Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No Elu w życiu jej nie przerobię. Taką indywidualistkę?

Co do drapania to jeszcze się podrapuje. Je to samo cały czas. A to puszka z wołowiną, a to z kurczakiem lub jagnięciną albo ryż z wołowiną (ale wyżera tylko mięcho! cwaniara) - za to kotka po 10 latach wcina ryż z mięchem aż jej się uszy trzęsą.   Suchej nie jada wogóle. Albo smaczki, ale to jest ciągle to samo co je od początku. jedyną nowość jaką jej wprowadziłam to psie ciasteczka z bazarku - wątróbka, siemie lniane i coś tam jeszcze. Więc może to coś z tych składników? Jutro jedziemy do weta to może coś wymyśli. A o co mogłabym go podpytać? Jakieś badania zrobić czy co?

Posted

Uczula się na stare rzeczy ,a nie nowe. Może Mimisia dostaje za dużo białka albo jest uczulona na kurczaka, bo to jest najczęstsze.
A nie zaczęła przypadkiem się drapać po wizycie u fryzjera? Była tam kąpana?

Posted

Już wszystko uzupełniam. Bo albo nie mam dostepu do iternetu albo nie ma dogo.

Byłam z Mimi u weta. Po objawach, które mu opisałam stwierdził że być może są to przytkane kanaliki okołoodbytowe (chyba dobrze mówię?). Wycisnł trochę tego......, dał zastrzyk i probiotyk na 5 dni. Mimiśka łyka tablety jak ta lala w szynce i mniej sie drapie. Tzn przedwczoraj jeszcze troszkę, wczoraj niewiele a dziś mąż będzie obserwował bo ja w pracy (i mam internet - Przynajmniej na razie :D)

Mimiśka bezproblemowa - zresztą jak było do przewidzenia :) - aż niekiedy zapomina się że jest pies w domu (nie zrozum mnie Pokerku żle :D). W związku z powyższym Mimi wczoraj zjadła sobie fajne śniadanko - takie wiosenne - chleb z sałatą, szynką, zielonym ogórkiem i rzodkiewką. 3 kromale. Jednak twierdzę z całą stanowczością że za zieleniną nie przepada :D za to szyneczkę uwielbia.

Ale to przecież pańci wina że zostawiła na stole śniadanie.

A ja byłam pewna że się uczula na coś nowego.

Posted

A bo nie ma co pisać. "Dostałam" w spadku na dwa tygodnie moją ukochaną babcię, która z racji wieku i innych dolegliwości jest jak dziecko i czasu na dogo brakuje. Nieraz coś podejrzę i tyle. U Mimi bez zmian. Jest ukochana, kolejne dwie osoby są nią zachwycone :D Babcia i mój ojciec, który jeszcze jej nie widział. Zdecydowanie Mimiśka woli mamcię - beze mnie nawet nie chce jej się ruszyć na krok. Jeśli mąż wyjdzie z nią na ogródek to Mimiśka i tak wraca po mnie. Mamusi córeczka :D :loveu:

• Upvote 1
Posted

Dziękujemy Ewciu i Poker za wizytę. Jest ściskana i całowana bez umiaru. "Przekażemy" że część buziaków to od Was :)

Posted

Dziękujemy Ewciu i Poker za wizytę. Jest ściskana i całowana bez umiaru. "Przekażemy" że część buziaków to od Was :)

Na to liczę ,żeby Mimi przypadkiem nie zapomniała o nas.

Posted

A ja sie nibawem zobacze z nasza Anecia hahaaaa

nie wiem czy bede tez widziec niunie 

boc nie wiem gdzie spotkamy

ale wysciskam wysciskam i ja 0heart.gifSerdeczniosci zostawiam ogromne0heart.gif2030.gif

Posted

Ode mnie też proszę wymiziać

Wymiziamy i z bazarkiem nie pogonimy tylko pobiegniemy.

Ewuniu jeśli nawet czasu miałabyś nie za wiele to i tak Mimisię poznasz. Chwale się nią na wszystkich odpustach :D Tylko do pracy muszę chodzić sama. No i do naszego sklepu na wsi - ponieważ przekonałam się na początku pobytu Mimi u nas że wzięcie psa przegryzającego smyczki którego trzeba gdzieś "doczepić" przed wejściem do sklepu jest trudne. Była akurat kolejka, którą musiałam odbębnić na dworze bo Mimiśka swoim zwyczajem MUSIAŁA zacząć gryźć smyczkę. Od tej pory Mimi nie chodzi do sklepu :D A i tak zakupy robię po drodze z pracy.

Posted

A to mała spryciara. Ma rację, bo tak kochanego psa nie wolno zostawiać pod sklepem.Złodziei nie brak.Zdarzały się kradzieże malutkich psów.

Posted

Pokerku to maluni wiejski sklepik na maluniej wsi z dużymi oknami przez które ją widziałam. I nie wzięłam tylko pod uwagę, że jak klapnie na pupie przyczepiona do stojaka na rower to w trzeciej sekundzie zacznie przegryzać smycz. Latałam do niej i do kolejki, do niej i do kolejki... aż wreszcie właściciel-mój kolega ułatwił mi zakupy i ją popilnował. No to w nagrodę mu zasiliła trawkę przed sklepem :D

Taka sprytna.. Moja kochana :loveu: :loveu: :loveu: