Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem co to za męczenie, ale looz.

Patrycja, spotkanie na wybiegu przy pętli, możesz wziążć koleżanke im więcej tym lepiej !!!

Do zobaczenia JUTRO !!!

Posted

palma napisał(a):
Nie wiem co to za męczenie, ale looz.

Zazwyczaj pies po godzinnym, intensywnym treningu agility jest zmęczony i potrzebuje czasu aby chociażby odespać. Nawet jeśli jest to border...

Domyślam się, że Dominice chodziło o sytuację trening 9:00 - 10:00, 12:00 "Zakończenie wakacji", a w międzyczasie 2 godziny na co? powrót do domu i tam chwila odpoczynku i znów w drogę? ;)

Nawet jeśli to miałoby być po prostu dzień po dniu, jeśli pies nie jest przyzwyczajony do częstych treningów, ma prawo być zmęczony. ;)

Dokładnie pamiętam z obozu - po 3/4 dniach prawie wszystkie psy miały dość i biegały na zwolnionych obrotach, więc treningi były lżejsze. ;)

Posted

Też jest to dla mnie dziwne ... mój border po półgodzinnym odpoczynku przynosi mi piłkę i woła o jeszcze ... no a na treningu jak powiedziała poprzedniczka biegają jeszcze inne psy. No nie wiem, każdy pies jest inny :) .

EDIT: A Ty Gosia będziesz ?

Mam prośbę, aby każdy kto może wiął ze sobą przeszkody. :)

Posted

Ewa - napisałam "prawie wszystkie", bo widziałam psy, które biegały normalnie (prawdę mówiąc Kika dopiero wtedy tak na dobre się rozkręciła), ale widziałam też psy, które miały dość i potrzebowały trochę wyluzować. ;)

palma napisał(a):
Też jest to dla mnie dziwne ... mój border po półgodzinnym odpoczynku przynosi mi piłkę i woła o jeszcze ... no a na treningu jak powiedziała poprzedniczka biegają jeszcze inne psy. No nie wiem, każdy pies jest inny :) .

EDIT: A Ty Gosia będziesz ?

Mam prośbę, aby każdy kto może wiął ze sobą przeszkody. :)

No dobra, może i zdążyłby odpocząć, ale on był dopiero co kontuzjowany. Z resztą, zgadzam się, ze każdy pies jest inny. A każdy właściciel wie (no, powinien wiedzieć, choć znam takich, co nie bardo wiedzą...) najlepiej co dla jego psa jest najlepsze i ile dziennie na energii na zabawę, a ile odpoczywa.

Mnie nie będzie. Mam trochę inne plany. ;)

Wiecie, u nas na treningach jest średnio 5 psów (w tym 2 szczeniaki), czasem mniej, lub więcej. ;)

Posted

Jakoś tak się złożyło że kontuzjowanego Luckiego i Dominike na siłę z toru ściągałam :) .

Było bardzo fajnie ... ja już film ładuję, a foty trochę później [ jak to zawsze u mnie jest ... z miesiąc poczekać trzeba :eviltong:] ;).

Gratulacje dla wszystkich, każdy piesio świetnie radził sobie z torem i dzięki czemu nie musiałam się głowić jak komu pomóc :lol:. Wy również świetnie pokonywaliście tor :lol:.
Konkurencje w zawodach były tak dobrane, że piesio który nigdy nie widział toru i tak mógł powalczyć o pierwsze miejsce, a t przypadły następująco [wszystkie psiaki z grupy starszej - zaawansowanej, grupie młodszej zabrakło kilku punkcików /głównie dlatego że nie brali udziału we wszystkich konkurencjach ;-) ] :

I MIEJSCE : AGA & FIGO
II MIEJSCE : KASIA, GRZEGORZ & DIUNIA
III MIEJSCE : SONYA & VIGO

Wielkie brawa !!! :multi: :) :multi: .

Posted

Na filmiku widać, że mieliście super zabawę! No i wszystko dopisało: pogoda, ludzie. :)

Gratuluję zwycięzcom i wszystkim uczestnikom mini zawodów, oraz organizatorom - widać, że imprezka przednia. :)

A zdjęcia jakieś są? :cool3:

I ja nie pisałam, ze Lucky jest kontuzjowany, ale że był. ;) Z resztą i tak była tu rozważna sytuacja abstrakcyjna bo i Lucky jest już zdrowy i trening był dzisiaj, więc on i tak nie mógł być zmęczony po treningu. Ale myślę, że tą kwestię możemy już ZAMKNĄĆ.

Posted

Jakoś tak się złożyło że kontuzjowanego Luckiego i Dominike na siłę z toru ściągałam :smile: .

Ej sorry,ale mój pies nie był kontuzjowany pozatym niewiesz jak było naprawde,a wiesz tylko kłamstwo ,wiec raczej ciebie to nie powinno interesować. I jeśłi to ma tak wyglądać,ze mnie obgadujesz za moimi plecami na spotkaniu i forum to nie za bardzo mam ochote zjawić sie na kolejnym spotkaniu. I przestań mi wmawiać takie głupoty,bo niedługo sobie uroiz,ze mój pies ma dysplazje :roll:

Posted

Aż wstyd ... ale trochę poczekacie ... chyba że Jess na pv pomęczycie :) .

Ja miałam wziąźć się w ten weekend ale jakoś zleciało ... zlepiłam film Adze ... robie www ... no i leci czas leci ... koniec weekendu ... :( .