Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejna partia ogloszen, która przyszla do aktywacji. Tylko dlaczego nikt nie dzwoni o Felusia??? Co robic ??? :(

Ogłaszać intensywnie i czekać na telefony. Nic nie poradzimy.

Posted

Dziś Feleuś wylądował u weta. Wczoraj zauważyłam że drapie się pod szyją, złapałam go i oglądnęłam to miejsce. Wydrapał sobie placek z sierści.

Weterynarz pobrał zeskrobinę i nic nie znalazł. Mówi że to może być uczulenie lub hormonalne sprawy po kastracji. Dostał Felek maść i zastrzyk. Jutro się będziemy kąpać i obserwować. Tak sobie myślę że może ma na ryż uczulenie bo ja teraz gotuje.

Felek przytył ponad kg i wet powiedział że go spasłam bo jest za tłusty.

Posted

Właśnie też nie wydawało mi się jak tak biega i się wyciągnie że jest tłusty. Nawet że chyba schudł. Przed wizytą go postawiłam na wadzę i siedział bez ruchu. Ważył 8,2kg, i lekko się zdziwiłam. A wet mi sam powiedział że nie ma się co cieszyć bo jest obtłuszczony.

On dostawał gotowany ryż z wołowiną. A jak już suche to nigdy z kurczakiem nie daje. Teraz mam karmy ziemniak i ryba lub z jagnięciną. Jak jest tak gorąco to przerywam gotowanie i daje suche. I teraz nie wiem co mogło być powodem.

Posted

U Felusia wszystko ok. Niestety odchudzanie nam niezbyt idzie. Przyuważyłam że lubi jeść z miski cioci Roni, a ta mu na to pozwala. I tak niedługo będziemy mieli baseta ;-)

Posted

Dawno temu, gdy psy miałam tylko na pocztówkach, basset był psem moich marzeń. :)

Ale tu basseta nie chcemy!  :angry:

Feluś, przestań podjadac z miski Roni. Zwłaszcza jeśli Roni jest dużym psem i ma dużą michę... ;)