malagos Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 Sabinka już poza schronem :D. Super! Ciekawe, jak ona "zapachowo" i czystościowo, coby wstydu nie przyniosła w pociągu ;) Quote
jaguska Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 Super! Ciekawe, jak ona "zapachowo" i czystościowo, coby wstydu nie przyniosła w pociągu ;) Zawsze można zwalić na nowy trynd w perfumiarstwie ;-) Quote
Nutusia Posted June 19, 2015 Posted June 19, 2015 Oj, żeby tak się niektórzy ludzie przejmowali swoim zapachem w komunikacji jakiejkolwiek ;) Quote
Onaa Posted June 20, 2015 Author Posted June 20, 2015 Nie wiem od czego zacząć bo wczoraj tyle sie wydarzyło jesli chodzi o Sabinkę i było małe szalenstwo, w kaźdym razie Sabinka u mnie byla moze z 2 godziny i pójechała do ds do Chrzanowa. Sabinka to wspaniała sunia :-D! Słodka grzeczna spokojna, w póciagu głównie spała jak mowila ewunian. Zreszta pozniej jak jechalysmy do mnie z dworca tramwajem polegiwała trzymajac pyszczek na bucie.. pasaźera obok. Jest taka ufna, kóchana, tak prosząco patrzyła tymi swoimi slepkami. Nie wiem jak to mozliwe ze nikt jej nie ćhcial a w schronie śpedzila z 2 lata. 1 Quote
jola&tina Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Jesteście niesamowite :) Onaa, skąd Ty wytrzasnęłaś ten ds dla malutkiej? Będą zdjęcia? Quote
ewunian Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 W końcu dogo się uruchomiło.. a więc... ogłaszam, że mamy do czynienia z chyba najszybszą adopcją na dogo :P Zabrałam Sabinkę ze schroniska, panie nie zgłaszały żadnych zastrzeżeń. Wsiadłam z nią do pociągu - ideał, przespała całą trasę. Czekając na onaa, dostałam telefon od innej wolo - że jest pod schronem z parą co chce adoptować Sabinkę, a w biurze powiedzieli że ją zabrałam (tia? a dane osobowe? podobno zasłaniają się ich ochroną jak chcemy dowiedzieć sie gdzie psiak poszedł). Podobno dzwonili w czwartek i rezerwowali Sabinkę, mówili że przyjadą - nie wiem - tyle, że ksiązeczka Sabinki nadal była w przegródce jej "kojca" nie osobno, więc formalnie rezerwacji nie było. Z Chrzanowa państwo przyjechali do Bielska, potem po krótkiej wymianie zdań podjechali do Krk.Chwila rozmowy - no i Sabinka dzisiejsza noc zamiast u onaa spędziła u swojej rodziny. Obecność swoją w Krakowie oznaczyła - i to dokładnie - na wykładzinie :P Właśnie na FB zbieram bęcki za trzymanie gęby na kłódkę... ale - warto było :P 1 Quote
Onaa Posted June 20, 2015 Author Posted June 20, 2015 Okazałó sie tez źe sunia ma swóje wydarzenie na fb, dówiedzialam śie źe byl czas ze biedna nie byla dopuszczana do miski i ze chronila śie na dach budy :-(. Ale od póczatku.. Ewunian mi mowiła źe sunia nawet z budy wyjsc nie chciala wczoraj ale jak juź ópusźczala śchron tó chetnie. Umowilysmy sie na dworcu, sunia najpierw niesmiałó ale dala sie pogłaskac, spókojnie pojechalysmy w trojke do mnie. Na ósiedlu sie rózluznila na widók duzej ilóści zieleni, trawki, nawet ogonek wedrowal ku górze :-). Wydaje mi sie źe Sabinka miała kiedyś wlasny dom .... Klatka w bloku, winda nie byly dla niej problemem. Juź w domu troszke sie rozejrzala , wypiła wóde, nasiusiala i hop! na łóźkó :-D zeby odpoczać. Wystawiała troszke brzuszek, dawała mi łapkę . Sunia ma miekkie miejscami futerko, z chećia dawala sie glaskac. Oczywiście była zestresowana bo tyle ńowego bylo wczoraj a to jeśźcze nie byl koniec wrazen bo czekalysmy na przyjazd .. DS Quote
jola&tina Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 To była niewątpliwie kiedyś domowa sunia, obeznana z ruchem ulicznym, no i wie do czego służy łóżeczko, nie chowa się w domu po kątach. Czy będzie jakiś kontakt z DSem? Quote
ewunian Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Foty - w linku, bo coś nie che mi przyjąć...https://lh3.googleusercontent.com/k-KKoSC_arir7kabMsuJqXGpWuDYLokjVPuQONeu_Nc=w717-h955-nohttps://lh3.googleusercontent.com/6UZ9A0rR2muynZK0-9z5Em91A3iv2x4WVi0QB2cItvw=w717-h955-no https://lh3.googleusercontent.com/GqaLXn_kp9_SJEs2a_lDGd_H4bsuA0RAHl7g6SodaVk=w717-h955-no https://lh3.googleusercontent.com/FhLMZV08rsuxO_LRZUoDQ3lD6Xac3AuU4qRZ7rOsrJc=w1274-h955-no https://lh3.googleusercontent.com/LmlUXKPaoRP3m0-bpRExiISDmbHDPtJItt9fj8puUks=w717-h955-no Spisana umowa przekazania suczki została, jako że (na te kilka godzin ale jednak) byłam jej formalną włascicielką. Quote
Nutusia Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Ale historia! Najszczęśliwsza ze szczęśliwych :) Quote
Onaa Posted June 20, 2015 Author Posted June 20, 2015 Na skutek braku informacji o planowanej adopcji, ewunian poswiecila w sumie caly dzien na dostarczenie suni do mnie, nie wzięla nic za koszty transpórtu, chetnina adopcje panstwo jezdzili od schronu do dt, ale to tylko dobrze o nich swiadczy, a ja zostałam postawióna w niekomfortowej sytuacji wydania pieska ktory co tylko do mnie przyjechał do ds o ktorym nic nie wiedziałam i z ktorym musialam przeprowadzic rózmowe przedadopc. źawiast wiźyty i współzdecydówać czy dac Sabinke do tego ds. Na szczescie mialam w domu wydrukowana umowe adopc. Przyznam ze kosźtówaló mnie to spóro emócji i nerwow a moze po prostu juz sie nie nadaje do bycia dt. Na szczescie caly wczorajszy dzien zakonczyl sie dobrze i mam nadzieję ze sunia bedzie szczesliwa i kochana do konca swego zycia w swóim nowym domku :-). 1 Quote
jaguska Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Cuda panie cuda się dzieją, chwila przerwy na dogo i Sabinka w domu stałym, jutro może i Szyszka, cuda cuda :-) Quote
jaguska Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 Nadajesz się, nadajesz i oby wszystkie Twoje tymczasy w takim zawrotnym tempie znajdowały domki :-) Quote
Onaa Posted June 20, 2015 Author Posted June 20, 2015 Chcialam jeszcze podziekować ewunian za to ze wczorajszy swoj dzien poswiećila dla Sabinki zeby ja do mnie dowieźc, dziekuję Ewo :-D :-) :-D. A jesli chódzi ó fotki tó pierwsze to wyjscie suni ze śchronu, potem podroz w póciagu, te dwie na łóźku :-D to Sabinka u mnie , to drugie jak wyciągnieta z lapeczką ódpóczywa jest urócze tak jak sunieczka w realu, i tó óstatnie tó Sabinka na rękach swojej nowej pani. Quote
ewunian Posted June 20, 2015 Posted June 20, 2015 moze po prostu juz sie nie nadaje do bycia dt. Nadajesz się. Bez dwóch zdań. Dzięki za wczoraj :) 1 Quote
Nadziejka Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 Ale cuda ale cuda niechaj sie wszystki pieknie dzieje dla Sabinki Quote
Belcia Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 wow, jakos szybko wszystko sie wydarzylo, niesamowita historia! Onaa daj linka jak bedziesz miala nowego tymczasa, jakos dobrze idzie z tymi adopcjami:) Quote
Martika&Aischa Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 cuda jednak się zdarzają :) powodzenia sunieczko kochana :*:*:* :) Quote
Onaa Posted June 21, 2015 Author Posted June 21, 2015 Rozmawiałam wcźoraj z nowa pania Sabinki, sunia jest jeszcze zestresowana ale chodzi za paniami krok w krok, została wykapana, chetnie chodzi na spacerki, sioosiu robi na spacerkach. Mowilam pani ze potrzebna jest wizyta u weta, taki przeglad. 1 Quote
Nadziejka Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 Sciiiskamy mocno kciuki :) zmieniam wobec tego cudu :) :) cel bazareczku ktory byl dla Sabinki http://www.dogomania.com/forum/topic/147424-cuda-sabinka-w-ds-zmieniamy-cel-kramiczku-zapraszam-po-ksiazki-i-perfumki-do-25-czerwiec-g-2200/ ciociu Onaa 20 zl cegielka z bazarku , od cioci koja jak dojdzie do Ciebie daj znac zapytam koja czy moze byc ta cegielka na konto bidulek z mojego kolejnego bazarkuhttp://www.dogomania.com/forum/topic/147439-kramik-malutki-na-psie-smutki-dla-mamuni-i-coreczki-paroweczkizapraszam-sercem-do-26-czerwca-g2200/ Quote
Nutusia Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 Onaa - nie mogę się doczekać na Twoją nową tymczasię ;) Quote
Nutusia Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 Wobec powyższego - wnoszę o zmianę tytułu wątku! :D Quote
ewunian Posted June 21, 2015 Posted June 21, 2015 po tej "dziwnej" aktualizacji dogo znikł mi pasek z opcjami edycji... niech by to szlag. Wracajac do tematu wątku: Sabinka na włościach :P https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11221896_604637726344576_2137906719720513501_n.jpg?oh=33745ce8d91a167a84f4ddd162f177cf&oe=5621557D Quote
Recommended Posts