Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich u Leona! :)

209ramp.jpg

Wstępny opis:
Leon to średniej wielkości psiak - mierzy ok. 45 cm w kłębie i waży 18 kg. Jest przyjaźnie nastawiony do ludzi. Nie szuka na siłę kontaktu, ale wielką przyjemność sprawia mu chwila poświęcona na głaskanie. Na smyczy chodzi raczej ładnie, choć kiedy coś go bardziej zainteresuje, zdarza mu się pociągnąć. Z psami dogaduje się bez większych problemów, chętnie się z każdym wita. Jest bystry i chętnie się uczy, zna już komendy takie jak siad i waruj. Ma krótką, łatwą w pielęgnacji sierść. Kontakt w sprawie adopcji: 537 046 995 lub [email protected]

Więcej zdjęć: https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Leon2411534LataOk45Cm09042015RKlaudiaPelinska

2lk4pvr.jpg

2is8byt.jpg

ixqy61.jpg

Posted

Właśnie przed chwilą dzwoniła do mnie pani, która prawdopodobnie jest właścicielką Leona. Dowiedziałam się tylko, że 7 kwietnia, zaginął jej bardzo podobny psiak. Chciałam ją trochę podpytać, ale w szkole nie mam jak rozmawiać. Pewnie dziś podjedzie do schroniska go zobaczyć. Jak wrócę do domu to zadzwonie do niej i zapytam.

Posted

A więc tak. Leon, który tak na prawdę zwie się Rubik, wrócił dzisiaj do swoich właścicieli :D Mieszka w Mysłowicach, w domku jednorodzinnym z drugim psiakiem. Państwo wyjeżdżali na święta i wtedy ktoś musiał otworzyć furtkę lub jej niedomknąć i psiaki zwiały. Mniejszy miał czipa i znalazł się na drugi dzień. Pani powiedziała, że nie spodziewała się, że Leon/Rubik zawędruje do Katowic. Dzisiaj zobaczyła ogłoszenie i po telefonie do mnie pojechała do schroniska. Widać było, że pani na prawdę przejęła się zaginięciem psiaka i nie wątpię, że obie strony ucieszyły się z odnalezienia :)