Pianka Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Nie martw się napewno cie nie zje. Pako to napewno wspaniały pies:loveu: Nie wiem jak inni, ale ja bym chciała zdjęcia:eviltong: Quote
_Natalia_M_ Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 :iloveyou:Moga byc i zdjecia mam na komputerze ...ale nie mam zielonego POJECIA JAK JE TUTAJ WSTAWIC??? Npisze mi ktos dobry co i jak ? a wtedy sie postaram :)? :happy1: czekam na wasze instrukcje :) :buzi: Quote
Pianka Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Tutaj masz napisane jak wstawiac fotki http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=6259 Quote
Ulaa Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Czy ta kołdra jest jego :crazyeye: Sama bym się chciała na takiej powylegiwać :evil_lol: Normalna obróżka :multi: Na spacerki też w niej chodzi? Quote
bea_m Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Hihihi to raczej jest kołderka panci. Ale już nie długo Pongo odkryje co dobre :razz: i kołderka będzie wspólna :loveu: Quote
_Natalia_M_ Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Kolderka moja ..Ale PAKO juz sie przymnierzal do spanbioa na niej hehe ... A co do obrozy to tak chodzi w nej na spacerki :) ... Moja mama ja wybrala specjalnie dla niego :) (zesiural mi sie chlopak w domu ale na szczescie w lazience na plytkach hehe chyba musze czesciej z nim wychodzic ) :D ojjj zdziwilo mnie to bo ze 2h temu bylismy na spacerQ :splat:gdyby mama to zobaczyla ujjjjj:nono: hehe Dobrze ide teraz nakarmic kroliczki i z pako na :painting: krotki :) :* buziaki dziewczynki!! Kochane :smilecol::smilecol::smilecol::smilecol::smilecol: Quote
Pianka Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Zdjęcia:multi: :multi: Pakusiu ale ty masz ładną obróżke:loveu: Quote
Ulaa Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Jeśli jest zdrowy i normalnie wyprowadzany, to pewnie sika, by - potocznie mówiąc - "zaznaczyć teren" (czyli zwiększyć swoją pewność siebie w nowym miejscu). Szybciutko do kastracji, bo mu się utrwali! Quote
_Natalia_M_ Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Jak go wykastrujemy to juz nie bedzie siusial w domu ?? :crazyeye: Quote
_Natalia_M_ Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Jaki Ja GRZECZNY Słodko spię i o kostce sobie snię :) Quote
Ulaa Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 _Natalia_M_ napisał(a):Jak go wykastrujemy to juz nie bedzie siusial w domu ?? :crazyeye: Hormony przestaną wywierać wpływ na jego zachowanie, więc możliwe, że tak. Śpi zwinięty w kuleczkę, bidulek jeszcze nie czuje się bezpieczny... Ale i tak świetnie się zachowuje - jak na dalmata wyjątkowy grzeczniasek Wam się trafił :evil_lol: Quote
_Natalia_M_ Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Tak wlasnie czytalam ,ze jak spia w klebeczku to czuja sie jeszce nie do konca pewnie... Ale on nie tylko tak spi..czasami sie rozwali jak cielak maly hehe :cool3: A co do kastracji to ... narazie raz sie posiural....... jak bedzie robil to czesciej to :lying: chyba sprobujemy kastracji ... ;) choc mam nadzieje ,ze nie bedzie konieczna :eviltong: Quote
Ulaa Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 _Natalia_M_ napisał(a):Tak wlasnie czytalam ,ze jak spia w klebeczku to czuja sie jeszce nie do konca pewnie... Ale on nie tylko tak spi..czasami sie rozwali jak cielak maly hehe :cool3: A co do kastracji to ... narazie raz sie posiural....... jak bedzie robil to czesciej to :lying: chyba sprobujemy kastracji ... ;) choc mam nadzieje ,ze nie bedzie konieczna :eviltong: Lepiej i tak ją przeprowadzić. Pies i tak reproduktorem nie będzie, a będzie ochroniony przed zapaleniem i rakiem jąder oraz w czasie cieczek okolicznych suk nie będzie się męczył. Natalio, dlaczego jesteś przeciwna kastracji? :icon_roc: Quote
bea_m Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Może on po prostu nie jest przyzwyczajony do domu. Trzeba go nauczyć sikania na dworzu. A co do kastarcji. Uważam że jest wstazana. (zresztą umowa adopcyjna do tego zobowiązuje). Będziesz miała psa tylko dla siebie i nie będzie się uganiał po wsi za sukami. O wyeliminowaniu agresji i innych brzydkich rzeczy już nie wspomnę. Quote
