Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z wieści telefonicznych :) U Kornelki wszystko w porządku. Nie jest jeszcze wypuszczana na podwórko. Kornelka powoli przyzwyczaja się do nowej Pani, już nie syczy, jednak dalej obawia się brania na ręce. :( Szczególnie cieszy się na widok Pańci w porze karmienia ;)

Co do Fenixa, czuje się dobrze, apetyt ma ogromny :D Rany na nóżkach ładnie się goją i zaczynają zarastać futerkiem. Wydaje mi się, że przybrał jeszcze trochę masy :) Jutro jedziemy do Pani Doktor na wizytę kontrolną i ściągnięcie szwów, więc staniemy na wadze ;)  Niepokoi mnie tylko zaczerwienienie koło uszu Feniksa, może moje przewrażliwienie, ale wole dmuchać na zimne ;)

Posted

I ja!

Obiecany przelew poleciał wczoraj...

Nutusiu, dotarły do mnie pieniążki "spadkowe" po Odim. :) Pięknie Ci dziękuję. :wub:

mis_1279346099.jpg

Posted

Przedwczoraj Fenix był u Pani Doktor na wizycie kontrolnej. Miał ściągnięte szwy i zrobioną morfologię. Pani Doktor obejrzała również nóżkę i uszka Fenixa. Zaleciła jeszcze smarowanie maścią uszu, ale na zewnętrznej stronie małżowin. Feni dostał jeszcze zastrzyk Biomectinu.

Morfologia wyszła bardzo dobrze :) Rany ładnie się goją :) Fenix waży już 3,6kg. :D

DSC_3450.jpg

DSC_3451.jpg

Za morfologię i Biomectin dla fenixa zapłaciłem 21zł :(

DSC_3449.jpg

P.S.

Koszty wszystkich zabiegów, operacji i hospitalizacji Fenixa z dużą ulgą wyniosły 550zł. Za co bardzo, bardzo gorąco dziękuję Panu Doktorowi. :wub:

Właśnie przygotowuję bazarek i mam nadzieję, że choć w części pokryje dług w lecznicy.

Posted

Najważniejsze, że Feni zaczyna wyglądać i ważyć ;) jak kot! :) Dołączam się do podziękowań dla Pana Doktora - też mamy u siebie taki SKARB i dzięki temu łatwiej pomagać...

Mój bazarek trwa do środy - też będzie z niego jakiś grosik dla powstańca z popiołów ;)

• Upvote 1
Posted

Najważniejsze, że Feni zaczyna wyglądać i ważyć ;) jak kot! :) Dołączam się do podziękowań dla Pana Doktora - też mamy u siebie taki SKARB i dzięki temu łatwiej pomagać...

Mój bazarek trwa do środy - też będzie z niego jakiś grosik dla powstańca z popiołów ;)

i z naszego bazarku wpadnie grosik do kociej skarbonki :) zdrówka ogonki :*

• Upvote 1
Posted

i z naszego bazarku wpadnie grosik do kociej skarbonki :) zdrówka ogonki :*

Fenix Ciociom dziękuje całym sercem :D

DSCF4169.jpg

DSCF4166.jpg

DSCF4170.jpg

• Upvote 5
Posted

hejka :rolleyes: tak jak wspominałam na początku.... mogę podesłać fanty na bazarki z przeznaczeniem dla kociaków którym pomagasz :) proszę tylko na PW słać info z adresem

Posted

hejka :rolleyes: tak jak wspominałam na początku.... mogę podesłać fanty na bazarki z przeznaczeniem dla kociaków którym pomagasz :) proszę tylko na PW słać info z adresem

Bardzo dziękuję :) Screen+Shot+2013-10-06+at+12.56.29+AM.pn Już wysyłam PW ;)

Posted

Fenix, bardzo powoli dochodzi do siebie, bardzo oszczędza nóżkę. Wydaje mi się, że do pełnej sprawności jeszcze daleka droga.

DSCF4178.jpg

DSCF4193.jpg

DSCF4177.jpg

• Upvote 1
Posted

Może też trochę oszczędzać nóżkę z "przyzwyczajenia". Moja Lili tak miała - operacja spowodowała, że przestała odczuwać przeogromny ból spowodowany wypadnięciem panewki kości udowej ze stawu, a i tak jeszcze przez dłuższy czas obawiała się normalnie korzystać z łapy... Teraz - jak to mówi nasz nieoceniony Doktor - potrzebny jest już tylko Doktor Czas ;)