapomnia艂em Wam napisa膰 !! Beksa tydzie艅 temu sko艅czy艂 3 lata!! :B-fly: :drinking: :new-bday: :BIG: :multi: :multi: :multi:
malawaszka Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 :drinking: :drinking: :drinking: zdr贸wko beksy :laola:
M@d Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 [quote name='madzior_ka']w艂asnie polarkowe te偶 s膮 fajne i sie zastanaiwa艂am nad takim ale bez nogawek, ale wydaje mi si臋 偶 elepszy z ortalionem (na wierzchu) bo wtedy na pewno nie przemaka, bo polar nasi膮ka wod膮 prawda? a ma juz sweterek na suchsze dni wiec chcia艂abym cos z ortalionem na wierzchu i w mr dog znalaz艂am co艣 takego: niby to tylko na jamnika ale jakbym poprosi艂a moze by zrobili kr贸tsze na Denisa bo jest taki zwyj艂y bez 偶adnych udziwnie艅, te偶 ocieplany polarkiem itd i ma zas艂oni臋te przedpiersie wiecej Madziorka, ja je偶d偶臋 czasem na nartach w polarze (jak nie pada i nie ma mro藕nego wiatru. Nawet jak si臋 wytyt艂am w 艣niegu, to polar wewn膮trz jest suchy. W艂贸kno polarowe wymy艣lono tak, aby przepuszcza艂o wilgo膰 w jedn膮 stron臋 - na zewn膮trz. Wi臋c mokry polar jest na wierzchu, ale stworzenie wewn膮trz polaru ma sucho... (oczywi艣cie w normalnych warunkach u偶ytkowania, a nie przy polaniu wiadrem wody lub w rz臋sistym deszczu ...) Nawet przy przeci臋tnym deszcu wewnatrz jest sucho... Sprawdzone - sam jesieni膮 czesto na spacery chodze w polarze ... :lol:
dorotak Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 No to lekko sp贸藕nione :lol: 偶yczenia dla Beksy :BIG: :new-bday: :BIG: (to znaczy, 偶e jest praktycznie w wieku mojego Atosa ;-))
Ka-Vanga Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 Sto lat dla Beksy :tort: :laola: :BIG: :new-bday: :multi: . Czekaj to on jest z 24 czy 25, bo ja jestem z 25 stycznia :wink: 8) :lol: .
M@d Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 23. 01 - tak ma w ksi膮偶eczce i tak obchodzimy. Ale prawdopodobnie on jest urodzony mi臋dzy 1 a 7 lutego ... Handlarze zawyzyli jego wiek ... :-( I pewnie dlatego m.in. mamy z nim problemy ... :cry:
madzior_ka Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 No to wszystkeigo naj naj dla Beksy!! :new-bday: Ka-Vanga napisa艂(a):bo ja jestem z 25 stycznia A ja z 27 :bday:
malawaszka Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 a ja dosta艂am dzi艣 Halti dla Lunki - potrzebny nam jest do wychodzenia na klatk臋 :lol: bo wtedy dziczy i ha艂asuje 艣wiruje wi臋c postanowi艂am j膮 poskromi膰 :evilbat: 8)
madzior_ka Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 malawaszko a gdzie zamawia艂a艣,. ile p艂aci艂as i jak Lunka reaguje na halti? ciekawa jestem bo te偶 rozpatruj臋 kupno dla Deniska. Bo on znowu jak widzi psa to piszczy szczeka i nie wiadomo co jescze, w sumie z wiekiem coraz lepiej jest ale jednak my艣le, 偶e kantarek by tutaj m贸g艂 pom贸c....
malawaszka Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 Kupi艂a mi kole偶anka w Warszawie w hurtowni za 12,20 :D :angel: Luna dopiero raz mia艂a go na dziubie i dzicza艂a jak dziki mustang na prerii :lol: :lol: :lol: nie wiedzia艂a co to jej do dzi贸ba przyczepi艂am :wink: ale szubko si臋 uspokoi艂a i 艂adnie sz艂a :D a zaraz na dworze jej zdejmowa膰 b臋d臋 bo to tylko na wyj艣cie przez klatk臋 bo normalnie to darcie si臋 i szarpanie jest nie do zniesienia i KONIEC Z TYM :evilbat: :lol:
madzior_ka Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 a no to super, jak b臋dziesz mog艂a to czekamy na zdj臋cia Lunetki wkantarku i twoje odczucia jak dzia艂a:) a ja mam do was pytanie (ech... te ubranka) jakie juz zada艂am w galerii, bo chc臋 zam贸wi膰 ubranko z Dyca (www.dyc.pl) : http://www.dyc.pl/getPicture.php?id=1434 http://www.dyc.pl/getPicture.php?id=1126 kt贸re wam si臋 bardziej podoba? tylko problem w tym, 偶e ot pierwsze bty艂oby dobre rozmiarowo bo jest d艂 grzbietu 36 i obw贸d w k艂臋bie 50 ale wtedy szyjka jest 28 :oops: zas to drugie ma d艂. grzbietu 40 w k艂臋bie 50 i szyjka 32, a wymairy Denisa to grzbiet: 35, obw贸d w k艂臋bie: 50 i szyja ok. 30 wi臋c co by艣cie zrobili? szyi za w膮skiej nei moze mie膰, a w takim za d艂ugim nie wiem jak b臋dzi wygl膮da艂 :roll:
malawaszka Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 to pierwsze mi si臋 wybitnie nie podoba :wink: a z rozmiarami :hmmmm: musisz sama zadecydowa膰 - nie mam poj臋cia :roll: no a tego kantark na niej nie wida膰, wi臋c nie wiem czy fotki co艣 dadz膮 :wink:
Marta-m Posted January 31, 2005 Posted January 31, 2005 przepraszam 偶e tak p贸藕no ale wcze艣niej nie mog艂am :roll: GRATULUJE LORDZIKOWI On musia艂 wygra膰!!!!!!!!!! Piekne zwyciestwooo!!!!!!!!!!!!!! :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: Noi sp贸藕nione ale szczere 偶yczenia dla Beksy :wink:
Recommended Posts