_Natalia_M_ Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Ulaa napisał(a):Lepiej i tak ją przeprowadzić. Pies i tak reproduktorem nie będzie, a będzie ochroniony przed zapaleniem i rakiem jąder oraz w czasie cieczek okolicznych suk nie będzie się męczył. Natalio, dlaczego jesteś przeciwna kastracji? :icon_roc: Zalezy mi tylko na to aby psiakowi bylo dobrze ale duzo tez zaley od pieniedzy ..Narazie moi rodzice wydali ich duzo a kolejna wyplata dopiero 10 wrzesnia ..Nie przelewa nam sie wiec musimy madrze gospodarowac pieniazkami... Gdybysmy mieli go kastrowac to dopiero w pazdzierniku ... Bo teraz znowu moja kuzynka bedzie miala wesele i na to tez duzo kasy we wrzesniu pojdzie.... Ja nie jestem przeciwna kastracji... ale wiecie ,ze to kosztuje .. wszystko odbedzie sie w swoim czasie :) Quote
jusstyna85 Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 bea_m napisał(a):Może on po prostu nie jest przyzwyczajony do domu. Trzeba go nauczyć sikania na dworzu. A co do kastarcji. Uważam że jest wstazana. (zresztą umowa adopcyjna do tego zobowiązuje). Będziesz miała psa tylko dla siebie i nie będzie się uganiał po wsi za sukami. O wyeliminowaniu agresji i innych brzydkich rzeczy już nie wspomnę. Kilka weterynarzy było przeciwnych kastracji,bo to może pogorszyć jego stan zdrowia.Żadna umowa nie była podpisywana.Decyzja należy tylko i wyłącznie do Natalii.Nie ma tego obowiązku. Quote
_Natalia_M_ Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 Napewno nie poozwole go kastrowac jeszcze teraz gdy ma zmiany skorne ... Najpierw chlopiec musi wydobrzec pozniejj sie nad tym z rodzicami zastanowie...:roll: Quote
Diana S Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 _Natalia_M_ napisał(a):Napewno nie poozwole go kastrowac jeszcze teraz gdy ma zmiany skorne ... Najpierw chlopiec musi wydobrzec pozniejj sie nad tym z rodzicami zastanowie...:roll: Bedzie to wskazane w jego przypadku kastracja w wiekszosci psy Dalmaty skacza na osoby w celu kopulowania...pies po kastracji sie wyciszy i uspokoi swoje popedy miedzy innymi na suki... Ja jak bralam psa Dalmata ze schronu, mial badania porobione czy mozna go poddac zabiegowi i od razu na trzecim dniu byl kastrowany.. i wszystko odbylo sie bez jakichkolwiek kąplikacji ... Quote
jusstyna85 Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 Diana S napisał(a):Bedzie to wskazane w jego przypadku kastracja w wiekszosci psy Dalmaty skacza na osoby w celu kopulowania...pies po kastracji sie wyciszy i uspokoi swoje popedy miedzy innymi na suki... Ja jak bralam psa Dalmata ze schronu, mial badania porobione czy mozna go poddac zabiegowi i od razu na trzecim dniu byl kastrowany.. i wszystko odbylo sie bez jakichkolwiek kąplikacji ... On nie może być wykastrowany przy takich zmianach skórnych.Nie widziałyście jakie one są poważne.Natalia ma racje i rozsądnie myśli. Quote
Diana S Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 jusstyna85 napisał(a):On nie może być wykastrowany przy takich zmianach skórnych.Nie widziałyście jakie one są poważne.Natalia ma racje i rozsądnie myśli. ok...niech piesek wydobrzeje to pozniej pojdzie pod noż...:cool3: Quote
jusstyna85 Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 Ma w domku czystko,dostaje regularnie antybiotyk, więc powinno szybko zejść.Może macie jakieś pomysły,co oprócz antybiotyku można mu podawać? Quote
Diana S Posted August 20, 2007 Posted August 20, 2007 jusstyna85 napisał(a):Ma w domku czystko,dostaje regularnie antybiotyk, więc powinno szybko zejść.Może macie jakieś pomysły,co oprócz antybiotyku można mu podawać? Wet moze pomoc mu szybko dojsc do zdrowia...leki...szampony..mascie na zmiany skorne... Quote
Pianka Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Ja widze, że znów nie czytacie uważnie a potem macie pretensje, że wam nikt nie chce nic poradzić. Ulaa pisałam o dalmacie Fredim, który rownież miał zmiany skórne i one ustapiły zaraz po kastracji. To tylko mała dygresja. Ale oczywiście nie namawiam na kastracje, ja jestem zdania, że jeśli ktoś potrafi upilnowac psa i nie produkuje dalszych stworzen to nie musi kastrować;) Quote
Recommended Posts